Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Buškevics: "Visu mainījām, komandai šobrīd viss jāmācās no jauna"

Andrejs Siliņš

Buškevics: "Visu mainījām, komandai šobrīd viss jāmācās no jauna"
Sandis Buškevics
Foto: L.Irša, BK Jēkabpils

"Šobrīd ir grūti ne tikai spēlētājiem, bet arī man pašam, jo sezonas pirmo daļu netrenēju. Uzdevums ir mums kopā "ieiet formā"," pēc uzvaras debijas spēlē pie "Jēkabpils" stūres sacīja ts galvenais treneris Sandis Buškevics.

"Puiši ļoti gribēja šo uzvaru. Cītīgi trenējās treniņos, centās ātri saprast manu filozofiju un sistēmu, jo mēs visu mainījām, šobrīd viss ir jāmācās no jauna. Ja komandas sezonai gatavojas pusotru mēnesi vai divus un tad vēl nav optimālajā spēļu formā, tad, ņemot vērā to, ka mēs šodien uzvarējām, es komandas sniegumu vērtēju pozitīvi. Protams, ir ļoti daudz lietu, kas ir jāanalizē, jāmācās. Laika nav daudz, nākamā spēle ar šo pašu pretinieku ir jau 10. janvārī. Ir liels prieks, ka uzvarējām, un liels prieks, ka bija pilnas tribīnes skatītāju," pēc debijas mača pie Jēkabpils komandas stūres sacīja Buškevics.

Treneris slavēja ne tikai komandu, bet arī tās līdzjutējus, kas palīdzējuši tikt līdz panākumam: "Es teiktu, ka [uzvaras pamatā bija] sestais spēlētājs. Nekāda taktikas, nekas tāds. Mūs uz priekšu dzina līdzjutēji. Kad pēdējā ceturtdaļā bijām punktu priekšā, tad, ja tā var teikt, ar zobiem jau bijām iegrābušies uzvarā, un bija sajūta, ka ne par ko to neatdosim. Prieks, ka līdzjutēji noticēja! Jo mēs spēlējam viņiem!"

Pirmā spēle "Jēkabpils" komandā tā bija ne tikai Buškevicam, bet arī gados jaunajam baltkrievu spēka uzbrucējam Denisam Vikentsijam, ar kura parādīto sniegumu (12 punkti un sešas bumbas) treneris palika apmierināts: "Ļoti pozitīvi, viņš mums daudz palīdzēja. Deniss ātri mācās. Ir redzams, ka Ventspilī ar viņu ir labi strādājuši. Viņš spēlē ienāk ar enerģiju, gribasspēku, vēlmi. Tas ir ļoti svarīgi jaunam spēlētājam parādīt sevi no labās puses. Kļūdas mēs labosim. Prieks, ka izdevās mums viņu piesaistīt. Gaidām atpakaļ arī Edgaru [Štelmaheru]."

"Zvans ar piedāvājumu trenēt "Jēkabpils" komandu bija pārsteigums, bet man patīk izaicinājumi. Redzēsim, kāds būs rezultāts, bet es uz visu raugos pozitīvi. Komanda par daudz grib. Ir loģiski, ka spēle neaiziet tā, kā gribētos, ka neiekrīt kādi metieni. Ar laiku, kad nebūs jāpiedomā, kur skriet, kur dot piespēli, kā ieņemt pareizu pozīciju, tad spēlei arī vajadzētu veidoties vieglākai. Šobrīd ir grūti ne tikai spēlētājiem, bet arī man pašam, jo sezonas pirmo daļu netrenēju. Uzdevums ir mums kopā "ieiet formā"," sacīja Buškevics.

Izmantotie resursi:
https://www.bkjekabpils.lv/

  +1 [+] [-]

, 2018-01-07 14:56, pirms 6 gadiem
baltkrievu spēka uzbrucējam Denisam Vikentsijam - ja būtu amerikānis, tad būtu Vikentsijs.

     [+] [-]

, 2018-01-07 15:01, pirms 6 gadiem
Baltkrievs laikam nospēlēja savu labāko spēli.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-07 19:17, pirms 6 gadiem
Baltkrievs ar savu lielisko spēli uzbrukumā lielā mērā izšķīra mača likteni. Puika jauns gados, bet tehnisks jau tagad un prot labi izmantot savus fiziskos dotumus. Par to žetons treneriem Ventspilī un fui tiem treneriem Rīgā, kuri Hudinu tā arī atstājuši 210 cm garo Hudinu bez sakarīgām prasmēm savu augumu izmantot gan uzbrukumä, gan aizsardzībā. No viņa pagaidàm Iļjinam palīgs gandrīz nekāds...

  -1 [+] [-]

, 2018-01-08 09:09, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Baltkrievs ar savu lielisko spēli uzbrukumā lielā mērā izšķīra mača likteni. Puika jauns gados, bet tehnisks jau tagad un prot labi izmantot savus fiziskos dotumus. Par to žetons treneriem Ventspilī un fui tiem treneriem Rīgā, kuri Hudinu tā arī atstājuši 210 cm garo Hudinu bez sakarīgām prasmēm savu augumu izmantot gan uzbrukumä, gan aizsardzībā. No viņa pagaidàm Iļjinam palīgs gandrīz nekāds...
pa lielam, Latvijā jau nekur īpaši nemāk strādāt ar garajiem. Nav tādas sporta skolas vai kluba, par kuru varētu teikt, ka no turienes nāk labāk sagatavoti centri vai spēka uzbrucēji. Tie, kuri ir tiešām labāki, talantīgāki par pārējiem, vairāk ir vērtējams kā rets izņēmums, nevis mērķtiecīga darba rezultāts. Vidējais standarta garais no Latvija sporta skolam lielākoties ir bakstītājs un kaplis(ja paveicas, tad reizēm viņam ir pustālais metiens), kurš spēlē centra pozīcijā, lai gan auguma cm pietiek tikai uzbrucējam.