Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/Ordo" bez Kaufmaņa nepilnu puslaiku spurojas pretī vefiņam

Emils Ozerinskis

"Valmiera/Ordo" bez Kaufmaņa nepilnu puslaiku spurojas pretī vefiņam
Eduards Hāzners
Foto: Edgars Vaivads

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā valsts čempione "VEF Rīga" izbraukuma spēlē izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas, pārspējot turnīra pastarīti "Valmieru/Ordo" ar rezultātu 94:60. Rīgas VEF komandas papildinājums Pols Kārters šajā mačā izcēlās ar 16 gūtiem punktiem.

Starta piecinieki:
Valmiera: Elksnis, Hāzners, Vīksne, Miška, Iļjins
VEF: Peress, Ate, Janičenoks, Mejeris, Gromovs

"Valmierai/Ordo" šo spēli nācās aizvadīt bez komandas līdera Jāņa Kaufmaņa, kurš pēc sajustām sāpēm ceļgalā nepabeidza komandas iepriekšējo spēli pret LU. Spēli pret valsts čempioniem aizsargs izlaida piesardzības dēļ. Savukārt rīdziniekiem palīdzēt nevarēja traumas dēļ sezonu jau noslēgušais Arns Labucks, kā arī spēles pieteikumā nebija Kaspara Bērziņa.

Spēles ievadā Anrija Miškas un Edmunda Elkšņa realizētie trīs punktu metieni deva valmieriešiem vadību, pēc nospēlētām trīs minūtēm esot vadībā ar 8:5. Līdz spēles pirmās desmitminūtes vidum vadību izdevās saglabāt mājiniekiem. Tikai pirmā ceturkšņa otrajā pusē laukumā gājušais VEF jaunpienācējs Pols Kārters ar savu pirmo grozu panāca vadību valsts čempioniem - 16:13. Kārteram izdevās grozā raidīt vēl vienu trejaci, bet "Valmieras/Ordo" jaunieši ceturtdaļas izskaņā parādīja raksturu, Eduardam Hāzneram trīs reizes šaujot bumbu grozā no tālās distances, tādējādi mājiniekiem pirmās ceturtdaļas beigās dodot vadību ar 24:21.

Otro puslaiku ar trīs punktu metienu sāka Edmunds Elksnis, sasniedzot sešu punktu vadību Vidzemes komandai. Viesiem ar precīzu trejaci spēlē no rezervistu soliņa ienāca Andris Misters, bet ceturtdaļas vidū Arnis Ate raidīja grozā savu tālmetienu, panākot jau 32:29 valsts čempionu labā. Valmierieši spēja turēties līdzi, pusotru minūti pirms puslaika noslēguma esot iedzinējos tikai ar diviem punktiem. Pašās ceturtdaļas beigās vefiņam izdevās sešu punktu izrāviens, ko ar bumbas triecienu grozā noslēdza Mareks Mejeris, rezultāts 41:33.

Spēles otro puslaiku ar precīzu pustālo metienu sāka veterāns Kristaps Janičenoks, panākot +10 savai komandai. Pēc trīs nospēlētām minūtēm Kaspara Vecvagara trejacis panāca rezultātu 50:35. Ceturtdaļas vidū pa tālajam metienam trāpija Dāvids Vīksne un Edmunds Elksnis, palienot zem desmit punktu starpības. Tomēr pēc strīdīgas piezīmes aizsardzībā asinis uzvārījās Kristapam Valteram, kurš par savas neapmierinātības izrādīšanu saņēma tehnisko piezīmi. Tas Rīgas komandai ļāva atgriezties vadībā ar divciparu skaitli un pakāpeniski audzēt pārsvaru trešā perioda noslēgumam. Līdz ar ceturtdaļas izskaņu grozā ievēlās arī Andra Mistera stūra tālmetiens, pirms noslēdzošajām desmit minūtēm sasniedzot 70:45.

Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā Misters raidīja grozā savu ceturto trejaci, sasniedzot ceturto desmitu rezultāta pārsvarā. Valmieriešu atbilde sekoja ar vairākām izspēlētām sadarbībām groza apakšā Viktoram Iļjinam, kurš 11. reizi šosezon LBL turnīrā sasniedza "double-double" rādītājus. Nepilnas divas minūtes līdz mača noslēgumam četru punktu gājienu izdevās veikt Polam Kārteram, bet minūti līdz mača beigām VEF jaunieguvums ar elegantu piespēli aiz muguras izkārtoja divu punktu guvumu Arnoldam Helmanim. Tādējādi rīdzinieki ar rezultātu 94:60 izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas LBL turnīrā. Valmieriešiem savukārt nācās samierināties ar devīto zaudējumu pēc kārtas nacionālā čempionāta spēlēs.

