Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" sagrauj LU, izcīnot septīto uzvaru LBL

Andrejs Siliņš

"Ventspils" sagrauj LU, izcīnot septīto uzvaru LBL
Māris Gulbis

Pie septītā panākuma astoņās Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs sestdien tika čempione "Ventspils", kas savā laukumā ar rezultātu 86:51 sagrāva turnīra tabulas pastarīti "Latvijas Universitāti".

LU pēc uzvaras pār Valmieru novembra pēdējā dienā trešdien atzina "Liepāja/Triobet" pārākumu, bet šodien tikās ar citu Kurzemes komandu "Ventspili". Eksāmenu pret čempioniem studenti nenokārtoja - jau pirmajā ceturtdaļā mājiniece ieguva solīdu vadību un mača turpinājumā pārsvaru turpināja audzēt. Skanot spēles beigu sirēnai, tablo vēstīja 86:51 par labu ventspilniekiem, kas spēlēja bez Maira Četmena un Arta Ates, kā arī Kristapa Janičenoka, savukārt bijušais LU līderis Žanis Peiners tā arī nedevās laukumā.

Uzvarētāju rindās pieci spēlētāji guva vismaz desmit punktus, bet rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Māris Gulbis. Andrejs Gražulis pievienoja 12 punktus, sešas rezultatīvas piespēles un četras atlēkušās bumbas, bet Trojam Bārnīsam 15 punkti un četras piespēles. LU rindās kapteinis Ingars Aizpurs iemeta 18 punktus, atdeva četras piespēles un izcīnīja četras bumbas, bet desmit punkti un četras bumbas Visvaldim Bikšem.

"Ventspils" izcīnīja septīto uzvaru astoņās spēlēs un arvien ieņem otro pozīciju turnīra tabulā. Tagad kurzemnieki gatavosies trešdien Salonikos gaidāmajai Eiropas kausa spēlei pret PAOK. LU tikmēr būs ilgāk laika gatavoties savam nākamajam mačam 17. decembrī Jelgavā.

LBL regulārā sezona

Ventspils - Latvijas Universitāte 86:51 (26:12, 26:12, 19:11, 15:16)
Ventspils: Gulbis 16, Bārnīss 15, Gražulis 12, Lejasmeiers 10, Vairogs 10, Grants 9, Meiers 8, Butjankovs 4, Kanbergs 2.
LU: Aizpurs 18, Bikše 10, Rēķis 6, Brizgalovs 5, Plivda 5, Darģis 4, Rubenis 2, Lasenbergs 1, Večens, Leja, Krūmiņš.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja