Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Jāmācās sezonā, "play-off" – jāparāda, ko iemācījies"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Štelmahers: "Jāmācās sezonā, "play-off" – jāparāda, ko iemācījies"
Roberts Štelmahers un Ventspils: 1-1 Latvijas finālā. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"VEF otro spēli pēc kārtas izcīnīja pārak daudz atlēkušo bumbu uzbrukumā – nevaram katrā spēlē uzdāvināt pretiniekiem par 15 uzbrukumiem vairāk," izlīdzinot rezultātu Latvijas Basketbola līgas finālsērijā, teica Ventspils galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Artis Ate, VEF spēlētājs

“Salīdzinot ar pirmo spēli, sākām daudz labāk. Pirmajā ceturtdaļā agresīvi nospēlējām aizsardzībā un ieguvām iniciatīvu. Lielākā problēma – uzbrukumā spēlējām pārāk statiski. Bumba nekustējās, kā gribējām, diezgan daudz samocītu metienu, pāri rokām. Iznākums – uzbrukām ar zemu metienu procentu, bet ventspilnieki otrajā puslaikā bija labāki cīņā par atlēkušajām bumbām.

Džonsons sameta metienus ar labu precizitāti. Zinām, ka viņš ir mazs, spēcīgs, ātrs – grib dabūt kontaktu un sameklēt garo. Džonsonam tas izdevās, viņš trāpīja savus metienus. Domāsim, kā varam uzlabot sniegumu nākamajās spēlēs.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

“Nospēlējām viduvēji. Arī pirmā spēle nebija izcila. Spēlētājiem ir liela vēlēšanās uzvarēt, labs cīņas spars, liela enerģija, taču kvalitāte un precizitāte atpaliek. Pirmajā puslaikā izcīnījām daudz bumbu uzbrukumā, pārķērām, bet metienu izvēle un situāciju veidošana nebija pati labākā.

Kā teica Artis Ate, spēlējām pārāk statiski. Pret Ventspili tas nav labākais veids, kā cīnīties un panākt labvēlīgu rezultātu. Mareks Mejeris pēc savainojuma vēl nav pilnībā atguvies – ja viss būtu ideāli, viņš samestu 20 punktus.”

Roberts Štelmahers, Ventspils galvenais treneris

“Prieks par uzvaru un atgūtajām mājas laukuma priekšrocībām. Patika, ka pirmo mājas spēli Ventspilī apmeklēja daudz skatītāju. Problēmas bija abās spēlēs – spēlējam pret ļoti spēcīgu pretinieku. “Play-off” nav mācīšanās laiks – spēlētājiem jāparāda sezonas laikā apgūtais. Te visu nosaka psiholoģija, veiksme un reaģēšana uz spēles situācijām.

Uzskatu, ka starp pusfinālu un finālu komanda nezaudēja ritmu. Pirmajā spēlē mums bija trīs labas ceturtdaļas. Arī ceturtā, taču zaudējām niansēs. VEF labi aizsargājās un izcīnīja daudz atlēkušās bumbas uzbrukumā – nevaram katrā spēlē uzdāvināt pretiniekiem par 15 uzbrukumiem vairāk.

Džonsons trenējās jau pirms finālsērijas sākuma, taču trīs dienas starp pirmo un otro spēli viņam gāja labumā. Pirms tam nebijām pilnā sastāvā – jauniešiem ir Latvijas Jaunatnes basketbola līgas fināli, mikrotraumas.”