Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBS sodīs klubus līdz 1500 EUR par Covid-19 ierobežojošo noteikumu neievērošanu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

LBS sodīs klubus līdz 1500 EUR par Covid-19 ierobežojošo noteikumu neievērošanu
"Ogre" un VEF spēle 3. oktobrī. Foto: Renārs Koris/EstLatbl.com

Latvijas basketbola savienības (LBS) valde ārkārtas sēdē pieņēmusi vairākus papildinošus noteikumus, kas paredz ievērot klubiem stingrākas prasības mājas spēļu organizēšanā, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību. Starp jaunajiem noteikumiem paredzēts arī sejas masku nesāšana līdzjutējiem, par ko mūsu portāls informēja jau iepriekš.

3.oktobrī Liepājā, Ogrē un Rīgā uzsākās Latvijas-Igaunijas līgas čempionāts un vislielāko rezonansi guva spēle Ogrē, kur bija novērojami epidemioloģisko noteikumu pārkāpumi. Mūsu portāls jau ziņoja, ka līdzjutējiem turpmāk uz basketbola spēlēm būs jāiet ar sejas maskām, ko Latvijas basketbola savienības valde vakar ārkārtas sēdē arī plānoja pieņemt.

Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks atzīst pieļautās kļūdas: ''Sezonas pirmās oficiālās spēles parādījušas, ka Latvijas līdzjutēji ir noilgojušies pēc basketbola, un emocijas dažkārt gūst virsroku pār piesardzību. Mēs, sacensību rīkotāji, tādai situācijai pilnībā nebijām gatavi. Kaut arī pieņemti visi nepieciešamie dokumenti un kopā ar klubu pārstāvjiem daudz esam runājuši, kā rīkoties dažādās iespējamās situācijās, prakse piedāvāja iepriekš neparedzētus izaicinājumus. Kļūdas esam apzinājuši un turpmākajās spēlēs tās tiks novērstas. Vienlaikus aicinu basketbola cienītājus ar izpratni izturēties pret dažādiem ierobežojumiem, kas pieņemti, lai pēc iespējas nosargātu gan sacensību dalībnieku, gan skatītāju veselību un sacensības Latvijas līgās varētu notikt saskaņā ar spēļu kalendāru.''

Basketbola savienības valde pieņēmusi dažādus papildinošus mērus, lai pastiprinātu epidemioloģiskās drošības pasākumus. Turpmāk skatītājiem, kas nav no vienas mājsaimniecības, atrodoties tribīnēs, jāievēro divu metru distance savā starpā, kā arī pret komandām un spēles tiesnešiem/sekretariātu. Atrodoties tribīnēs, jālieto mutes un deguna aizsegi jeb sejas maskas. Bērniem līdz 13 gadu vecumam šis pasākums neattiecas. Turpmāk komandai, kas uzņem spēli, jānosaka pašai maksimālais skatītāju skaits, ievērojot Ministru kabineta 360.noteikumus, par pieļaujamo skaitu informējot Latvijas basketbola līgu galveno tiesnesi līdz 9.oktobrim. Rekomendēts biļešu tirdzniecību veikt attālināti.

Tāpat noteiktas sankcijas un sodi noteikumu neievērošanā. Ja kāda komanda neievēros punktu par sejas maskām skatītājiem un divu metru distanci, tad tā saņems sodu līdz 1500 EUR un turpmāk spēles aizvadīs bez skatītājiem.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/lbllsbl/pafbet-la...