Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jaunups: "VEF un "Ventspils" izredzes uzvarēt LBL ir vienādas"

Rolands Eliņš

Jaunups: "VEF un "Ventspils" izredzes uzvarēt LBL ir vienādas"
Edgars Jaunups
Foto:Emīls Desjatņikovs/F64

Latvijas vicečempiones basketbolā "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups šorīt raidījumā "Rīta Panorāma" dalījās iespaidos par nākamo sezonu un paudis prieku par starpsezonā paveikto.

"Šajā starpsezonā tādas īstas galvassāpes mums izpalika, jo sastāvs tomēr komplektājās ļoti laicīgi, un būtībā jau augustā viss bija skaidrs," par paveikto starpsezonā stāsta Edgars Jaunups. "Problēmas sagādāja veselības stāvoklis, proti, traumas, bet nu mans personiskais viedoklis ir, ka traumas sportā jau ir tāds metazifisks lielums, un viņas ir tik, cik jābūt. Un man ir tāda sajūta, ka labi vien ir, ka traumas bija sezonas sākumā, un vēlāk tās vairs nepiedzīvosim. "

Uz jautājumu, vai šoreiz Jaunupam ir pārliecība par to, ka izdevies izvairīties no pagājušās sezonas leģionāru kļūdām, "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs tieši neatbildēja, taču norādīja, ka šoreiz ir izdevies iegūt tos spēlētājus, kurus klubs patiešām vēlējies redzēt savās rindās: "Vismaz par 90% esam piesaistījuši visus tos spēlētājus, kurus vēlējāmies, un šobrīd komandas modelis ir tieši tāds, kādu vēlējāmies redzēt. Jaunu, perspektīvi latviešu basketbolisti, kuri ir ātra basketbola piekritēji. Atceroties iepriekšējās sezonas, kad mūzīgi "tviterī" un citos sociālajos tīklos diskutēju ar līdzjutējiem, tad, manuprāt, šobrīd ir izveidots tas komandas modelis, kādu līdzjutēji ir prasījuši."

Jaunups neslēpa, ka VEF nav centies iegūt Latvijas basketbolā šosezon atkal ieradušos Kristapu Valteru, Kasparu Kambalu, kā arī Kristapu Janičenoku un Jāni Blūmu, jo skaidri nosprausts kurss ar jaunajiem spēlētājiem: "Redziet, atšķirība arī tāda, ka, visu cieņu Baronam, bet, ja viņi piedāvā spēlēt, tad uz to skatās kā uz pagaidu iespēju, bet ja VEF piedāvā iespēju, tas jau tiek uztverts kā variants visai sezonai."

Tika sniegts arī skaidrojums kluba budžeta samazinājumam, proti, piesardzība. Jaunups uzsvēra, ka starptautiskā un ekonomiskā situācija šobrīd ir tik nestabila, ka labāk šādā gadā ar naudu nemētāties un saglabāt piesardzību. Piesardzība gan ne visai tika saglabāta Jaunupa prognozēs par Eiropas kausa notikumiem, kad viņš norādīja, ka grupā neapšaubāma favorīte ir "Khimki", taču par vietu trijniekā VEF var droši cīnīties. Savukārt Latvijā VEF mērķē tikai uz zeltu, tiesa, Jaunups izrādīja cieņu "Ventspils" komandai, dēvējot to par ļoti cienījamu pretinieku: "Abu komandu izredzes vērtēju kā 50 pret 50, bet, protams, esam pārliecināti, ka mēs varam dabūt to 51."

Izmantotie resursi:
Ziņas / Lsm.lv

  +3 [+] [-]

, 2014-10-09 12:55, pirms 10 gadiem
Šajā sezonā īsti pareizi nav runāt par VEF - Ventspils finālu, jo ir diezgan liela iespējamība, ka tas pats VEF's netiks finālā ar šo sastāvu.

  +9 [+] [-]

, 2014-10-09 12:58, pirms 10 gadiem
Nerunājot par Ventspili, kura jau 2 reizes ir zaudējusi Liepājai!

     [+] [-]

, 2014-10-09 13:28, pirms 10 gadiem
Kā Jaunups pārdzīvo netikšanu saemā?

  +5 [+] [-]

, 2014-10-09 13:43, pirms 10 gadiem
Diezgan traki ir tas, ka Jaunups nezina, ka no Eirokausa grupas izkļūst 4, nevis 3 komandas.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-09 14:59, pirms 10 gadiem
Abi tiksies finālā par bronzu

  +4 [+] [-]

, 2014-10-09 15:30, pirms 10 gadiem
Uj, 2.-3. vieta Eirokausa grupā ir pārāk optimistiski, bet lai veicas!
Bet nevajag runāt tagad par LBL zelta medaļas izredzēt oktobrī, kad ir nospēlētas tikai 2 oficiālās LBL spēles. Kad Eirokausi, VTB, BBL, LBL būs pusceļā vai tālāk, tad arī varēs kaut ko sākt spriest par komandu līmeņiem šajā sezonā.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-09 16:31, pirms 10 gadiem
pinkainis rakstīja: Nerunājot par Ventspili, kura jau 2 reizes ir zaudējusi Liepājai!
Ja Jurevičš paliks, tad Liepāja vēl pacīnīsies, bez viņa - noteikti nē.

  -2 [+] [-]

, 2014-10-09 17:43, pirms 10 gadiem
pinkainis rakstīja: Nerunājot par Ventspili, kura jau 2 reizes ir zaudējusi Liepājai!
taas jau tikai parbaudes speles bija.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-09 18:53, pirms 10 gadiem
zaxx rakstīja: Kā Jaunups pārdzīvo netikšanu saemā?
es domāju, ka netikšana Saeimā Jaunupam bija liels šoks un tagad ir pamats izsists zem kājām, jo Jaunā Konservatīvā partija visos reitngos bija stabila 20% partija, bet vēlēšanās šeku reku pat 1% nebija. Domāju, ka viņš katru vakaru raud spilvenā.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-09 20:12, pirms 10 gadiem
T'a gaidu to mirkli kad LBL cempi pacels kads cits klubs bez vef un v-pils, lai aizvertu muti shim akstam un parejiem pontistiem gan no vef puses gan v-pils

loti priecashos ja to izdaris J-pils

Aaa un tadejadi cerams LBS vadiba sapratiss ka visiem klubiem ir jaspele vienads skaits reg turnira spelju nevis atseviskiem ir jadod atlaides !!!