Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF pēc revanša Ogrē, "Valmierai" īsā laikā otrais mačs ar "Jēkabpili"

Emils Ozerinskis

VEF pēc revanša Ogrē, "Valmierai" īsā laikā otrais mačs ar "Jēkabpili"
Gints Antrops un Mareks Mejeris
Foto: BK "Ogre"

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā 10. janvārī norisināsies divas spēles. Pirmo reizi kopš sezonas sākuma "VEF Rīga" tiksies ar "Ogri", cenšoties reabilitēties par turnīra atklāšanas mačā piedzīvoto sakāvi. Tikmēr "Valmiera/Ordo" un BK "Jēkabpils" aizvadīs otro savstarpējo cīņu četru dienu laikā.

19:30 BK "Ogre" - "VEF Rīga"
Latvijas čempionvienība Rīgas VEF turnīra tabulā ieņem otro pozīciju, kamēr ogrēnieši šo vietu pēdējo nedēļu laikā pazaudējuši, pēc vairākām neveiksmēm noslīdot uz ceturto pozīciju. Artūra Visocka-Rubeņa vadītajiem ogrēniešiem pēdējās spēlēs ir bijis sarežģīts spēļu kalendārs, ar nelielām rezultātu starpībām piekāpjoties "Ventspilij" un "Jūrmalai". Tikmēr Jāņa Gailīša vadītā "VEF Rīga" vietējā čempionātā uzvarējusi pēdējos piecos mačos pēc kārtas.

Latvijas līgas sezonas atklāšanas spēlē 27. septembrī BK "Ogre" šokēja rīdziniekus tiekot pie panākuma ar 85:80, kas vefiešiem liedzis šosezon nonākt turnīra tabulas galvgalī. Ar 23 punktiem ogrēniešu panākumu kaldināja Jānis Pozņaks, bet pa 17 punktiem sakrāja Gints Antrops un Mārcis Vītols. Saspēles vadītāja kontā toreiz arī 12 rezultatīvas piespēles. Rīdzinieku rindās 19 punktus sakrāja Entvons Skots, kurš šobrīd jau vairs nav komandā, bet "double-double" rādītāji Marekam Mejerim, kuram 18 punkti un desmit izcīnītas bumbas zem groziem.

Smadzeņu satricinājuma dēļ "Ogrei" pēdējo maču nācies aizvadīt bez RIharda Zēberga, kamēr laukumā atgriezies Kristaps Dārgais, kurš sadziedējis krustenisko saišu traumu. Kopumā "Ogres" statistiski rezultatīvākais spēlētājs bijis Jānis Pozņaks ar vidēji 12,6 gūtiem punktiem, savukārt Guntim Sīpoliņam 10,6 punkti. Tomēr komandas lielākais ierocis ir līdzvērtīgais sastāvs, kas neļauj paredzēt attiecīgās spēles līderi ogrēniešu rindās. Piemēram pērnās sezonas otro pusi Rīgas VEF sastāvā aizvadījušais Gints Antrops šosezon vidēji gūst 8,2 punktus.

Vispusīgais uzbrucējs Mareks Mejeris šosezon vidēji gūst 10,3 punktus, izcīna 5,6 bumbas zem groziem, atdod 3,2 rezultatīvas piespēles, pārtver 1,3 bumbu un bloķē vienu pretinieka metienu vidēji mačā. Tieši desmit punktus vidēji mačā VEF rindās gūst Kaspars Bērziņš un Andris Misters. Meksikas izlases saspēles vadītājs Alkess Peress ir LBL čempionāta labākais piespēlētājs ar 5,6 rezultatīvām piespēle'm mača. Viņam arī 8,2 gūti punkti spēlē.

Spēles tiešraidi no Ogres translēs kanāls "Best4sport TV"

18:30 "Valmiera/Ordo" - BK "Jēkabpils"
Valmieras un Jēkabpils komandu starpā allaž bijušas saspringtas cīņas jau kopš jēkabpiliešu ienākšanas Latvijas basketbola spēcīgāko sabiedrībā. Arī šī sezona nav izņēmums, neskatoties uz to, ka vienības atrodas turnīra tabula pastarīšu pozīcijās. Lai gan vienības atrodas tabulas apakšā, tomēr abām vēl ir pietiekami pamatotas ambīcijas cīņai par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, kuru zona ir dažu uzvaru attālumā. Tādēļ savstarpējo cīņu iznākumi ir svarīgi, lai pretendētu uz "play-off".

Šī abām komandām būs otrā tikšanās četru dienu laikā. Sestdien Sandis Buškevics BK "Jēkabpils" galvenā trenera amatā debitēja ar uzvaru 67:63 savā laukumā, kas jēkabpiliešiem turnīra tabulā ļāvis apsteigt Vidzemes komandu un pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju. Savukārt valmieriešiem tas bija ceturtais zaudējums pēc kārtas. Ar 12 gūtiem punktiem "Jēkabpils" sastāvā rezultatīvākie bija Artūrs Vītiņš un Deniss Viketsjevs. Savukārt valmieriešus nespēja glābt Jāņa Kaufmaņa 21 punktus un deviņas izcīnītās bumbas, kā arī Viktora Iļjina 19 punkti un 16 zem groza savāktās bumbas.

