Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Latvijas-Igaunijas čempionāts: strupceļa vai nākotnes attīstības projekts?

Latvijas-Igaunijas čempionāts: strupceļa vai nākotnes attīstības projekts?
Kaspars Bērziņš pretinieku ielenkumā VTB Vienotās līgas spēlē starp "VEF Rīga" un Tallinas "Kalev".
Foto: Mikus Kļaviņš, vefriga.com

Latvijas Basketbola līgas 27. sezona ir noslēgusies ar "Ventspils" komandas desmito čempionu titulu. Taču pašlaik nav pārliecības, ka arī LBL 28. sezona ritēs pēc ierastā scenārija, jo tiek lieti pamati turnīram, kurā vismaz regulārā čempionāta garumā startētu 16 Latvijas un Igaunijas labākās basketbola komandas.

2016. gada rudenī Sportacentrs.com jau apkopoja LBL klubu viedokļus par šāda apvienotā čempionāta nepieciešamību. Tolaik vairumam šis projekts šķita interesants, bet pietiekami daudz bija arī tādu, kuri tajā nesaskatīja jēgu. Tikmēr Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps izteicās, ka "tagad ir iestājies balanss. LBL čempionātā ir pietiekams skaits komandu, bet BBL kalpo par otrā līmeņa starptautisku turnīru tiem klubiem, kas nestartē VTB līgā vai Eirokausos. Ar šādu kalendāru ir gana, lai nodrošinātu spēļu praksi izlašu kandidātiem".

Aizritējuši nepilni divi gadi un situācija ir mainījusies. LBL klubi teju vienprātīgi atzīst, ka Latvijas un Igaunijas apvienotais čempionāts ir nepieciešams basketbola attīstībai. Bet Šneps nosauc trīs būtiskākos iemeslus, kādēļ domas ir mainījušās. "Pirmkārt, iepriekšējā gada vasarā gāja karsti, jo par daudziem klubiem nebija skaidrības, kādā līmenī tie turpinās pastāvēt. Līdzīga situācija bija arī Igaunijā, kur pazuda Rakveres komanda, bet "Valka/Valga" joprojām nav tikusi skaidrībā par savu piederību Latvijai vai Igaunijai. Otrkārt, Baltijas Basketbola līgas (BBL) stāvokļa regulāra pasliktināšanās, ieskaitot Lietuvas kluba "Vytautas" izstāšanos no līgas turnīra gaitā. Un, treškārt, veiksmīgā Latvijas un Igaunijas Zvaigžņu spēles noorganizēšana, kas parādīja, ka, strādājot kopā, mums ir potenciāls."

LBS pie Igaunijas basketbola saimniecības vadītājiem vērsās jau gada sākumā, bet saņēma kurvīti. Sak, mums viss kārtībā, līgai ir ģenerālsponsors, dzīvojam un strādājam laimīgi. Tomēr, ja kungs ir paēdis, tas vēl nenozīmē, ka pilnu vēderu staigā arī vienkāršie ļaudis. Sarunās ar Igaunijas klubu pārstāvjiem izdevās saklausīt pavisam citu viedokli.

Pagājušajā nedēļas nogalē notika Latvijas klubu vadītāju sanāksme, bet šo pirmdien pie apaļā galda sēdās arī Igaunijas klubu pārstāvji. Abas puses apmainījušās ar sēdes protokoliem un tagad mēģina saskatīt kopīgo un atšķirīgo. Galvenās viedokļu atšķirības ir par čempionāta izspēles formātu – vai tas būs tikai kopīgs regulārais čempionāts, kam sekos nacionālie play-off, vai kopīgam regulārajam čempionātam sekos arī kopīgas izslēgšanas spēles, bet nacionālā čempionāta uzvarētāju noteiks pēc regulārā turnīra rezultātiem. Tāpat ir skaidrs, ka sezonas laikā katra valsts aizvadītu arī jau sen apgremoto kausa izcīņu.

