Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Eurobasket.com sezonas simboliskajā izlasē no latviešiem iekļauj tikai Lomažu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eurobasket.com sezonas simboliskajā izlasē no latviešiem iekļauj tikai Lomažu
Rihards Lomažs. Foto: BK Ventspils

Sestdien ar "Ventspils" basketbolistu triumfu noslēdzās apvienotās Latvijas un Igaunijas līgas pirmā sezona, un portāls Eurobasket.com sadalījis savas balvas. Par labāko spēlētāju gan izšķirošajos mirkļos, gan sezonas griezumā atzīts ventspilnieku līderis Rihards Lomažs.

"Ventspils", kas vienīgo zaudējumu piedzīvoja sezonas atklāšanas spēlē, finālā ar 22 punktu pārsvaru sasita bez kapteiņa Mareka Mejera palikušo Rīgas VEF. Čempionu rindās lielisku spēli aizvadīja Lomažs, kurš guva 26 punktus, garām aizmetot tikai vienu metienu – 4/5 trīspunktniekos. Tieši Lomažs tika atzīts par "Final 4" vērtīgāko spēlētāju.

Viņam atzinību veltījis arī Eurobasket.com, Lomažu par labāko nosaucot ne tikai izšķirošajās spēlēs, bet arī visa gada griezumā. Tāpat Lomažs atzīts par gada labāko mazo spēlētāju līgā. Labākā uzbrucēja apbalvojums ticis Ārnetam Multrī no "Kalev/Cramo", bet labākais centrs – Stīvs Zaks no VEF. Viņš arī atzīts par labāko ārzemju basketbolistu līgā, bet labākā eiropieša balva – atkal Lomažam. Gada treneris – Roberts Štelmahers.

Portāls sastādījis arī sezonas simboliskās izlases, un pirmajā ir trīs pārstāvji no Latvijas komandām, taču tikai viens latvietis. Saspēles vadītāja pozīcijā izvēlēts Ārons Džonsons, aizsarga pozīcijā – viņa komandas biedrs Lomažs, par trešo numuru izvēlēts Šavons Lūiss, par spēka uzbrucēju – cits "Kalev/Cramo" pārstāvis Multrī, bet centra lomā simboliskajā izlasē iekļauts Zaks.

Otrajā simboliskajā izlasē ir trīs latvieši – Edgars Lasenbergs un Kristaps Dārgais no "Ogres", kā arī Mejeris –, plus Arns Velička no Tartu un Tomass Rādiks no "TalTech" komandām.

Jaunnedēļ tiks publicēts arī Latvijas lielākā sporta portāla Sportacentrs.com balsojums par sezonas labākajiem Latvijas klubu spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.eurobasket.com/Latvia/n...

     [+] [-]

, 2019-04-09 16:20, pirms 5 gadiem
Dosiet Gulbim MIP? Par mazajām komandām grūti spriest, bet otrs variants moš varētu būt Mediss.