"Olybet" Latvijas Basketbola līga, 7. februāris, Valmiera

"Valmiera/Ordo" - "VEF Rīga" 60:94 (24:21, 9:20, 12:29, 15:24)
Valmiera: Iļins 16 (12ab), Hāzners 14, Elksnis 13, Bērziņš 9, Vīksne 5, Miška 3, Gersons, Hudins, Zadvornijs.
VEF: Misters 17, Kārters 16 (7ab), Ate 11, Brauns 11 (7rp), Helmanis 9, Gromovs 8 (7ab), Vecvagars 5, Mejeris 4, Janičenoks 4, Zotovs 3, Peress 2.

"OlyBet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils160100%
2.VEF Rīga12285.7%
3.Jūrmala11473.3%
4.Ogre11761.7%
5.Jēkabpils71233.3%
6.Betsafe/Liepāja51036.8%
7.Latvijas Universitāte51327.8%
8.Valka/Valga2722.2%
9.Valmiera/Ordo31715.0%

  -1 [+] [-]

, 2018-02-07 20:11, pirms 6 gadiem
Spurojas? Lai jau tā būtu....Cerams, ka Helmanim nebūs nopietna trauma, pie tam, tik mazsvarīgā spēlē. Pietiekoši daudz jau problēmu ar tām traumām.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-07 20:19, pirms 6 gadiem
No cempioniem par nabagiem kka ta. Nebiju sekojis baigi lbl domaju oo rada paskatisos bus laba spele, bet nu 3/4 vnk parsledzu, kas ar to valmieru notika?

     [+] [-]

, 2018-02-07 20:19, pirms 6 gadiem
Vef Vef . man Karters Patika, redzes ka bus ar Himki pirmdien

     [+] [-]

, 2018-02-07 20:28, pirms 6 gadiem
Misters!

  +1 [+] [-]

, 2018-02-07 21:11, pirms 6 gadiem
Pec statiem Iļjins pārspēja Gromovu bet kā kurš redzēja izskatījās laukumā.

     [+] [-]

, 2018-02-07 21:34, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Pec statiem Iļjins pārspēja Gromovu bet kā kurš redzēja izskatījās laukumā.
Mīnusi, ko Gromovam redzēju:
- baidās apspēlēt, viņš var izlīst, bet tik vienu reizi mēģināja
- Daudz vairāk palīdz mazajiem, slikti tāpēc, ka nereti viņa sedzamais ieraujas viens pats iekšā
- Jāuzlabo precizitāte, iespējas bija, Iļjins viņu mazāk sedza uz pustālā, pāris floateri neiekrita
- jāuzlabo pick&roll spēle

Man īsti Iļjinā nepatika tas, ka viņš aizsardzībā īsti galā netika ar Mejeri.

Pa lielam es teiktu, ka Iļjina lielākais pārsvars pār Gromovu ir tajā, ka izmanto savas iespējas vairāk...Taču es kopumā statistiku neskatītos, jo Iļjins spēlē daudz vairāk, šajā spēlē par 15 min. vairāk un loģiski, ka statistika labāka būs, ja, piemēram, jāspēlē arī pret Čavaru.

Ps. Gromovs interesanti ar to zilo aci izskatījās

  +1 [+] [-]

, 2018-02-07 21:34, pirms 6 gadiem
Gromovs ir strīdīgākā figūra Vecvagara kandidātu listē no garajiem. Protams, viņam noteikti ir lielāka pieredze mačos VTB, kur epizodiski Gromovs arī paspīd, taču ne vairāk. Iļja ir labs lidojumā, taču uz zemes labāks un ar krietni labāk metienu ir Viktors. Tomēr domāju, ka no šī saraksta izlasē reāli Iļjins diez vai spēlēs, tur ir sakarīgāki vīri priekšā. Viktora laiks vēl pienāks.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-07 21:38, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Gromovs ir strīdīgākā figūra Vecvagara kandidātu listē no garajiem. Protams, viņam noteikti ir lielāka pieredze mačos VTB, kur epizodiski Gromovs arī paspīd, taču ne vairāk. Iļja ir labs lidojumā, taču uz zemes labāks un ar krietni labāk metienu ir Viktors. Tomēr domāju, ka no šī saraksta izlasē reāli Iļjins diez vai spēlēs, tur ir sakarīgāki vīri priekšā. Viktora laiks vēl pienāks.
Gromovs pārsvars ir tomēr viņa augums, viņš kopumā labāks bloķētājs ir un uz atlēkušajām nav sliktāks par Viktoru. Iļjina problēma ir tā, ka netiek ar ātrākiem pretspēlētājiem galā, šovakar, spēlējot pret Mejeri viņam bija problēmas...Gromovam vajag "nobriest", vinš bieži par daudz cenšas, tur bumbu izbakstīt, tur piepalīdzēt aizsardzībā + viņš par daudz cenšas ko izdomāt t.i. nevis iet vienkāršāko ceļu, piemēram, apspēlēt, bet nevajadzīgi izdot bumbu ārā utt. Nav jau pirmā reize, kad Gailītis viņu ir kritizējis par to.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja