Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lasenbergs: ''Esam pietiekami talantīgi, lai izcīnītu uzvaras spēlē, ne puslaikā''

Lasenbergs: ''Esam pietiekami talantīgi, lai izcīnītu uzvaras spēlē, ne puslaikā''
Edgars Lasenbergs.
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Šodien, 7. janvārī, Elektrum Olimpiskajā centrā kārtējo OlyBet LBL mājas spēli aizvadīs Latvijas Universitātes (LU) basketbolisti, uzņemot "Liepāja/Triobet" komandu. Spēles sākums plkst. 17.00. Pirms cīņas komentāru sniedza komandas šī brīža rezultatīvākais spēlētājs Edgars Lasenbergs.

Latvijas Universitātes basketbola komanda sestdien aizvadīs pirmo spēli 2017. gadā, cerot jaunu gadu iesākt uz pozitīvas nots un uzlabot savu spēļu bilanci. Līdz šim šosezon izcīnītas divas uzvaras, pagarinājumos pārspējot gan "Ogre/Kumho Tyre" (77:72), gan BK "Jēkabpils" (78:71), taču nu jau kādu laiku atkal uzvaras garša nav piedzīvota.

Studentu nākamie pretinieki "Liepāja/Triobet" šo sezonu līdz šim arī nevar dēvēt par ļoti izdevušos, jo šobrīd atrodas vien OlyBet LBL turnīra tabulas septītajā pozīcijā ar bilanci 6-9. Pēc neveiksmīgākā novembra, kad vienīgo uzvaru kurzemnieki guva savā laukumā tieši pret Latvijas Universitātes studentiem (81:70), decembrī komandai izdevās izcīnīt divus panākumus pret BK "Valka/Valga" (93:58) un "Barons kvartāls" (83:74). Tiesa, gada noslēdzošajā cīņā saspringtā mačā "Liepāja/Triobet" tomēr nācās piekāpties čempioniem "Valmiera/ORDO" (84:86).

Liepājnieku rindās spēlē Latvijas Universitātes līdzjutējiem labi zināmais Ingars Aizpurs, kurš ir LU basketbola sistēmas absolvents, savulaik bijis studentu vienības līderis un jau otro gadu nēsā "lauvu" formu.

Latvijas Universitātes komandā šobrīd sekmīgākais punktu guvējs ir Edgars Lasenbergs, kuram vidēji spēlē 10,1 punkts. Labākais cīņā zem groziem ir Roberts Krūmiņš, kuram vidēji 4,9 atlēkušās bumbas, savukārt Renārs Birkāns izcēlies ar vidēji 4,2 rezultatīvām piespēlēm. Liepājnieku līderis gūto punktu un atdoto piespēļu ziņā ir leģionārs Latifs Makmalans, kuram vidēji 12,2 punkti un 4,3 piespēles. Savukārt atlēkušo bumbu ziņā visvairāk izcēlies Dāvis Rozītis, kuram spēlē vidēji 9,1 izcīnīta bumba zem groziem.

Komentāru sniedza LU basketbolists Edgars Lasenbergs, stāstot, kā komandā iesācies jaunais gads, kā arī nedaudz ieskicējot gaidāmās spēles perspektīvas un pretinieku spēcīgās puses:

"Jaunais gads komandā iesācies sparīgi, trenējamies praktiski bez brīvdienām. Jau 1. janvārī aizvadījām kārtīgu divu stundu treniņu. Noskaņojums komandā īsti nav mainījies. Tikai to labo noskaņojumu beidzot vajadzētu parādīt laukumā. Šis mums ir grūts brīdis, uzvaras nenāk, tāpēc man kā kapteiņa palīgam, un Harijam (Rubenim, komandas kapteinim, - aut. piez.) ir svarīgi pārliecināt džekus par saviem spēkiem. Domāju, ka esam pietiekami talantīgi, lai izcīnītu uzvaras visā spēlē, ne ceturtdaļā vai puslaikā. Liksim akcentu uz to, lai visi džeki parādītu, uz ko laukumā ir spējīgi.

Kopš pēdējās tikšanās reizes Liepājai krietni pamanījies sastāvs. Šī komanda noteikti ir spēcīga individuāli. Viņu stiprākā puse tomēr ir groza apakša, viss izšķirsies tur - kā mēs savāksim bumbas pie sava groza.""

Spēle starp Latvijas Universitāti un ''Liepāja/Triobet'' Elektrum Olimpiskajā centrā sestdien sāksies plkst. 17.00, un tās tiešraide būs vērojama portālā Sportacentrs.com un televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV. Kā jau Latvijas Universitātes mājas spēlēs ierasts, papildus basketbolam līdzjutēji pārtraukumos varēs baudīt dīdžeja sarūpēto muzikālo fonu, aizraujošus LU karsējmeiteņu trikus uniegādāties fanu atribūtiku. Tāpat uz spēli laipni aicinātas arī ģimenes ar bērniem, kuriem būs iespēja aktīvi un radoši darboties bezmaksas bērnu stūrītī.

Šī spēle būs īpaša ar "TelCom" akcijas noslēgumu, kurā desmit finālisti sacentīsies par "Lenovo" klēpjdatoru. Interesanti būs ne tikai akcijas dalībniekiem, bet arī skatītājiem tribīnēs!

Izmantotie resursi:
bk.lu.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-01-07 13:04, pirms 7 gadiem
Kas tas par murgu Te jalasa?
Neko juus nevarat panemt!