Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jaunups: "Domstarpības ar Bērziņu atrisinātas jau sen, nav nekādu bažu"

Agris Suveizda

Jaunups: "Domstarpības ar Bērziņu atrisinātas jau sen, nav nekādu bažu"
Edgars Jaunups
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas basketbola čempionvienības Rīgas VEF valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups sarunā ar Sportacentrs.com komentēja 32 gadus vecā garā spēlētāja Kaspara Bērziņa atgriešanos galvaspilsētas komandā.

Par līguma termiņu
Līguma termiņš ir visai komplicēts.Šobrīd līguma termiņš ir līdz sezonas beigām, bet ar dažādām opcijām abām pusēm, izejot no dažādiem apstākļiem noteiktos laika mirkļos. Tas ir saistīts ar Bērziņa spēļu prakses trūkumu? No vienas puses, jā. No otras puses, tas ir arī tādēļ, ka par viņu var būt arī kāda interese. Tā ka šobrīd līgums ir līdz sezonas beigām ar dažādām abu pušu iespējām dažādos šīs sezonas brīžos, kad var tikt pieņemti abpusēji lēmumi. Finansiālā puse? Tā ir konfidenciāla informācija.

Par agrākajām domstarpībām starp VEF un Bērziņu
Pirms pusotra gada jau noslēdzām virkni vienošanos par izlīgumu, kas arī bija publiska informācija. Tā ka, es teiktu, mūsu attiecības pēdējos gados ir ļoti konstruktīvas. Juridiskais jautājums jau vairāk nekā pusotru gadu ir pilnībā atrisināts abām pusēm pieņemamā un ļoti izdevīgā veidā. Līdz ar to attiecības ir labas un ļoti konstruktīvas visos līmeņos – gan ar vadību, gan ar treneriem. Nav nekādu bažu, un tas nav nekas jauns – tā ir jau pietiekami ilglaicīgi atrisināta situācija.

Katrā ziņā man arī ir prieks, ka puses ir spējīgas atrisināt kaut kādas vēsturiskas domstarpības, ko mēs pierādījām, parakstot [izlīgumu], un ka tās netraucē nākotnē izskatīt sadarbības iespējas, kādas ir izveidojušās šobrīd. Tas tikai parāda to, ka pirms pusotra gada parakstītā vienošanās abām pusēm tiešām bija izdevīga un pieņemama un ka abas puses bija gan gandarītas par toreizējo lēmumu, gan cerīgas par pašreizējo. Visi kara cirvji ir aprakti, taču tas notika jau pirms ievērojama laika.

Par Bērziņa piesaistīšanu
Šajā pozīcijā mums bija nepieciešamība. Ar [Rolandu] Freimani, kā jūs zināt, mums bija atvērtais līgums, un viņš pievienojās turku komandai ["Gaziantep"]. Mēs arī skatījāmies [garo spēlētāju], un Kaspars bija gatavs. Arī tas ir faktors, jo viņš tomēr ir spēlējis augstā līmenī un pieredzējis vietējais spēlētājs, kuru mēs zinām. Protams, ir jautājumi, cik ātri viņš iejutīsies un atgūs spēļu praksi, bet tomēr viņš ir zināms spēlētājs. No otras puses, mums tiešām bija vajadzība pēc šīs pozīcijas spēlētāja – rotācijā tāda spēlētāja pietrūka.

Latvietis bija prioritāte vai izskatījāt arī leģionārus? Šobrīd pamatā koncentrējamies tikai uz vietējiem. Pašreizējie trīs leģionāri ir tas apjoms, kuru negribam pārkāpt. Vai tuvākajā laikā varētu sekot vēl kādas sastāva izmaiņas? Ja viss būs veiksmīgi veselības ziņā un līdz galam iejutīsies amerikāņu viesspēlētājs [Korijs Hokinss], kurš mums pievienojās pirms mēneša, un Kaspars, tad nē. Šis sastāvs ir optimāls. Taču, ja modelī kaut kas nestrādās…

