Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Limbaži" notur uzvaru Madonā

Andrejs Siliņš

LBL2: "Limbaži" notur uzvaru Madonā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas turnīrā par 13.-20. vietu trešdien panākumu izcīnīja "OC Limbaži", kas izbraukumā ar rezultātu 95:91 apspēlēja "Madonu/BJSS".

Šī bija abu komandu pirmā tikšanās reize šosezon, un tā aizritēja līdzvērtīgā cīņā visa mača garumā. Labāk sāka mājinieki, pirmajā ceturtdaļa panākot plus septiņi (18:11), bet otrajā ceturtdaļa vadību brīžiem pārņēma viesi. Pēc puslaika tablo vēstīja par neizšķirtu (50:50)Trešajā ceturtdaļā viesi sasniedza pat 12 punktu pārsvaru, bet pirms pēdējām desmit minūtēm limbažnieki bija priekšā ar 76:70.

Izšķirošo notikumu risināšana gan tika atlikta uz pēdējām desmit spēles minūtēm. Tās labāk sāka viesi, ātri atjaunojot desmit punktu pārsvaru un vēlāk sasniedza pat plus 11 (90:79). Sekoja septiņi Madonas punkti pēc kārtas, un intriga aizvien bija dzīva (90:86). 22 sekundes pirms beigām Artūrs Škute pie mīnus trīs aizmeta garām abus soda metienus, bet Rolands Brenčs otrā laukuma pusē trāpīja otro no diviem (93:89).

Zibenīgi sekoja Madonas atbilde, un Škute ar triecienu no augšas panāca mīnus divi savējiem. Uzreiz tika pārkāpti noteikumi pret Kasparu Veidi cerībā uz izglābšanos ar "sodu taktiku", taču viesu spēka uzbrucējs trāpīja abus sodiņus un pielika punktu mačam - 95:91.

Limbažu labā ar 31 punktu izcēlās Armands Ošiņš, bet pa 15 pievienoja Kaspars Veide un Roberts Ikaunieks, pirmajam arī astoņas atlēkušās bumbas. Madonas rindās ar 24 punktiem un sešām bumbām atzīmējās Artūrs Škute, bet 17 pievienoja Niks Nīgalis.

Limbažiem šī bija septītā uzvara astoņās spēlēs, un komanda ar 15 punktiem ieņem trešo vietu tabulā. Madoniešiem savukārt sestais zaudējums desmit mačos, 14 punkti un ceturtā pozīcija tabulā.