Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LBL2: "Ventspils Augstkola" pieveic līderi, "Ogre" grauj VEF skolu

LBL2: "Ventspils Augstkola" pieveic līderi, "Ogre" grauj VEF skolu
Kristaps Ķilps. Foto: BK Ventspils

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā šodien aizvadītas trīs spēles, un pie uzvarām tika BS „Ogre”, „Ventspils Augstskola” un RSU.

LBL2 pirmajā grupā, kas cīnās par pirmo līdz 12. vietu, „Ventspils Augstkola” šodien uzņēma Kandavas/”Compor” vienību un saspringtā mačā tika pie uzvaras ar 77:74. Ventspilniekiem ar 19 punktiem rezultatīvākais bija U18 izlases spēlētājs Kristaps Ķilps, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles. Ar 12 punktiem viņam piebalsoja Reinis Krūmiņš, kamēr Kandas komandas rindās Jānim Zemelam 17 punkti. Kandavas komanda šajā mačā aizmeta garām 18 no 22 tālmetieniem.

„Ventspils Augstskola” līdz ar to savu bilanci turnīra tabulā uzlaboja līdz 4-4, kamēr Kandava tik un tā saglabā turnīra līderpozīcijas (7-3).

Citā šīs grupas spēlē RSU (4-6) viesos ar 86:76 pieveica Bauskas BJSS/SC „Mēmele” (2-7) vienību. Bauskas komandu neglāba arī Ivara Zemīša 23 punkti un 16 atlēkušās bumbas, kamēr RSU ar 23 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām izcēlās Andris Epners.

Savukārt otrajā grupā, kurā notiek cīņa par 13. līdz 22. vietu, BS „Ogre” pārliecinoši apspēlēja VEF skolu ar rezultātu 94:59. Ogres sastāvā 26 punkti Mārtiņam Rocēnam, kuram trīs trāpīti tālmetieni un astoņas atlēkušās bumbas. VEF skolas sastāvā Tomam Liepiņam 14+7+6, taču arī sešas statistikā fiksētas kļūdas.

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība


Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
16

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.