Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"VEF Rīga" neizslēdz iespēju nākotnē atkal spēlēt Eirokausos

"VEF Rīga" neizslēdz iespēju nākotnē atkal spēlēt Eirokausos
Gatis Jahovičs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. Latvijas vicečempione "VEF Rīga" neizslēdz iespēju, ka nākotnē atkal varētu piedalīties Eirokausos, lai gan pašlaik šāds jautājums netiek apspriests, intervijā aģentūrai LETA sacīja kluba direktors Gatis Jahovičs.

Šī ir jau ceturtā sezona pēc kārtas, kad "VEF Rīga" nolēmusi nepiedalīties Eirokausos - tā vietā tiek startēts pašmāju čempionātā, kas šajā sezonā ir "OlyBet" Latvijas - Igaunijas līga, un VTB Vienotajā līgā.

"Starts VTB Vienotajā līgā un pašmāju čempionātā šķiet optimāli, bet sacensties trīs turnīros ir neiespējami. Vienotajā līgā mums ir vismaz 26 spēles ar ļoti spēcīgiem pretiniekiem, kamēr Eirokausos šādu maču ir mazāk. Ja mēs no šīs līgas aizietu, atpakaļ mūs diez vai kāds ņemtu. Vienotajā līgā turklāt ir arī solīda prēmēšanas sistēma," neslēpa Jahovičs. "Protams, ceļošanas ziņā interesantāk ir aizbraukt uz Grieķiju vai Spāniju, bet no sportiskā viedokļa Vienotā līga ir spēcīgāks un finansiāli bagātāks turnīrs. Ja basketbolists sevi parāda šajā turnīrā, viņš ir liels ieguvējs. Tiesa, domāsim pie šī jautājuma - varbūt nākotnē atkal piedalīsimies Eirokausos."

"VEF Rīga" arī atbalsta soli par vienotas Latvijas un Igaunijas līgas izveidošanu.

"Aplūkojot pēdējo gadu situāciju basketbolā, redzam, ka bankrotē pat klubi, kas nesen ir izcīnījuši čempiontitulu, un ka komandās spēlē daudz jauniešu. Jaunā līga man šķiet interesants veidojums, jo skatītājiem vajadzētu būt saistošāk redzēt, kā "VEF Rīga" izskatās pret Tartu un citām komandām. Tādi klubi šeit vienkārši nav redzēti, kamēr Latvijā spēļu iznākumi pret mazajām vienībām ir prognozējami. Cerams, šī līga būs kā tramplīns spēcīgam un prestižam čempionātam," uzsvēra Jahovičs.

"VEF Rīga" piektdien uzsāka sezonu Vienotajā līgā, "Arēnā Rīga" ciešot smagu zaudējumu pret Maskavas apgabala "Himki". Tā bija viena no piecām šīs sezonas regulārā čempionāta spēlēm, kas tiks aizvadītas arēnā. Pārējās notiks "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā (OSC).

"Vienotajā līgā "Arēnā Rīga" būs mači arī pret Maskavas CSKA, Kazaņas "Unics", Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" un Tallinas "Kalev"/"Cramo". Savukārt pret "Ventspili" apvienotā čempionāta regulārajā sezonā visi mači tiks aizvadīti OSC, bet finālsēriju plānojam spēlēt arēnā," atklāja "VEF Rīga" sporta direktors.

Šajā sezonā "VEF Rīga" budžets ir aptuveni 1,4 miljoni eiro - aptuveni līdzvērtīgs iepriekšējās sezonas. Jahovičs arī apstiprināja iepriekšējās sezonas otrajā pusē izskanējušas runas, ka galvaspilsētas klubam bijušas problēmas ar finansēm.

"Jā, es to nenoliedzu. Pagājusī sezona bija ļoti grūta, it sevišķi tās otrā puse. Šobrīd gan viss ir samaksāts un parādu par aizvadīto sezonu mums nav. No atbalstītājiem vienkārši nav regulāras finanšu plūsmas. Sponsorus šobrīd ir ļoti grūti atrast. Nevaram garantēt, ka kas tāds neatkārtosies arī šajā sezonā, bet varam droši teikt, ka "VEF Rīga" nevienam parādā nepaliks. Pa šiem gadiem neesam palikuši parādā nevienam spēlētājam," norādīja Jahovičs.

"VEF Rīga" par Latvijas čempionvienību basketbolā kļuvusi piecas reizes, bet iepriekšējās sezonas finālsērijā piekāpās principiālajai konkurentei "Ventspilij".

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-10-08 13:01, pirms 6 gadiem
Apsveicama doma! Vai tik tas nav saistīts ar ATTISTIBA/PAR labajiem rezultātiem Saeimā?
, 2018-10-08 13:15, pirms 6 gadiem
VEF Rīga izslēdz iespēju VEF un DR spēles sākt dažādos laikos. VEF spēlēs apmeklējums jau tā ir futbola virslīgas līmenī un VEF vadība dara visu ko var lai tas būtu vēl mazāks. Apmeklēsi VEF - neredzēsi DR spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-10-08 13:35, pirms 6 gadiem
Tik cik cilvēki nāk uz VEFa spēlēm, var mierīgi spēlēt arī Hanzenē.
, 2018-10-08 13:41, pirms 6 gadiem
Beidzot sāk ar galvu domāt. Tas VTB nevienamm neinteresē, izņemot dažas spēles sezonā, kad uzspēlē ar CSKA, Zenit un Khimkiem.
, 2018-10-08 13:47, pirms 6 gadiem
Izlasiet rakstu. Šobrīd nekas tāds netiek apspriests, lol!
, 2018-10-08 13:57, pirms 6 gadiem
Rūjienā uz LBL3 būs vairāk skatītāji kā uz Vef
, 2018-10-08 14:47, pirms 6 gadiem
Atšķrībā no VEF, piem., TTT spēlē/ spēlēs CL vai EC, kā arī EWBL un arī BBL jeb Est-Lat-Lit līgā. Jaunup un Jakovič,- mācieties!
, 2018-10-08 15:23, pirms 6 gadiem
Es agrāk regulāri apmeklēju ASK un VEF spēles eirokausos. Bet kopš VEF spēlē VTB līgā, neesmu bijis ne uz vienu spēli un arī neiešu. Tas nav politisks lēmums vai kāds protests. Mani tiešām neinteresē tās spēles pret Krievijas klubiem un Krievijas atklātā čempionāta tabula.
Varbūt kluba īpašniekiem tomēr ir vērts apspriest iespēju spēlēt Eirokausos- Čempionu līgā, piesaistīt vairāk līdzjutējus uz šīm spēlēm un netērēt lieku naudu Arēnas īrei priekš 200 skatītājiem! Pat, ja VTB sezonas beigās sedz kluba parādsaistības.
Varbūt pat uzlikt klubam augstus mērķus- Spēlēšana Eirolīgā. Un tad ir vienalga, vai to sasniedz caur finālu VTB vai citādi. Tad vismaz līdzjutējiem būtu interesantāk. Citādi- mērķis VTB playoffs un LBL zelts, ko var sasniegt ar viduvējiem vietējiem kadriem un lētiem amerikāņiem. Un tā gadu no gada. Vispār nekā interesanta! Un paši brīnās, kāpēc cilvēki nenāk uz spēlēm...
, 2018-10-08 15:50, pirms 6 gadiem
Heilijs rakstīja: Es agrāk regulāri apmeklēju ASK un VEF spēles eirokausos. Bet kopš VEF spēlē VTB līgā, neesmu bijis ne uz vienu spēli un arī neiešu. Tas nav politisks lēmums vai kāds protests. Mani tiešām neinteresē tās spēles pret Krievijas klubiem un Krievijas atklātā čempionāta tabula.