Neskatoties uz to, ka sezona nav iesākusies tā, kā mums būtu gribējies, esam ambīciju pilni un vēl neesam palaiduši garām nevienu no mērķiem. Ja modelis nestrādās, tad vadība un treneru štābs ir gatavs veikt izmaiņas, lai pavasarī modelis būtu optimāls. Tā ka, ja viss būs labi un modelis strādās, varētu uzskatīt, ka komplektācija faktiski ir noslēgusies un neko vairs nemainīsim. Bet, ja kaut kas nestrādās, būsim pietiekami operatīvi un visādas ķirurģiskās iejaukšanās vēl var notikt. Jo ambīcijas paliek iepriekšējās – gan izcīnīt iespēju spēlēt VTB līgas "play-off", kas galīgi vēl nav zaudēta, gan, protams, arī būt konkurētspējīgiem cīņā par Latvijas čempionu titulu.

Par Bērziņa gaidāmo atgriešanos laukumā
Vakar viņš izgāja medicīniskās pārbaudes un šodien pievienojās komandas treniņiem. Kad viņš varētu aizvadīt pirmo spēli, tas vairāk būtu jājautā trenerim. Tas ir tīrs treneru jautājums, taču pieņemu, ka tas varētu notikt tuvākajā laikā. Vismaz nav nekādu šķēršļu, lai tas nevarētu notikt jau drīzumā.

  +8 [+] [-]

, 2017-12-07 14:24, pirms 6 gadiem
Juridiskā ziņā domstarpības ir atrisinātas, bet gan jau Bērziņš kaut kad iedos pida*am pa purnu!
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +5 [+] [-]

, 2017-12-07 15:02, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Juridiskā ziņā domstarpības ir atrisinātas, bet gan jau Bērziņš kaut kad iedos pida*am pa purnu!
Bērzam vajadzēs pieliekties, lai aizsniegtu Jaunupa seju

  +5 [+] [-]

, 2017-12-07 15:18, pirms 6 gadiem
fall in love rakstīja: Bērzam vajadzēs pieliekties, lai aizsniegtu Jaunupa seju
pietupties.

  +6 [+] [-]

, 2017-12-07 16:03, pirms 6 gadiem
Prikoliņš rakstīja: pietupties.
Apgulties!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-07 16:57, pirms 6 gadiem
Tad jau laikam izlasei negatavosies !

  +1 [+] [-]

, 2017-12-07 19:09, pirms 6 gadiem
Bēdīgi slavenais tvīts gan vēl ir viegli atrodams

https://twitter.com/jaunups/status/...

  +1 [+] [-]

, 2017-12-07 19:17, pirms 6 gadiem
Prieks par Bērzu !

     [+] [-]

, 2017-12-07 19:48, pirms 6 gadiem
Varu tikai piekrist, ka Jaunups pa seju ir pelnījis, bet vai tas būs Bērzs, vai kāds cits - grūti teikt. Kaut kad jau tas notiks.
Par Kasparu Bērziņu - labprātāk redzētu viņu Latvijas līgā, bet drīzāk jau kā Ogres, vai Jēkabpils komandas līderi.
Par VEFu - prasītos kaut kas jaudīgāks, jo Ventspils arī vēl pastiprināsies uz fināliem.

  +4 [+] [-]

, 2017-12-08 08:51, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Juridiskā ziņā domstarpības ir atrisinātas, bet gan jau Bērziņš kaut kad iedos pida*am pa purnu!
Neprofesionalitāte tur bija no abām pusēm, viena puse nejēdz sagatavot juridiski korektu līgumu, zinot Bērza problēmas ar disciplīnu, savukārt, ja otrs zinātu, ko nozīmē vārds disciplīna, tad šobrīd visticamāk pavadītu karjeras pēdējos gadus NBA.

     [+] [-]

, 2017-12-08 09:20, pirms 6 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Apgulties!
iekaapt tranšejā ...

  +2 [+] [-]

, 2017-12-08 13:30, pirms 6 gadiem
Kā man apnikuši visi šie lauvas, jaunupi, indriksoni, limpani, kļaviņi utt.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-08 17:50, pirms 6 gadiem
truestory rakstīja: Kā man apnikuši visi šie lauvas, jaunupi, indriksoni, limpani, kļaviņi utt.
aizmirsi lembergus un šleseršķēles pieminēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja