Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Ir jādabū pa galvu, lai sāktu spēlēt"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Gulbis: "Ir jādabū pa galvu, lai sāktu spēlēt"
Māris Gulbis
Foto: bkventspils.lv

"Aldaris" LBL līderu cīņā BK "Ventspils" basketbolisti savā laukumā ar 82:74 pieveica "Valmiera/ORDO" komandu, un pēc mača komandu spēlētāji sarunā ar Sportacentrs.com dalījās pārdomās par aizvadīto cīņu.

Māris Gulbis, BK "Ventspils" uzbrucējs: "Protams, galvenais nav tas, kāds ir sākums, bet kā spēle beidzas, tomēr skaidrs, ka, ja sākums būtu izdevies labāks, arī turpinājums varēja sanākt vieglāks. Pat nezinu, kas mums ar to sākumu ir, bet uzreiz ieiet spēlē nesanāk. Kad ūdens sāk smelties mutē, visi sāk cīnīties un viss ir kārtībā. Varbūt tiešām ceram, ka uzvara nāks viegli, bet, kad dabūjam pa galvu, saprotam, ka jāsaņemas.
Sastāvā ir robi, varbūt tas sagādā problēmas un tāpēc vajadzīgs laiks, lai spēlēs ieskrietos?
- Nezinu, spēlētājiem jau par to nav jādomā, mums jāiet un jāspēlē. Tomēr man šķiet, ka arī tagad ir normāli un varam spēlēt labi. Uzvaras ir.
Lūzumu šodien panācāt, sākot kārtīgi cīnīties aizsardzībā?
- Jā, lai gan sākumā viņi sameta gandrīz visu, un bija skaidrs, ka visu maču tā nemetīs. Galvenais bija pielikt aizsardzībā, agresīvāk pacīnīties par saņemšanu. Sākumā viņi darīja, kā gribēja, bet, kad vairāk pieķērām, izdevās izjaukt valmieriešu spēli. Izsitām no ritma un tikām priekša.
Tagad smags posms – pēc šī mača atkal jādodas izbraukumā FIBA Eiropas kausā. Rakstura pārbaude?
- Kam gan tagad viegli? Nav jādomā, vai tagad ir kaut kāds īpašs posms, jo tādi ir katrā sezonā. Vienkārši jāspēlē katru nākamo maču.

Ervīns Jonāts, "Valmiera/Ordo” uzbrucējs: "Ventspilnieki šajā sezonā vienmēr labi spēlē trešās ceturtdaļas, un tā bija arī šodien. Kaut kā salūzām, kas nedrīkstēja notikt. Bija jāturpina spēlēt tāpat, kā pirmajā puslaikā.
Labais mača sākums iemidzināja?
- Par pārāk labu es to nenosaukšu, turklāt arī trešo ceturtdaļu sākām ar kļūdām. Ja nemaldos, trīs uzbrukumus beidzām bez metieniem, un tur tā spēle arī pazuda. Kādu brīdi pazuda ticība sev, emocionāli nosēdāmies, kā jau tas sportā gadās.
Komandas sastāvs krietni mainījies, arī jauns galvenais treneris, bet, kā liekas, ar savstarpējo sapratni problēmu nav, un visiem viss ir skaidrs?
- Komanda un treneru kolektīvs ir ideāls. Spēlētāji labi nolasīti, tiešām saprotamies ļoti labi, un šajā ziņā nav nekādu problēmu, lai nebūtu labs rezultāts. Protams, nevar visu sezonu tikai uzvarēt, kaut kad gadās ar zaudējumu, bet tā būs motivācija tikai iet uz augšu un turpināt uzvarēt.

     [+] [-]

, 2015-11-07 20:44, pirms 8 gadiem
Maskačkā čotka var dabūt.

  +3 [+] [-]

, 2015-11-07 21:18, pirms 8 gadiem
Es domāju, ka to teicis Ernests Gulbis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-11-07 22:53, pirms 8 gadiem
Cik saprotu, Gulbis nedomā, pēc tāda arī izskatās

  +1 [+] [-]

, 2015-11-08 14:57, pirms 8 gadiem
D-Mob rakstīja: Cik saprotu, Gulbis nedomā, pēc tāda arī izskatās
Tu par kuru Māri Gulbi tā izteicies?