Varbūt kluba īpašniekiem tomēr ir vērts apspriest iespēju spēlēt Eirokausos- Čempionu līgā, piesaistīt vairāk līdzjutējus uz šīm spēlēm un netērēt lieku naudu Arēnas īrei priekš 200 skatītājiem! Pat, ja VTB sezonas beigās sedz kluba parādsaistības.
Varbūt pat uzlikt klubam augstus mērķus- Spēlēšana Eirolīgā. Un tad ir vienalga, vai to sasniedz caur finālu VTB vai citādi. Tad vismaz līdzjutējiem būtu interesantāk. Citādi- mērķis VTB playoffs un LBL zelts, ko var sasniegt ar viduvējiem vietējiem kadriem un lētiem amerikāņiem. Un tā gadu no gada. Vispār nekā interesanta! Un paši brīnās, kāpēc cilvēki nenāk uz spēlēm...
Kādus Tu mērķus vēlies no tāda budžeta? Esi reāls. Mūsu abiem lielajiem klubiem tie mērķi ir vienādi. Vieniem PO otriem tikšana ārā no grupas ČL, jo esošais budžets neko vairāk nedod un visticamāk arī nedos. Un pie naudas problēmām sportā, loģiski, ka ies uz turnīru, kas būs finansiāli izdevīgāk. Ā, vtb nesedz parādsaistības, tikai sezonas beigās ir bonuss par ieņemto vietu.
Slēpts komentārs: Real Rebel
, 2018-10-08 16:11, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kādus Tu mērķus vēlies no tāda budžeta? Esi reāls. Mūsu abiem lielajiem klubiem tie mērķi ir vienādi. Vieniem PO otriem tikšana ārā no grupas ČL, jo esošais budžets neko vairāk nedod un visticamāk arī nedos. Un pie naudas problēmām sportā, loģiski, ka ies uz turnīru, kas būs finansiāli izdevīgāk. Ā, vtb nesedz parādsaistības, tikai sezonas beigās ir bonuss par ieņemto vietu.
Tur jau tā problēma- nav ambīciju -> nav panākumu -> nav naudas -> nav ambīciju -> utt. Bezgalīgi! Ar tādu domāšanu jau arī nekad VEF nesasniegs Žalgira līmeni. Bet varētu, jo vietējo spēlētāju resurss ir. Nav tikai īstie cilvēki vadībā, kuri baidās uzstādīt augstākus mērķus sev un citiem. Vispirmām kārtām jau sev!
, 2018-10-08 16:18, pirms 6 gadiem
Heilijs rakstīja: Tur jau tā problēma- nav ambīciju -> nav panākumu -> nav naudas -> nav ambīciju -> utt. Bezgalīgi! Ar tādu domāšanu jau arī nekad VEF nesasniegs Žalgira līmeni. Bet varētu, jo vietējo spēlētāju resurss ir. Nav tikai īstie cilvēki vadībā, kuri baidās uzstādīt augstākus mērķus sev un citiem. Vispirmām kārtām jau sev!
Es atvainojos, kāds vietējo spēlētāju resurss, kur tu redzi to? Tie, kuri ir Eirolīgā maksā smuku naudu. Ambīcijas nenosaka panākumus. Dārgi spēlētāji būs meistarīgāki un kādā spēlē varbūt vari viņus paņemt, bet piemēram sērijas garumā, nekad....Vef gadījumā tur vajag skaistu spēli vispirms. Neatkarīgi no turnīra. Vajag daudz dankus, blokus saspēles. Tas jau vispirms cilvēku pavilkt varētu, pēc tam mārketingā jāinvestē utt. Mums jau viegli pateikt ir, ka vajag panākumus.
, 2018-10-08 17:11, pirms 6 gadiem
Šāds VEF vadības messedžs akurāt' jau bija pirms gada
, 2018-10-08 18:09, pirms 6 gadiem
