Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

''Latvijas Universitātei'' minimāls zaudējums pret "Nevežis"

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

''Latvijas Universitātei'' minimāls zaudējums pret "Nevežis"
Mārtiņš Darģis
Foto: Renārs Buivids, bk.lu.lv

Startam Aldaris Latvijas Basketbola līgā (LBL) turpina gatavoties ''Latvijas Universitāte'', kas vakar Lietuvā pārbaudes mačā ar rezultātu 71:75 piekāpās LKL čempionāta klubam Kedaiņu ''Nevežis''.

Uz spēli Lietuvā studenti devās bez Zinta Plivdas, Renāra Magones, Edgara Lejas un Kārļa Večena, turklāt jau pirmajā aizsardzības situācijā neveiksmīgi sadursmē cieta aizsargs Rihards Zēbergs, kurš maču neturpināja. Pateicoties labam sniegumam trešajā ceturtdaļā, LU pirms pēdējās desmitminūtes bija vadībā ar 56:48, taču handikapu noturēt tomēr neizdevās, beigu rezultāts - 75:71 par labu Kedaiņu basketbolistiem.

Studentu rindās rezultatīvākais ar 15 gūtiem punktiem bija Mārtiņš Darģis, 13 ači aizsargam Edgaram Lasenbergam, bet 11 - Harijam Rubenim.

''''Nevežis'' komanda, kuras sastāvā bija pieci leģionāri, iesākumā darbojās veiksmīgāk, iegūstot nelielu pārsvaru. No pirmās ceturtdaļas beigām krietni uzlabojām sniegumu un trešo aizvadījām jau ļoti labā līmenī,'' pēc mača sacīja LU treneris Gunārs Gailītis. ''Diemžēl novest spēli līdz panākumam neizdevās. Iespējams, ka nedaudz atslābinājāmies vai pietrūka jaudas pēdējām minūtēm, tomēr pretinieki mūs panāca un beigās uzvarēja. Tā noteikti bija vērtīga mācība pirms sezonas. Ar katru spēli sniegums uzlabojas un arī katrs pretinieks spēlē pilnīgi citādāka stila basketbolu, kas ļauj arī labāk pamanīt mūsu šī brīža mīnusus. Kedaiņos labā līmenī aizvadījām 20 minūtes no spēles, 10 bija viduvējas, bet 10 sliktas.''

Pārbaudes spēle basketbolā. 6. septembris

Ņevežis - Latvijas Universitāte 75:71 (21:14, 18:23, 9:19, 27:15)
LU: Darģis 15, Lasenbergs 13, Rubenis 11, Rēķis 9, Ošiņš 8, Aizpurs 6, Bikše 4, Brizgalovs 3, Krūmiņš 2, Jaunzems, Zēbergs.

  +1 [+] [-]

, 2014-09-07 15:56, pirms 10 gadiem
Nevaru sagaidīt jaunās LBL sezonas sākumu un basketbolu Rīgas OSC! Par LU!