Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: jelgavnieki uzvar mājās un atgūst līderpozīciju

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. Divīzijas spēlēs uzvaru svinēja BK "Jelgava"/BJSS vienība. Jelgavnieki otrdien savā laukumā ar 85:71 pieveica "Ogre/Kumho Tyre-2" komandu, atgriežoties līderpozīcijā. Panākumu savā laukumā svinēja arī pēdējā laikā veiksmīgi spēlējošie "Līvānu" basketbolisti, savā laukumā pieveicot RSU vienību.

BK „Jelgava”/BJSS un „Ogre/Kumho Tyre-2” komandu divcīņā pirmajā ceturtdaļā cīņa ritēja punkts punktā un arī otrajās desmit minūtēs spēles raksturs nemainījās, pirmajam puslaikam noslēdzoties ar 35:31 par labu ogrēniešiem. Arī otrajā puslaikā laukumā turpinājās līdzīga spēkošanās un pirms izšķirošās ceturtdaļas vadībā ar +1 atradās viesi. Savās vietās viss nostājās izšķirošajā ceturtdaļā un vairāk spēku galotnei saglabāja mājinieki. Ceturtās ceturtdaļas vidū jelgavnieku pārsvars sasniedza desmit punktus (68:58), bet visā mačā viņi svinēja uzvaru ar 85:71.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 30 punktiem bija Andris Justovičs. 13 punktus un deviņas atlēkušās bumbas izcīnīja Kalvis Krūmiņš, 12 punktus un 10 atlēkušās bumbas pievienoja Gatis Justovičs. Zaudētājiem pa 17 punktiem izcīnīja Raimonds Pabrieža un Dāvids Alterbauers.
Pēc šī panākuma jelgavnieki ar 40 punktiem (18-4) atgriezās kopvērtējuma līderpozīcijā. Jelgavas komanda par vienu punktu apsteidz par divām spēlēm mazāk aizvadījušo „Ķekavu”.

Uzvaru izcīnīja arī pēdējā laikā veiksmīgi spēlējošie „Līvānu” basketbolisti. Šoreiz līvānieši savā laukumā, neraugoties uz neveiksmīgu mača sākumu, ar 77:68 pieveica Rīgas Stradiņa universitātes vienību. „Līvānu” uzvaru ar 24 punktiem sekmēja Matīss Caune, 23 punktus un 14 atlēkušās bumbas izcīnīja Juris Kalniņš. Zaudētājiem 29 punkti un 12 atlēkušās bumbas Riharda Gintera kontā.

Turnīrā par 13.-21. vietu „DSN/Sporta bode” ar 71:63 pārspēja BJBS/”Rīga” vienību. Uzvarētāju labā 17 punktus un 10 atlēkušās bumbas izcīnīja Pauls Tomass Bērziņš, bet zaudētājiem ar 21 punktu izcēlās Dāvis Bīgestāns.

Izmantotie resursi:
basket.lv