PARistu papas svītrošana laikam beidzot atvērusi acis, ka līdzjutējus dabūs atpakaļ tikai ar spēlēšanu Eiropas turnīros!
Pats sekoju pa TV ekrāniem līdzi, jāvēro kā spēlē nesavtiguma paraugs - Ate!
, 2018-10-08 18:26, pirms 6 gadiem
Tā kā VEFā nav burvju glābējnūjiņas mexico cruz-perez izskatā, bet mazsaprotami legi, tad izskatās, ka jaunupiešus vālēs viss VTB, iesk. Kalev abos turnīros, gan jau arī BKV
, 2018-10-08 19:33, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: Tā kā VEFā nav burvju glābējnūjiņas mexico cruz-perez izskatā, bet mazsaprotami legi, tad izskatās, ka jaunupiešus vālēs viss VTB, iesk. Kalev abos turnīros, gan jau arī BKV
pēc kā spried to? Tajā pašā laikā mums ir kāpuši palikušie vietējie spēlētāji un labi klāt nākuši + šosezon centra pozīcija labāka
, 2018-10-08 20:40, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Cik viņām spēles kopā? Jo neskaitoo LBL PO, tad Lat-est līga un vtb kopā kaut kādas 52 spēles viedo, tas or bez lat est fināliem ar. Domāju, ka vefam 65 - 70 spēles pa visu kopā būs
Iepreikšejā sezonā bija tuvu pie 80. Jebkurā gadījumā spēļu skaits nav tas ar ko salīdzināt vīriešu sieviešu basketu, bet tajā pat laikā VEF būtu ko pamācīties no TTT kaut vai attieksmē pret līdzjutējiem vai pašiem no sevis pirmajās sezonās pēc atjaunošanas.
, 2018-10-08 21:24, pirms 6 gadiem
...nu ko jūs,Gatis nekad neko nav izlēmis un neizlems,vins vienkārši ir Gatis un ar to viss pateikts,gan kā spēlētājs,gan kā direktors...visu izlemj tādi cilvēki kā Lauva,Jaunups,cilveki kas vēl mazāk(neko)nejedz,bet paklausieties Lauvu,vina spriedelejumus..vissmieklīgak,skan kad viņš raksta par Timmu,Zotovu...mani spēlētāji,ar kuriem es strādāju... 😀😀😀
, 2018-10-08 21:29, pirms 6 gadiem
Lauva vislabāk strādā ar brāļiem Bertaniem,Strelnieku(bijusajiem) tiesas zāles mēģinot izkasit sev kādu naudiņu un...tādēļ nekad nebūs izlases direktors(ko tik ļoti vēlētos)bet tad izlase nebūs brāļu Bertanu...skaidri viņam to pateica...
, 2018-10-08 21:53, pirms 6 gadiem
...lai kāda bija Spalina,vina bija domājošs,gaiss cilvēks...bet diemžēl Gatis nesaprot kur atrodas un kādēļ tur iestumts.Skumji,bet fakts.
, 2018-10-08 21:59, pirms 6 gadiem
Āksti! Kāda jēga no krievijas čempionāta? Tik reputāciju zaudēja. Cik spēlētāju nāk uz spēlēm? Viņi vai tad spēlē priekš sevis???
Kajs Hancberijs pret Aizeju Ozbornu. Foto: vgvia.lv
25

Valmieriešiem obligāti jāuzvar – "Zeļļu" pirmā iespēja tikt pusfinālā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgā esam sagaidījuši sezonas pirmo izslēgšanas spēli, kurā kādai no komandām vairs nebūs atkāpšanās ceļa – lai turpinātu cīņu, "Valmiera Glass"/ViA savās mājās būs obligāti jāuzvar Rīgas "Zeļļi". Cīņas sākums paredzēts plkst. 19.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un no aptuveni plkst. 19.30 arī kanālā TV4.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.