LBS ģenerālsekretārs Šneps izaicinājumus saskata arī ritmiska kalendāra sastādīšanā, jo apvienotajā čempionātā būtu vairs nevis viena VTB līgas dalībniece ("VEF Rīga"), bet jau divas (arī Tallinas "Kalev"). Turklāt jāņem vērā, ka Eirokausos startētu "Ventspils" un, iespējams, arī Tartu Universitāte. Tāpat ir jāvienojas par leģionāru kvotām un mārketinga jautājumiem, jo abu valstu līgām pašlaik ir katrai ir savs ģenerālsponsors, ar kuru jau noslēgti līgumi uz nākamo sezonu.

Jau šajā nedēļas nogalē iespējama abu valstu pārstāvju tikšanās, lai dažādos protokolus padarītu par vienotu dokumentu. Bet 12. jūnijā LBS valdes sēdē varētu apstiprināt vai noraidīt konkrētus nosacījumus. Jautāts par galīgo beigu termiņu šī projekta apstiprināšanai jau uz nākamo sezonu, Šneps norāda, ka līdz Līgo svētkiem skaidrībai noteikti ir jābūt.

Artūrs ŠTĀLBERGS, biedrības "Liepājas basketbols" valdes priekšsēdētājs:

"Šāds projekts ir interesants abām pusēm. Pašreizējā situācijā tas ir vienīgais veids, kā pastāvēt tādai komandai kā "Valka/Valga". Mēs Liepājā esam par apvienoto čempionātu. Taču, protams, šobrīd neatbildēti ir virkne jautājumu. Piemēram, par leģionāru nosacījumiem – vai šajā čempionātā leģionāru statuss nebūs tikai latviešiem un igauņiem vai arī lietuviešiem? Tāpat jārisina jautājumi par licenču maksu, mājas spēļu standartiem un ceļojumu izmaksām. Jo ir skaidrs, ka Liepāja un Ventspils šajā gadījumā nav vienādās pozīcijās ar to pašu "Valku/Valgu".

Runājot par turnīra izspēles formātu, tika izskatīti divi varianti. Viens – pilns regulārais čempionāts un astoņu komandu play-off, kā arī "Final Four" nacionālā čempiona noskaidrošanai. Zvaigžņu spēle nenotiktu, tā vietā būtu kausa izcīņa, kuras ietvaros notiktu arī slam dunk un trīspunktu metienu konkurss. Otrais, Edgara Jeromanova piedāvātais variants – regulārais čempionāts bez izslēgšanas spēlēm, kas piešķirtu lielāku nozīmi katrai atsevišķai spēlei. Bet tam sekotu nacionālais play-off. Vēl tika minēts arī variants, ka vienlaikus ar kopīgo čempionātu ieskaitē tiktu ņemti arī Latvijas komandu savstarpējo spēļu rezultāti.

16 komandas, pa astoņām no katras valsts, tātad kopumā 30 spēles. Taču pagaidām nav skaidrības par atsevišķām komandām. Latvijas gadījumā par "Jēkabpili" un "Ķekavu". Arī Igaunijā ir jautājumi par vienu divām komandām. Domāju, ka skaitītājs varētu pavilkties uz šo projektu, turklāt tas būtu lielāks tirgus. Ja vēl leģionāru statuss nebūtu arī lietuviešiem, tas šo tirgu varētu tikai paplašināt. LBS to vēlas virzīt kā augsta līmeņa turnīru, tādēļ ir svarīgi jau saknē nepieļaut kļūdas. Tika runāts arī par spēļu translēšanu televīzijā. Tādā gadījumā potenciālajiem sponsoriem jau varētu pārdot konkrētu laiku."