Tā bija komandu otrā tikšanās. Pirmo reizi komandas spēkojās Lāčplēša dienā - 11. novembrī. Toreiz "Valmiera/Ordo" savās mājās ceturtajā ceturtdaļā apturēja viesu uzbrukumu, nokārtojot uzvaru ar 77:62. Vēl viens iespaidīgs "double-double" tika ierakstīts Viktora Iļjina statistikā ar 24 punktiem un 14 izcīnītām bumbām zem groza. Savukārt pretējā nometnē 19 punktus guva Jurijs Aleksejevs.

Kristapa Valtera komandā izteikts statistikas līderis ir VIktors Iļjins, kurš LBL čempionātā šosezon savācis jau astoņus "double-doble" (vēl piecas reizes tas izdarīts BBL). Visa turnīra ietvaros Iļjins ir līderis gūtajos punktos (17,9), izcīnītajās bumbās (10,4), bloķētajos metienos (1,9) un efektivitātē (23,5). Tikmēr rezultatīvāko spēlētāju saraksta trešajā vietā ar 16,3 punktiem atrodas Jānis Kaufmanis.

"Jēkabpils" komanda ir vismazrezultatīvākā vienība visā čempionātā, tādēļ komandas spēlētāju rezultativitāte nav tik augsta. Jurijs Aleksejevs vidēji guvis 13,7 punktus un izcīnījis 7,6 atlēkušās bumbas, savukārt lietuviešu leģionāram Dominikam Domarkam kopš pievienošanās komandai 14,3 punkti un četras rezultatīvas piespēles, kas gan varētu nedaudz kristies pēc Edgara Štelmahera atgriešanās no traumas.

"OlyBet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils140100%
2.VEF Rīga9291.8%
3.Jūrmala11473.3%
4.Ogre9564.3%
5.Betsafe/Liepāja5838.5%
6.Valka/Valga2625.0%
7.Latvijas Universitāte31121.4%
8.Jēkabpils31121.4%
9.Valmiera/Ordo31220.0%

Izmantotie resursi:
Olybet Latvijas Basketbola līga | Latvijas...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 17:16, pirms 6 gadiem
hahaha...Valmiera atkal netiiraas speeliites speelee...Ja kaadu interesee, tad speele bija 50/50, kaa arii vajadzeetu buut, bet tagad aazijas bukmeikeros ir uzliktas milziigas summas uz to ka Valmiera zaudees...Kur skataas LBL??? Taisija tak tos klipinjus, ka grib speeli, kuras rezultaats nav zinaams ieprieksh, bet tomeer nee..

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 17:56, pirms 6 gadiem
nja tiesam atkal sakas...

  +1 [+] [-]

, 2018-01-10 17:59, pirms 6 gadiem
Kadrs23 rakstīja: hahaha...Valmiera atkal netiiraas speeliites speelee...Ja kaadu interesee, tad speele bija 50/50, kaa arii vajadzeetu buut, bet tagad aazijas bukmeikeros ir uzliktas milziigas summas uz to ka Valmiera zaudees...Kur skataas LBL??? Taisija tak tos klipinjus, ka grib speeli, kuras rezultaats nav zinaams ieprieksh, bet tomeer nee..
Līdz cik nodzina koeficientu/handikapu?

     [+] [-]

, 2018-01-10 18:04, pirms 6 gadiem
Nu handikaps bija -2.5 Tagad dod -9.5 handikapu.. Kaa var buut, ka vienaadu komandu speelee uz vienu komandu ir -9.5 handikaps?? Pie taa, ka Jekabpilii vajadzeeja Valmierai uzvareet un sastaavi taadi pashi...OMG...Bet nu skatamies...Zheel ka TV neraada...

     [+] [-]

, 2018-01-10 18:19, pirms 6 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nu handikaps bija -2.5 Tagad dod -9.5 handikapu.. Kaa var buut, ka vienaadu komandu speelee uz vienu komandu ir -9.5 handikaps?? Pie taa, ka Jekabpilii vajadzeeja Valmierai uzvareet un sastaavi taadi pashi...OMG...Bet nu skatamies...Zheel ka TV neraada...
Jā, tagad atkal iedeva šo spēli (biju uz vairākām stundām "atgājis no kases", tāpēc palaidu garām izmaiņu sākumu). Nu nezinu. Tie, kas saprot no basketbola, protams, saskatīja vērtību koeficientā 1,65 uz Jēkabpili un kaut ko uzlika. Iespējams, ka masas aizskrēja līdzi, padomājot, ka atkal kaut kas sarunāts, jo esmu pamanījis, ka dažu BBL un LBL komandu mačus gaida daudz vieglas naudas tīkotāju. Es drīzāk sliecos domāt, ka šoreiz nekas tur nav sarunāts, tāpēc tagad ņemt -9,5 nav prātīgi.

Šo komandu mačs pirms dažām dienām atnesa ļoti labu peļņu bukmeikeriem. Labi, ka organizācija atļāva laimēt vismaz tiem, kas bija paņēmuši Jēkabpili tīrajā bez handikapa.

     [+] [-]

, 2018-01-10 18:33, pirms 6 gadiem
Nu nee.tur jau ta alieta, ja izmainjas ir pakaapeniskas, tad vareetu runaat ko par veertiibu, tagad tas viss notika minuutes laikaa, tas noziimee, ka kaads uzlika milziigu summu aazijaa...Skaidrs ka -9.5 ir nepraats, jo galvenais ir tas, ka buus zaagjis pa 3 punktiem..