Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Otro gadu Valmierā norisinās treniņnometne "Brāļu Bertānu meistarklase"

Rolands Eliņš

Otro gadu Valmierā norisinās treniņnometne "Brāļu Bertānu meistarklase"
Dairis Bertāns. Foto: Jānis Lārmanis

Otro vasaru pēc kārtas Valmierā norisinās "Brāļu Bertānu meistarklase" basketbolā. Trešdien, 8. jūlijā Latvijas izlases basketbolists Dairis Bertāns atklāja treniņus, kuros simts jaunie basketbolisti piecu dienu garumā slīpēs savu individuālo meistarību un uzklausīs vērtīgus padomus no basketbola profesionāļiem.

Meistarklasē piedalās simts jaunie basketbolisti un basketbolistes, kuri pēc pavasarī pārlaistās distancēšanās un pulcēšanās ierobežojumu ievērošanas ļoti noilgojušies pēc mīļotās spēles - basketbola. Meistarklases dalībnieku vidū ir jaunie sportisti no Valmieras, Rūjienas, Gulbenes, Limbažiem, Siguldas, Rīgas, Jelgavas, Ogres, Kandavas, Iecavas, Balviem, Mārupes, Ādažiem, Jaunpils, Alūksnes un Madonas.

Eirolīgas basketbolists Dairis Bertāns uzsvēra: "Pēc pagājušā gada visi bija ļoti apmierināti - gan bērni, gan organizatori, gan mēs ar Dāvi. Tādēļ principā jau ar pagājušā gada meistarklases beigām sākām domāt jau par nākamo. Atceroties sevi, kad bērnībā spēlēju, reti radās tāda iespēja satikt augstas klases spēlētājus. Iespējams, kādam no jauniešiem tā ir vienīgā tāda iespēja dzīvē, tādēļ dodam iespēju smelties šīs zināšanas."

"Pats no sevis galveno vēstījumu jauniešiem gribu nodot ne tik daudz par basketbolu, bet gan kā būt labiem un patīkamiem cilvēkiem," atklāja Dairis, kurš uzsver arī cilvēcisko aspektu sportistu personības pilnveidošanā.
"Pagājušajā gadā vēl īsti nezinājām kā būs, kā tas dabā izskatīsies. Taču meistarklases laikā redzējām, ka viss ir lieliski noorganizēts. Tāpēc tās laikā pašiem gribējās aizvien vairāk iesaistīties un būt klāt. Diemžēl, Dāvim atlidojot no Amerikas, vēl aiz vien ir jāiziet divu nedēļu pašizolācija, tādēļ viņš kā atbildīgs pilsonis šogad nevar būt klāt un iesaistīties treniņos," pavēstīja Dairis, kurš savu klātbūtni paredzējis četrās no piecām meistarklases dienām.

Liela pievienotā vērtība "Brāļu Bertānu meistarklasē" ir piesaistītie vieslektori, kuri basketbolam cauri gājuši dažādos veidos un gatavi dalīties ar savu uzkrāto pieredzi. Trešdien meistarklasē viesojās bijušais Latvijas izlases treneris Arnis Vecvagars, kurš pastāstīja jaunajiem basketbolistiem par treneru skatpunktu. Kādas īpašības treneri augstu vērtē jaunajos basketbolistos un kā būt noderīgam komandas interesēs. Ceturtdien sekos jauniešu saruna ar ilggadējo Latvijas izlases kapteini Jāni Blūmu, bet piektdien par basketbolu no tiesneša skatu punkta pastāstīs mūsu valsts vadošais tiesnesis Oļegs Latiševs. Sestdienas vieslekciju vadīs Kristaps Dārgais, kurš ir izcils piemērs, apvienojot profesionālo sportu ar augstākās izglītības iegūšanu. Savukārt meistarklases noslēdzošajā dienā ar savām zināšanām dalīsies pats Dairis Bertāns.

"Brāļu Bertānu meistarklasi" organizē basketbola klubs "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" sadarbībā ar Valmieras pašvaldību, Valmieras Bērnu sporta skolu un Baltic Sports Agency. Pasākumu atbalsta Spalding, Vichy, BTA un Gardu Muti.

     [+] [-]

, 2020-07-08 20:54, pirms 4 gadiem
Malachi! Visu cienju!