Ralfs PLEINICS, basketbola kluba "Ventspils" valdes priekšsēdētājs:

"Jā, 2016. gada rudenī nesaskatīju jēgu šādam projektam. Manas domas joprojām nav būtiski mainījušās, taču ir mainījušies apstākļi. 2016. gadā BBL vēl elpoja, bet šobrīd par līgas nākotni nekas nav zināms. Arī Latvijā neiet spīdoši, viss atduras pret klubu finansiālajām iespējām. Vairāk komandu nerodas. Viena spēlē trīs apļus, pārējās četrus. Ja runājam par turnīra formātu, tad divi pilni apļi visām komandām beidzot sakārtotu kalendāru.

Bet, ja runājam par sportisko pusi, tad jājautā, ko mēs dabūsim klāt? "Kalev", Tartu Universitāti ar neskaidru nākotni… Kādā līmenī būs pārējās komandas? Es teiktu, ka zemākā nekā "Jūrmala" un "Ogre". Vai tas ir pareizais ceļš "Ventspils" un "VEF Rīga" komandām? Ja runājam par sakārtota turnīra izveidi, tad jā. Bet, ja runājam par konkurenci, tad šaubos. Cik forši būs braukt uz Igauniju un uzvarēt ar +30 vai +40? Vai mēs tādā veidā nedabūsim vēl sešas septiņas „Valkas/Valgas” līmeņa komandas? Mazajiem klubiem tas varētu būt interesantāk nekā lielajiem. Kā teicis klasiķis Armands Krauliņš, "tādas spēles ir sūdīgākas par treniņiem."

Šāda turnīra ieguvumus tā uzreiz nevar izvērtēt. Galvenie ieguvumi ir skatītāji tribīnēs un lielāki finanšu resursi klubiem. Ilgtermiņa attīstība. Kāds būs šīs līgas menedžments? Kāda būs vīzija nākamajiem pieciem gadiem? Ja man kāds stāsta par iespēju jaunajiem attīstīties, tad vēlos pajautāt – kas viņiem liedz aizbraukt, piemēram, uz Vāciju? Visi jaunie spēlētāji tāpat jau sēž uz koferiem.

Esmu piedalījies jau kādās četrās piecās sapulcēs, kurās tiek dibinātas jaunas līgas. BBL starts bija fantastisks, bet… Mani bažīgu dara tas, ka tagad šis ir apstākļu spiests projekts, nevis tendēts uz attīstību. Emocionālais fons tam nav diez ko labs."

Edgars JAUNUPS, basketbola kluba "VEF Rīga" valdes priekšsēdētājs:

"Mūsu kluba attieksme pret Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu ir pozitīva. Bet pagaidām vēl ir daudz neskaidrību. Piemēram, par turnīra formātu, jo īpaši, par noslēguma stadiju, play-off. Būtu nepareizi, ja Latvijas čempiona tituls kādai komandai tiktu piešķirts formāli, vadoties tikai pēc iegūtās vietas kopīgajā čempionātā. Man patīk Adrijas līgas paraugs, kad komandas aizvada kopīgu turnīru, bet tam seko nacionālais play-off.

No formāta būtu atkarīgs spēļu skaits, kas ir būtiski četrām komandām, kas startā starptautiskajos turnīros. "VEF Rīga" un "Kalev" – VTB līgā, bet "Ventspils" un, cik saprotu, arī Tartu Universitāte varētu piedalīties FIBA Čempionu līgā. Izslēgšanas spēles gan VTB līgā, gan Latvijas čempionātā plānotas maijā, tādēļ jāsaprot, kāds būtu apvienotā čempionāta noslēgums.

Citādi šo projektu uzskatu par pareizu. Tā ir iespēja izlīdzināties ar Lietuvas Basketbola līgu (LKL) vismaz ar ekonomisko pamatojumu, ja ne sportiskajā ziņā. Ja reiz pat serbi ir apvienojušies ar kaimiņvalstīm, tad arī mums nebūtu jābūt diskusijām par līmeņa pazemināšanos. Šāds čempionāts dotu iespējas augt un attīstīties gan spēlētājiem, gan treneriem, jo galvenais mērķis tomēr ir valstsvienība. Tikmēr LBL2 turnīrs būtu kā vietējais čempionāts, kas varētu būt interesants pašvaldībām un augstskolām.

