Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Nacionālā līgā uzvaras svin ''Kandava/Anzāģe'' un ''VEF BA Valkā'' komandas

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Nacionālā līgā uzvaras svin ''Kandava/Anzāģe'' un ''VEF BA Valkā'' komandas
"Ramirent" Nacionālā basketbola līga

Šodien tika aizvadītas divas spēles Ramirent Nacionālajā basketbola līgā, kurā ''Kandava/Anzāģe'' pārliecinoši ar 99:47 pārspēja RTU, kamēr otro zaudējumu divās spēlēs piedzīvoja ''Ogres'' basketbolisti, šoreiz atzīstot ''VEF BA Valkā'' pārākumu ar 75:86.

Pirmajā šī vakara spēlē savā starpā tikās RTU un ''Kandava/Anzāģe'' vienības. Jau ar pirmajām minūtēm Kandavas basketbolisti pierādīja savu pārspēku, jau pēc pirmās ceturtdaļas iegūstot 20 punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā viesi turpināja dominēt abos laukuma galos un puslaiku noslēdza ar 29 punktu pārsvaru - 53:24. Otrajā puslaikā nekas nemainījās un ''Kandava/Anzāģe'' svinēja otro uzvaru divās spēlēs ar 99:47. Rezultatīvākais ar 36 punktiem un 17 izcīnītām atlēkušām bumbām uzvarētāju rindās bija Mārcis Saulītis, kamēr RTU rindās Dāvim Matīsam Žildem 12 punkti.

Saspringtāka spēle noritēja starp ''VEF BA Valkā'' un ''Ogres'' basketbolistiem. Pirmo puslaiku veiksmīgāk aizvadīja Valkas basketbolisti un, pateicoties pirmajā ceturtdaļā iekrātajam septiņu punktu pārsvaram, pārtraukumā devās vadībā ar 39:32. Izšķirošo izrāvienu ''VEF BA Valkā'' veica trešajā ceturtdaļā, to uzvarot ar 23:14, pēdējās desmit minūtēs noturot vadību un uzvarot ar 86:76. Uzvarētājiem double-double Ņikitam Kuzņecovam - 17 punkti un 12 atlēkušās bumbas, kamēr ''Ogres'' rindās Markuss Lakstiņš izcēlās ar 17 punktiem.

Jau rītdien atlikušās divas šīs nedēļas Nacionālās basketbola līgas spēles starp ''LU/BS Rīga'' pret Gulbenes ''Buki'' un ''Rīga/A.Kraukļa VEF'' pret ''Līvanu stikls'' vienībām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība