Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valka"/"Valga" pēc sagrāves pret VEF šķiras no galvenā trenera Umbraško

Agris Suveizda

"Valka"/"Valga" pēc sagrāves pret VEF šķiras no galvenā trenera Umbraško
Juris Umbraško
Foto: Renārs Koris

Basketbola komanda "Valka"/"Valga" un galvenais treneris Juris Umbraško pēc neveiksmīgā sezonas sākuma nolēmuši neturpināt sadarbību, vēstīts Valkas novada mājaslapā.

"Izvērtējot kluba intereses, pēc abpusējas vienošanās ar kluba vadību treneris Juris Umbraško atkāpās no komandas vadīšanas," teikts paziņojumā Valkas novada domes mājaslapā. "Līdz sezonas beigām galvenā trenera pienākumus veiks līdzšinējais otrais treneris Kristaps Zeids, kurš paralēli turpinās attīstīt arī biedrības "Valkas sporta internāts" projektu."

Vakar "Valka"/"Valga" savā laukumā ar rezultātu 75:112 piedzīvoja sakāvi pret vienu no Latvijas vadošajiem klubiem Rīgas VEF un Latvijas čempionātā ar trim uzvarām un 11 zaudējumiem (21,4%) ieņem pēdējo pozīciju desmit komandu konkurencē. Priekšpēdējā vietā esošā "Latvijas Universitāte" 22 spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras (21,4%).

Arī Igaunijas čempionātā ar nosaukumu "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" startējošajai komandai klājas grūti. Ar sešām uzvarām 20 mačos deviņu vienību konkurencē šobrīd tiek ieņemta astotā pozīcija, apsteidzot vienīgi visas spēles zaudējušo "G4S Noorteliiga" (0-24).

Treneris Umbraško Valkas un Valgas pilsētu apvienotajai komandai pievienojās 2016. gada februārī. Savukārt Zeids par Umbraško asistentu kļuva pagājušā gada decembrī, iepriekš bijis asistents arī tādās komandās kā "Saldus", "Astana" un "Jēkabpils". Latvijas čempionātā valcēnieši nākamo spēli aizvadīs 15. februārī Jēkabpilī, bet jau rīt Igaunijas čempionātā uzņems Pērnavas basketbolistus.

Izmantotie resursi:
VALKA.LV - Valkas/Valgas basketbola klubā -...

  +3 [+] [-]

, 2017-02-09 19:50, pirms 7 gadiem
Kāda traģikomiska ziņa! Vaka-Valga - tā ir tā komanda, kam pieredzējušais Varis nešķita gana labs esam un tāpēc Varis bija ar Umbraško jāaizvieto. Nu izrādās, ka ar Umbraško sanāca krietni traģiskāk. Zeids arī var gatavoties tai pašai taciņai. Tur kluba vadoņiem ir ķirmji galvā, bet viņi jau to neatzīs.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-09 20:44, pirms 7 gadiem
Vai šis klubs nākamsezon spēlēs LBL? Vai ir kāda jēga to darīt? Zeida jaunieši, iespējams, spēlēs LBL2 vai LBL3, bet vai galvenai komandai ir jēga mocīties divu valstu čempionātos?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-09 22:53, pirms 7 gadiem
Kreili, tev taisnība. Sen gan nebiji komentos redzēts, bet šī jau tev līdz mielēm zināma tēma. Toreiz, kad zaļo gurķi Umbraško iesēdinaja tajā caurajā sēdeklī pieredzējušā Krūmiņa vietā, es ļoti brinījos, taču tagad vairs nebrīnos - viss uz to gāja. Ar to vien, ka Valkas mērs savā labi nostādītajā balsī katru reizi pirms mača Latvijas himnu nodzied, izrādās, uzvarai nepietiek. Un vēl nav zināms, kādu galu šis Ivara Riharda statistikai paredzētais projekts ņems...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-09 23:32, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Kreili, tev taisnība. Sen gan nebiji komentos redzēts, bet šī jau tev līdz mielēm zināma tēma. Toreiz, kad zaļo gurķi Umbraško iesēdinaja tajā caurajā sēdeklī pieredzējušā Krūmiņa vietā, es ļoti brinījos, taču tagad vairs nebrīnos - viss uz to gāja. Ar to vien, ka Valkas mērs savā labi nostādītajā balsī katru reizi pirms mača Latvijas himnu nodzied, izrādās, uzvarai nepietiek. Un vēl nav zināms, kādu galu šis Ivara Riharda statistikai paredzētais projekts ņems...
Nu jā, pēdējos pāris gadus cenšos pārāk neizteikties. Mani viens vietējā kluba sistēmā ar krusttētiņa (vai kas nu viņš tāds) naudu paaugsti ticis gurķis reiz sāka kaunināt, ka man neklājoties skarbi izteikties. Es par to pie sevis nosmēju, bet tad nodomāju, ka visa šitā komentāru rakstīšana ir viena smieklīga, pat bērnišķīga lieta. Nu nez, ja kādreiz uzradīsies azarts, gan jau atkal kaut ko pateikšu. Nu bet šitā ziņa par Umbraško atlaišanu mani patiešām sasmīdināja. Netīri caur savu aģentu pie tā amata tika, tik pat "smuki" precīzi pēc gada dabūja ar kāju pa pēcpusi. Komiskais visā tajā ir tas, ka teikšana kārtējo reizi ir negudriem cilvēkiem. A man kaut kā ne vienu ne otru nav žēl.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-09 23:53, pirms 7 gadiem
Dīvains jau tas Valkas/Valgas projekts ir, laikam jau Ventam Krauklim tas ambīcijām vajadzīgs vairāk. Un galvenais, ka latvju strītbolistiem ir kur izspēlēties!