Cik esmu dzirdējis, tad varbūtība, ka apvienotais čempionāts tiks rīkots jau nākamsezon, ir ļoti augsta, jo interese ir no abām pusēm. Atliek tikai atrast pareizo risinājumu attiecībā uz čempionāta izspēles kārtību. Ja reiz bijušās Dienvidslāvijas valstis spēj vienoties, tad kāpēc gan lai to nevarētu arī mēs?"

Kura no šīm spēlēm tevi interesētu vairāk?

  • 38

  • 121



, 2018-06-07 12:38, pirms 6 gadiem
Otrdienas raksts par Tartu igauņu DELFI: Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna rahakraanid...
, 2018-06-07 13:00, pirms 6 gadiem
Vārdsakot, abām līgām nav naudas un kaut kas jādara lietas labā. Savā ziņā tas ir glābšanas plāns LV basim, bet man liekas, ka lielākie ieguvēji būs igauņi, jo viņu spēlētāji varēs augt meistarībā uz mūsu rēķina -mūsējie tomēr galvas tiesu pārāki, otrkārt, igauņiem basis ir praktiski 1.vietā kā sports valstī. Mūsējiem aktīvi jādomā, kā piesaistīt skatītājus LV - Jēkabpils, Valmiera, Ogre un Jūrmala vēl nodrošina LBL minimumu, bet citās pilsētās iet švakāk.
, 2018-06-07 13:06, pirms 6 gadiem
Uzskatu, ka vajag mēģināt, risks samērā nav nekāds (neņemot vērā naudu!?) jo ko vēl darīt? krist vēl zemāk? zem tūkstots skatītājiem finālsērijā, mums no tādas bedres ir jātiek ārā, varbūt ar to translēšanu un lielāku spēļu aktivitāti un mārketinga daļu no Igaunijas, būs vismaz pēc kāda normāla laika arī solis uz priekšu nevis uz atpakaļu, kā ir bijis pēdejos gados!
, 2018-06-07 13:07, pirms 6 gadiem
Vairāk pa piecām komandām no katras valsts nevajadzētu manā skatījumā. 10 tīmi - 4 apļi. Nav jau arī kam vairs palikt aiz borta... LU ir amatieri, J-pils ir laikam beigusies... Augs LBL2 (droši, ka būtu jāpārsauc tad) prestižs.
APvienotajā Līgā plovu naff, bet attiecīgi LBL2 uzvarētāja iet klāt pieciniekam un mauc LV plovus tādā pat formātā kā pēdējos nu jau cik gadus...
NU kaut kā tā
, 2018-06-07 13:14, pirms 6 gadiem
Ventspils, VEF, Jūrmala, Ogre un Liepāja. Vairāk LV komandas arī nebūs.
Jēkabpils komanda tika likvidēta un izformēta, Universitātes Sports pie šī formāta ies uz LBL2.
Teorētiski varētu taisīt tā, ka TOP3 no LBL2 spēlē ar šīm 5ām komandām playoffs, normāls 8 komandu pasākums sanāktu.
, 2018-06-07 13:18, pirms 6 gadiem
Vienmēr esmu par starptautisku līgu veidošanu. Interese noteikti ir lielāka ja Latvijas klubi spēlē ar citu valstu klubiem. Latvijas čempionātā jebkurā sporta veidā nav līdzjušanas momenta-visi savējie. VEF - Ventspils. Varu paskatīties bet kas uzvarēs pilnīgi vienalga. Mogo-Kurbads hokejā -interesanti bet kas uzvar veinalga. Futbolā Riga, RFS, Ventspils, Liepāja - visi savējie-arī nav par ko just līdzi. Tā var turpināt. Esmu Latvijas klubu fans nevis lokālpatriots,kuram svarīgi, lai mana pilsēta uzvarētu kādu citu Latvijas pilsētu.
, 2018-06-07 13:19, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ventspils, VEF, Jūrmala, Ogre un Liepāja. Vairāk LV komandas arī nebūs.
Jēkabpils komanda tika likvidēta un izformēta, Universitātes Sports pie šī formāta ies uz LBL2.
Teorētiski varētu taisīt tā, ka TOP3 no LBL2 spēlē ar šīm 5ām komandām playoffs, normāls 8 komandu pasākums sanāktu.
Un ļoti būtiski tad būtu 1/4 finālu zaudētājiem sisties par 5.v, jo tā garantētu startu nākamajā sezonā Apvienotajā līgā

Vienīgās šaubas, cik stipras būs tās LBL2 komandas tad - Valmierai jau teorētiski jāsāk kambeks... Jelgava, Ķekava, LU, vairāk arī laikam nekā nav, tad nāk RSU un tamlīdzīgi
, 2018-06-07 13:39, pirms 6 gadiem
Rafaello rakstīja: Un ļoti būtiski tad būtu 1/4 finālu zaudētājiem sisties par 5.v, jo tā garantētu startu nākamajā sezonā Apvienotajā līgā

Vienīgās šaubas, cik stipras būs tās LBL2 komandas tad - Valmierai jau teorētiski jāsāk kambeks... Jelgava, Ķekava, LU, vairāk arī laikam nekā nav, tad nāk RSU un tamlīdzīgi
Nu, t­ada Ķekava, Jelgava vai Vidzemes Augstskola galīgi nav ieinteresēti spēlēt sezonu EE LV līgā (gan budžets, gan laika tēriņš), bet playoffus ar LBL varbūt varētu būt ieinteresēti!
, 2018-06-07 13:45, pirms 6 gadiem
Rafaello rakstīja: Un ļoti būtiski tad būtu 1/4 finālu zaudētājiem sisties par 5.v, jo tā garantētu startu nākamajā sezonā Apvienotajā līgā

Vienīgās šaubas, cik stipras būs tās LBL2 komandas tad - Valmierai jau teorētiski jāsāk kambeks... Jelgava, Ķekava, LU, vairāk arī laikam nekā nav, tad nāk RSU un tamlīdzīgi
Neizslēgtu, ka kaut kāds Saldus atdzīvojas
, 2018-06-07 13:51, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nu, t­ada Ķekava, Jelgava vai Vidzemes Augstskola galīgi nav ieinteresēti spēlēt sezonu EE LV līgā (gan budžets, gan laika tēriņš), bet playoffus ar LBL varbūt varētu būt ieinteresēti!
Teorētiski iekš LBL2 vajadzētu būt 1-2 komandām (šobrīd Valmiera, Jelgava), kas tuvojas pirmā piecinieka līmenim, pierāda to plovos un izsit no apvienotās līgas teiksim Jūrmalu, vai Ogri vai Liepāju.
Bet nu jautājums atkal - cik ieinteresētas būs nopietnās komandas
startēt LBL2 visu sezonu un spēlēt zemas kvalitātes spēles.
Tā te rakstot atkla liekas, ka vajadzētu tās astoņas komandas - bet nu būsim reāli - ja gribas kvalitāti, tad 5 ir Maksimums. It sevišķi igauņiem
, 2018-06-07 13:53, pirms 6 gadiem
Edgars rakstīja: Neizslēgtu, ka kaut kāds Saldus atdzīvojas
Saldus, arī Gulbene ir bijuši labi un būtu romantiski, ka tādi klubi atgriežas, taču realitātē ilgtermiņa nopietni klubi var būt tikai lielajās pilsētās, diemžēl. Man pat ir šaubas par Ogri, kaut kur atsit Jpili - pamianīsies pilsētā dome un apniks bbols, nolobēs hoķi
, 2018-06-07 14:17, pirms 6 gadiem
Ilgtermiņā nekādas izaugsmes nebūs ! Būs tikai komandām lielāki ceļa izdevumi , viesnīcas un citi . Tagad lielas problēmas daudzām komandām ar finansējumu , bet tas jau nebūs vienmēr ! Kādas iespējas tikt apvienotā līgā Saldus , Jelgavas , Gulbenes , Vidzemes Augstskolas un citām ???? Tagad ir naudiņa kaut vai tu esi LBL - 2 ieņēmis 4. vietu lūdzu startē LBL … Igauņiem reāli ir tikai viena augsta līmeņa komanda KALEV .. Kāda jēga Ventspilij braukt un tikties ar Igauņu 8. vietu pussamatieru jauniešu komandu !!!! To tak var tepat Latvijā izdarīt …….
, 2018-06-07 14:49, pirms 6 gadiem
Ideja ir pareiza un kopumā ļaus noturēt otro ešalonu pie dzīvības abās valstīs un iespējams pat pacelt to + letiņiem, tomēr vajadzētu sākt vairāk apmeklēt basi, kā to igauņi dara.
, 2018-06-07 14:50, pirms 6 gadiem
juings rakstīja: Ilgtermiņā nekādas izaugsmes nebūs ! Būs tikai komandām lielāki ceļa izdevumi , viesnīcas un citi . Tagad lielas problēmas daudzām komandām ar finansējumu , bet tas jau nebūs vienmēr ! Kādas iespējas tikt apvienotā līgā Saldus , Jelgavas , Gulbenes , Vidzemes Augstskolas un citām ???? Tagad ir naudiņa kaut vai tu esi LBL - 2 ieņēmis 4. vietu lūdzu startē LBL … Igauņiem reāli ir tikai viena augsta līmeņa komanda KALEV .. Kāda jēga Ventspilij braukt un tikties ar Igauņu 8. vietu pussamatieru jauniešu komandu !!!! To tak var tepat Latvijā izdarīt …….
Mums tāda 8.komanda būs? Tu esi ļoti labi ignorējis faktu, ka daudzas komandas mokās ar finansēm un šāds projekts arī nedaudz sponsorus piesaista.
, 2018-06-07 15:17, pirms 6 gadiem
Te nu man nav vērts izteikties, jo jāspriež komandām. Tīri teorētiski šis atņems daļu budžeta komandām (ok, pirms tam bija BBL, praktiskās līnijas jau sastrādātas), tīri teorētiski lielāka intriga (ne jau top3 komandām, bet otrajam ešalonam).

Tīri teorētiski es neredzu nekādu labumu kādai no LV komandām. Skatītājam lielāka interese nebūs - tas nu ir skaidrs.
Tīri teorētiski - ja atrodas līgas sponsors, kurš nodrošina komandām un tiesnešiem ceļa izdevumus, tad var mēģināt.
Tīri teorētiski - lai cik es to negribētu atzīt, bbols Latvijā neglābjami mirst. Rīgā tas nomira pasen, pamazām mirst arī citur. Lielākoties, pateicoties LBS, kuri lielā mērā atņēma iespējas komandām caur straumi/SC translēt visas spēles.
, 2018-06-07 15:29, pirms 6 gadiem
Kā mirst? Tak vēl nesen bļāvāt pilnā balsī ka basketbols ir Latvijā Nr. 1 komandām.
, 2018-06-07 15:59, pirms 6 gadiem
Tieši tā arī mirst. Kopā ar visiem citiem sporta veidiem. Tieši cilvēku slinkuma dēļ. Ja pat uz VOC cilvēki nevar aizvilkties uz izšķirošo spēli..

Saproti, bija laiki, kad es no Rīgas bliezu uz Ventspili ar auto, atprasoties priekšniekam pirms darba laika beigām, lai tikai redzētu PO mačus pret savējiem. Tagad arī es tur nebraucu, tiesa, dēļ tā, ka Rīgai nav komandas, kas cīnās par augstākajiem mērķiem.

