Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Igaunijā basketbols būs maskās, bez karsējmeitenēm un jāaizmirst par taurītēm

Emils Ozerinskis

Igaunijā basketbols būs maskās, bez karsējmeitenēm un jāaizmirst par taurītēm
"Avis Rapla" līdzjutējs ar saviem aizliegtajiem "fana atribūtiem". Foto: Smīms Semiskārs

Igaunijas basketbola federācija pieņēmusi lēmumu par ierobežojumiem, kas tiks veikti lai izsargātos no Covid-19 jauna uzliesmojuma, tieši skarot igauņu līdzjutēju tik ļoti iemīļotās taurītes.

Igaunijas basketbola vadības izveidotā darba grupa pieņēmusi mērus ar kuriem būs jāsaskaras jaunajā basketbola sezonā, tostarp "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā.

Ierobežojumi paredz to, ka līdzjutējiem tribīnēs būs jāievēro distancēšanās noteikumi. Halle drīkst tikt aizpildītas ne vairāk kā 50% no līdzjutēju sēdvietām, atstājot vietu savstarpējās distances ievērošanai. Tāpat kopējais skatītāju skaits tribīnēs nevarēs pārsniegt 1500 sktatītājus. Šis punkts gan vairāk attiecināms uz Tallinas "Kalev/Cramo" un valsts lielākajām hallēm. Jo pārējo komandu mājas spēļu arēnu sēdvietu skaits nav tik liels, lai zem 50% robežas spētu ietilpināt hallē pusotru tukstoti skatītāju.

Tāpat līdzjutējiem tribīnēs būs jāatrodas ar sejas maskām, bet sporta spēļu hallē būs jānodrošina iespēja sejas maskas iegādāties. Lai gaisā nelidotu mutes dobuma izdalījumi, pieņemts lēmums neļaut Igaunijas basketbola līdzjutēju iecienīto taurīšu lietošanu. Latvijā basketbola spēlēs no taurītēm atradinājās jau pagājušajā desmitgadē, kad līdzjutēju kolektīvajā apziņā nostiprinājās viedoklis, ka šie troksni veicinošie objekti spēļu laikā ir vienkārši kaitinoši. Igaunijas līdzjutēju viesošanās Latvijā gan reizēm par šo savulaik pie mums izmantoto fanošanas metodi reizēm atgādināja.

Bez augstāk minētā Igaunijas federācija lēmusi par karsējmeiteņu priekšnesumu, spēles pārtraukumu konkursu, citu starplaika priekšnesumu, kā arī spēlētāju un tiesnešu sarokošanās aizliegšanu.

Izmantotie resursi:
https://korvpall24.ee/

  -2 [+] [-]

, 2020-09-09 15:35, pirms 4 gadiem
Ir beidzot vismaz viena lieta kur igauņi ir stulbāki par mums.

  -2 [+] [-]

, 2020-09-09 15:47, pirms 4 gadiem
Tad jau arī aizliegt runāt un elpot vajadzēja!

  -1 [+] [-]

, 2020-09-09 16:03, pirms 4 gadiem
Estiņš bez savas taurītes basketbola hallē nav iedomājams.. Nu gan būs psiholoģiskais trieciens!

     [+] [-]

, 2020-09-09 16:20, pirms 4 gadiem
Alus būs 5 litrīgajos kausos/pudelēs?

  -2 [+] [-]

, 2020-09-09 16:25, pirms 4 gadiem
Halle apmēram + 15 grādi bez vēdināšanas un ar sejas masku jāvēro basketbols...intresanti vai komandu rezervistiem , trenerim, tiesnešu brigādei , kas sēž pie galdiņiem ar maskās būs😂
Un tas sarokošanās aizliegums vispār idiotisms ir

     [+] [-]

, 2020-09-09 16:28, pirms 4 gadiem
Jo tālāk, jo trakāk ar to "masku balli" - nu ir progress un attīstība mūsdienu pasaulītē. Skumji, ka arī sportā masku elles vājprāts progresē. Protams, PVO, kā jau korumpēta sistēma savas nezinātnē balstītās vadlīnijas dabū cauri, jo apakšā ir nauda, liela nauda, kas alkatīgajiem sistēmpārvaldē rada arvien lielāku apetīti. Covid ir tikai aizsegs, lai bīdītu globālos projektus.

Savukārt tie, kas labticīgi un naivi domā, ka masku nēsāšanai ir kāds zinātniskais pamats un iespējas sevi nosargāt no vīrusa, der noskatīties vismaz šo speciālista videoziņu; diemžēl tās, kurās ir daudz plašāks izklāsts par masku elli, youtube jau ir parūpējusies par cenzūru un "noņemts materiāls" statusu. Vērtējiet paši!

https://www.youtube.com/watch?v=Xbm...

     [+] [-]

, 2020-09-09 17:17, pirms 4 gadiem
Kā Latvijā? Vai LJBL spēles vismaz vecāki varēs skatīties?

     [+] [-]

, 2020-09-09 17:25, pirms 4 gadiem
balts rakstīja: Kā Latvijā? Vai LJBL spēles vismaz vecāki varēs skatīties?
Nē. LJBL bez spēlētājiem, treneriem, tiesnešiem un sekretariāta pārstāvjiem zālē var atrasties viens video operātors. Viss.
Vecāki tiek aicināti nedrūzmēties pie zāles.

     [+] [-]

, 2020-09-09 17:46, pirms 4 gadiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Nē. LJBL bez spēlētājiem, treneriem, tiesnešiem un sekretariāta pārstāvjiem zālē var atrasties viens video operātors. Viss.
Vecāki tiek aicināti nedrūzmēties pie zāles.
Kurš tieši ir idejas autors? Jauniešu futbols un hokejs notiek ar skatītājiem.

     [+] [-]

, 2020-09-09 18:17, pirms 4 gadiem
Basketā jauņiem spēles notix laikam skolu sporta zālēs
Ietilpība 4 līdz 10 personām

     [+] [-]

, 2020-09-09 21:26, pirms 4 gadiem
Stulbeņi, vēl viņiem nav skaidrs ka ar tām maskām var vienīgi pakaļu noslaucīt? Pilnīga antihigiēniska huiņa