Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mikuļskim iespaidīga statistika VeA uzvarā pār "Saldu"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mikuļskim iespaidīga statistika VeA uzvarā pār "Saldu"
Vlads Mikuļskis
Foto: bkventspils.lv

Savu pirmo spēli Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) jaunajā sezonā aizvadīja A grupas komandas "Ventspils Augstskola" un "Saldus". Mača liktenis izšķīrās vien mača galotnē, ventspilniekiem esot pārākiem ar 89:80. Trīs rezultatīvas piespēles no "triple-double" šķīra Vladu Mikuļski.

Pārējās A grupas komandas savu pirmo spēli jau aizvadīja, bet nu jaunajā sezonā iesaistījās arī "Saldus" un "Ventspils Augstskola". Pirms pirmās spēles favorītus nosaukt bija grūti, bet priekšrocības varēja būt "Saldus" basketbolistiem, gadu no gada saglabājot savu kodolu, ar kuru arī pirms diviem gadiem kļuva par LBL 2. divīzijas čempioni.

Spēli labāk iesāka viesi no Saldus, gūstot pirmos četrus punktus. Ventspilnieki īsā laikā spēja pārņemt vadību, bet uzreiz to pazaudēja. Tad nepilnās divās minūtēs VeA veica izrāvienu 8:0 izrāvienu, kuru apturēja Jānis Līcītis. Saldus komandas basketbolisti nepieļāva tālāku atrāvienu, turējās līdzās un arī atgriezās vadībā (19:17). Līdz pat ceturtdaļas pēdējai minūtei komandas ar punktu gūšanu neizcēlās, bet tad pus minūtē piecus punktus guva Jānis Bāča, uzstādot ceturtdaļas gala rezultātu 27:23 "Saldus" labā.

Otro ceturtdaļu ar izrāvienu sāka "Saldus", palielinot savu pārsvaru līdz deviņiem punktiem (36:27). Tad savas kvalitātes parādīja Vlads Mikuļskis un Deniss Vikentjevs, sadeldējot deficītu un ļaujot ventspilniekiem pārņemt vadību (40:38). Turpinājumā cīņa atkal ritēja punkts punktā, bet nedaudz labāk puslaika galotni aizvadīja "Saldus" - 48:45. Trešajā ceturtdaļā cīņa turpinājās visai sīva, pēc četrām spēlētām minūtēm tablo vēstot neizšķirtu (54:54). Visu laiku komandas punktus guva pārmaiņus, bet šoreiz gan labāki ceturtdaļas beigās bija ventspilnieki, iekrājot četru punktu pārsvaru pēc Mikuļska precīzā tālmetiena - 66:62.

Spēles izšķirošo nogriezni labāk sāka "Saldus", uzreiz pārņemot vadības grožus savās rokās (67:66). Cīņa turpināja ritēt ļoti līdzīgi, pēc četrām spēlētām minūtēm "Saldum" esot vadībā ar 73:70. Ventspilniekiem vajadzēja vien divas minūtes, lai situāciju krasi mainītu sev par labu un paši iegūtu trīs punktu pārsvaru (78:75). Mača liktenis izšķīrās pēdējās trīs minūtēs. Ventspilnieki ļoti labi izmantoja pretinieku sakrāto piezīmju normu un ar soda metieniem palielināja pārsvaru. Pēdējā minūtē pārsvars sasniedza deviņus punktus, ventspilniekiem sezonu sākot ar uzvaru - 89:80.

Uzvarētāju labā 22 punktus guva, 10 atlēkušās bumbas izcīnīja, septiņas rezultatīvas piespēles atdeva un četras bumbas pārtvēra Vlads Mikuļskis, bet 20 punkti un 13 atlēkušās bumbas Denisam Vikentjevam. "Saldus" rindās ar 26 punktiem atzīmējās Roberts Šmīdriņš.

LBL2, A grupa, 7. oktobris

"Ventspils Augstskola" - "Saldus" 89:80 (23:27, 22:21, 21:14, 23:18)

VeA: Mikuļskis 22 (10 ab, 7 rp, 4 pb), Vikentjevs 20 (13 ab), Bērziņš 15 (5 rp), Stupele 12, Ķilps 9, Krūmiņš 9, Lācis 2, Berģis, Zernevics, Erkšķis.
"Saldus": Šmīdriņš 26, Metnieks 14, Līcītis 12, Bāča 11 (9 ab, 5 rp), Baumanis 7, Pučka 6, Buiķis 3 (6 rp, 4 pb), Šlanka 1, Demiters, Ķeķis, Leimanis, Rieksts.

Izmantoties resursi:
LBL 2 | Latvijas Basketbola savienība