Labi, ka tagad ir pierīgas klubs Jūrmala, kas spēj regulāri nodrošināt ar interesantu bbolu, var pabraukāties pa Latviju, klubs regulāri pat piedāvā caur Rīgu izbraukt ar autobusu un salasīt interesantus, lai tiktu uz izbraukuma spēlēm (sīkums, bet patīkami, var kādu dziriņu izlakt, ja pašam nav jāstūrē).

Klubiem IR jāvelk tas skatītājs no gultas laukā, citādi nekas nemainīsies.
, 2018-06-07 16:50, pirms 6 gadiem
He, izrādās basim ar baigās problēmas ar vietējo čempi, nemaz nenojautu ka tāds pagrimums iestājies...
Tā ir kad katrs velk deķi uz savu pusi, nevis kopā strādā uz vienotu mērķi un fuņam par prieku Vefs spēlē Krievijā...
, 2018-06-07 17:07, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tieši tā arī mirst. Kopā ar visiem citiem sporta veidiem. Tieši cilvēku slinkuma dēļ. Ja pat uz VOC cilvēki nevar aizvilkties uz izšķirošo spēli..

Saproti, bija laiki, kad es no Rīgas bliezu uz Ventspili ar auto, atprasoties priekšniekam pirms darba laika beigām, lai tikai redzētu PO mačus pret savējiem. Tagad arī es tur nebraucu, tiesa, dēļ tā, ka Rīgai nav komandas, kas cīnās par augstākajiem mērķiem.

Labi, ka tagad ir pierīgas klubs Jūrmala, kas spēj regulāri nodrošināt ar interesantu bbolu, var pabraukāties pa Latviju, klubs regulāri pat piedāvā caur Rīgu izbraukt ar autobusu un salasīt interesantus, lai tiktu uz izbraukuma spēlēm (sīkums, bet patīkami, var kādu dziriņu izlakt, ja pašam nav jāstūrē).

Klubiem IR jāvelk tas skatītājs no gultas laukā, citādi nekas nemainīsies.
Rīgai ir komanda, kas cīnās atbilstoši budžetam, tas, ka tev kaut kas nav pa prātam, to nemaina. Nomaini tāpēc savu skandināmo, apnicis jau.
, 2018-06-07 17:12, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Rīgai ir komanda, kas cīnās atbilstoši budžetam, tas, ka tev kaut kas nav pa prātam, to nemaina. Nomaini tāpēc savu skandināmo, apnicis jau.
Vienmēr tam esmu piekritis, bet diemžēl LU nav liels kairinātājs, lai dotos līdzi izbraukumos. Turklāt arī man nav aktuāla Liepājas/Valmieras spēle pret LU.
, 2018-06-07 18:11, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vienmēr tam esmu piekritis, bet diemžēl LU nav liels kairinātājs, lai dotos līdzi izbraukumos. Turklāt arī man nav aktuāla Liepājas/Valmieras spēle pret LU.
Rīgas pirmā komanda ir vef
, 2018-06-07 18:20, pirms 6 gadiem
16 komandas nākamsezon - šķiet, neiespējamā misija. Šogad igauņiem kā astotā komanda spēlēja junioru izlase, kas bija bezcerīga arī spēlēs pret 6. un 7. vietu (ja pretinieks neākstījās). Saprotu, ka no Latvijas starpsezonā var pazust dažas komandas. Reāli sanāk 12 vai 14 komandas. Viens no svarīgākajiem momentiem - sacensību formula. Pēc iespējas katrai spēlei jābūt ar nozīmi, lai nebūtu farsa ar toto kā BBL.

