Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kitsingam jauns līgums ar Štelmahera un Šķēles "Kalev/Cramo"

Andrejs Siliņš

Kitsingam jauns līgums ar Štelmahera un Šķēles "Kalev/Cramo"
Kristjans Kitsings. Foto: Eesti Meedia / Scanpix

Latvijas basketbola valstsvienības galvenā trenera Roberta Štelmahera trenētā un aizsarga Aigara Šķēles pārstāvētā Igaunijas čempione Tallinas "Kalev/Cramo" noslēgusi jaunu līgumu ar Igaunijas izlases spēka uzbrucēju Kristjanu Kitsingu.

Kitsings pagājušajā sezonā Latvijas-Igaunijas līgā vidēji nepilnu 20 minūšu laikā guva 9,9 punktus un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas. Sezonas pēdējā spēlē finālturnīrā Tallinā tieši Kitsings bija uzvaras metiena autors cīņā par bronzu pret "Ogri". VTB līgā Kitsingam vidēji 18 minūtēs 8,9 punkti un 2,8 bumbas pie groziem. No tālās distances Kitsings Krievijas atklātajā čempionātā meta ar 51% precizitāti.

"Bija iespējas spēlēt ārzemēs, bet neviens piedāvājums nespēja konkurēt ar "Kalev/Cramo"," atklāts Basketball24.ee bija Kitsings. "Vēlējos spēlēt ārzemēs, bet interese nebija pietiekami liela. Izņemot galvenā trenera nomaiņu, klubā nav daudz izmaiņu, visi ir pazīstami. Jāmēģina nospēlēt labāk nekā pagājušajā sezonā. Ar treneri Štelmaheru esam nedaudz jau runājuši."

28 gadus vecais Kitsings karjeru 2008. gadā sāka Tartu "Rock" rindās, bet no 2010. līdz 2015. gadam pirmoreiz pārstāvēja "Kalev/Cramo". Tāpat karjeras laikā 205 centimetrus garais uzbrucēj uzspēlējis Pērnavas un TTU komandās, īsu brīdi arī Argentīnas vienībā "Estudiantes Concordia", bet 2016./2017, gada sezonā "Bakken Bears" rindās kļuva par Dānijas čempionu. Tad sekoja sezona Tartu, bet kopš pagājušās sezonas Kitsings atkal ir Tallinas superkluba sastāvā.

"Kalev/Cramo" rindās šobrīd ir aizsargi Stens Soks, Martins Dorbeks, Martins Pāsoja, amerikānis Antino Džeksons un latvietis Aigars Šķēle, uzbrucēji Janari Jūesārs, Tanels Kurbass un no "Baskonia" īrētais, 204 centimetrus garais Igaunijas izlases uzlecošā zvaigzne Sanders Raieste.