Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ritvars Raits

"BS Ogre" viesos uzvar valmieriešus

"BS Ogre" viesos uzvar valmieriešus
Mikus Muižnieks (BS Ogre). Foto: Ritvars Raits

Šovakar "Ramirent" Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā notika viena spēle - "BS Ogre", viesojoties pie komandas "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola - 2", izcīnīja uzvaru ar 89:85. 25 punktus Ogres komandas labā guva Mikus Muižnieks, 24 punkti Didža Mališeva kontā.

"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola - 2" un "BS Ogre" cīnās Austrumu grupā, turklāt pirms savstarpējā mača abām komandām bija pa divām uzvarām, ko valmierieši bija guvuši četrās spēlēs, bet ogrēnieši – piecās. Valmierā notikušās spēles rezultātu pēc tikai 14 aizvadītām sekundēm ar precīzu tālmetienu atklāja mājinieks Raimonds Stašāns – 3:0. Ļoti drīz sekoja ogrēniešu atbilde – divus punktus guva Mikus Mužnieks – 2:3. Pirmās ceturtdaļas laikā viesiem gan tā arī neizdevās izvirzīties vadībā – ar 29:22 pārāka bija "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola - 2". Toties otrajā periodā Ogres komandai vajadzēja tikai četras minūtes, lai rezultāta ziņā panāktu laukuma saimniekus, kā arī pēc Muižnieka metiena pirmo reizi izvirzītos vadībā – 32:31. Pirms paša lielā pārtraukuma ar punktu gūšanu labāk veicās Valmieras basketbolistiem, kuriem izdevās atgūt vadību ar minimālu pārsvaru – 44:43.

Arī trešajā ceturtdaļā cīņa ritēja punkts punktā. Pēc spraigām desmit minūtēm valmieriešiem joprojām bija viena punkta pārsvars – 67:66. Nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām valmieriešiem bija pat deviņu punktu handikaps (85:76), bet to nosargāt viņi nespēja. Paradoksāli bet pēdējo minūšu laikā mājiniekiem neizdevās gūt nevienu punktu, kamēr ogrēnieši viņu grozā salādēja veselus 13, deviņus no tiem – Mikus Muižnieks. "BS Ogre" varēja svinēt skaistu uzvaru ar 89:85.

Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 25 gūtiem punktiem bija šīs spēles varonis Mikus Muižnieks. Viņa komandas biedram Didzim Mališevam 24 punkti, bet Sandrim Jēkabsonam 14 punktu. Valmieras komandā ar 27 punktiem un 10 izcīnītām atlēkušajām bumbām izcēlās Māris Riekstiņš, 19 punktu Raimondam Stašānam, bet 18 – Kristeram Elksnītim. Komandai "BS Ogre" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā ir deviņi punkti un vismaz uz laiku pat pirmā vieta. "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola - 2" ar septiņiem punktiem ieņem 7.vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.