Piekrītu, ka Kalev, VEF un Ventspilij spelēt ar otras valsts pārējām komandām lielas sportiskās jēgas nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-06-07 19:57, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: He, izrādās basim ar baigās problēmas ar vietējo čempi, nemaz nenojautu ka tāds pagrimums iestājies...
Tā ir kad katrs velk deķi uz savu pusi, nevis kopā strādā uz vienotu mērķi un fuņam par prieku Vefs spēlē Krievijā...
Man būtu prieks ja VEF spēlētu Spānijā,Lietuvā, Polijā, Vācijā utt. Tev patīk tēlot ka nesaproti-es esmu liels starptautisko spēļu piekritējs klubu līmenī. Labāk lai VEF spēlē NBA , Spānijā -tur līmenis augstāks kā Krievijā. Tikai tev jau vajag kaut kādu iedomātu muļķību izspļaut.
, 2018-06-07 20:54, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Rīgas pirmā komanda ir vef
Kā tev VEFa cietā drātīte un kepkas aplauziens? Tā skandināja visu sezonu par pēršanu un 4-0
, 2018-06-07 21:02, pirms 6 gadiem
APVIENOTĀ sieviešu līga efektu nedod- Final 4 visas četras no LV- TTT, Liepāja, TTT jr., RSU, pēc tam to 2.x pārspēlēja vietējā čempī, ar vīriem gan nedaudz savādāk
, 2018-06-07 21:03, pirms 6 gadiem
valjero rakstīja: Kā tev VEFa cietā drātīte un kepkas aplauziens? Tā skandināja visu sezonu par pēršanu un 4-0
ar ku tu tieši lepojies?
, 2018-06-07 21:49, pirms 6 gadiem
LBS ir super vāja organizācija saistībā ar LBL.. Tas čempionāts vairs vispār nevienam neinteresē. Basketbolam ir viena privilēģija pret visiem pārējiem sportiem- LBL ir bijis pietiekami populārs ar starp posmiem reģionos un senāk pirms vairāk nekā 10gadiem arī Rīgā, Ventspilī. Tātad tur viss ir sasniedzams. Jūrmala ar minimāliem resursiem, arī Ogre šogad parādīja, ka uz playoffiem zāles var būt pilnas. Paņemiet cilvēku profesionāli, kas kaut ko saprot un esmu pārliecināts, ka apmeklētību var uzlabot vismaz 3x. Šogad fināli bija tāds izsmiekls, ka vispār to līgu var slēgt ciet - it kā divas bagātākās klubu komandas LV, bet cilvēki mazāk nekā praktiski visos pārējos pusfrosionālajos LV sporta finālos.
, 2018-06-07 22:00, pirms 6 gadiem
ja klubi uzskata, ka vajag un viņiem tas kaut kādā veidā finansiāli izdevīgāk - lai notiek.
man igauņi neinteresē un skatīties neiešu. domāju vairums tāpat - aizies uz vienu spēli, ieraudzīs ka līmenis zemāks, spēlētāju nepazīstami un vairs neies. interesē Žalgiris, LR, Kalev. viss. tad labāk es skatītos VEF un Ventspili 10 reizes.
, 2018-06-07 22:23, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Rīgas pirmā komanda ir vef
pa priekšu lai kādu mājas spēli Rīgā aizvada. Pat 2 VTB mājas spēles aizvadīja Maskavā, lol.
, 2018-06-07 22:53, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: pa priekšu lai kādu mājas spēli Rīgā aizvada. Pat 2 VTB mājas spēles aizvadīja Maskavā, lol.
divas sezonas visas mājas spēles ir Rīgā, izņemot viena Liepājā, bet to VEF ietekmēt nevar, kā arī to, ka CSKA nosaka izspēles kārtību
, 2018-06-07 23:44, pirms 6 gadiem
Ja, pa lielam, LBL bija kļuvis par 2 komandu turnīru, tad apvienotais čempis jau par vismaz 3 komandu. Nez kā iet Tartu? Varbūt pat četru. Un tas var radīt intrigu un interesi
, 2018-06-08 16:33, pirms 6 gadiem
No katras valsts pa 4-5 komandām, 4 apļi. Izspēlē play of L-E čempī 1 un 2 vieta no pusfināla. Latvijas čempī play of pieslēdzas LBL ( LBL II) komandas.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.