Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Valmiera" uzņems U-18 izlasi, "Jūrmala" – LU studentus

"Valmiera" uzņems U-18 izlasi, "Jūrmala" – LU studentus
Ernests Kalve
Foto: Juris Kalniņš

Latvijas Basketbola līgā šodien tiks izspēlētas divas spēles. BK "Valmiera" Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņems U-18 izlasi, bet "Jūrmala" Dubultos eksaminēs "LU" studentus.

Valmiera – U-18 izlase

BK „Valmiera” līdzšinējās piecās LBL sezonas spēlēs ticis pie trim uzvarām. Sezonas ievadā vidzemnieki piekāpušies abiem lielklubiem „VEF” un „Ventspils”, taču visos trīs citos mačos uzvarējuši. Aizvadītajā nedēļā „Valmieras” komanda atvadījās no amerikāņa Deivina Deivisa, kura sniegums komandas vadību neapmierināja. Tikmēr stabilu un pietiekami noturīgu spēli demonstrē Ernests Kalve, kurš tika atzīts par oktobra mēneša labāko spēlētāju LBL.

U-18 izlase līdz šim LBL aizvadījusi tikai vienu maču, ar vairāk nekā 30 punktu starpību zaudējot BK „Jelgava” – 52:85. Gados jaunie basketbolisti favorītu lomā, visticamāk, nebūs nevienā no LBL mačiem, bet tas šai komandai nav galvenais. U18 izlases dalība LBL 1.divīzijas čempionāta ir ar mērķi maksimāli sekmēt jauno basketbolistu individuālo un kolektīvo progresu. Papildus stimuls ir reālā iespēja, ka 2012.gada Eiropas U18 čempionāts nākamvasar notiks Latvijā un Lietuvā, un mājinieku startam būs pievērsta liela uzmanība. U18 izlases sportiskais rezultāts nekādā gadījumā nebūs prioritārs. Tomēr LBS Treneru komisija ir pārliecināta, ka nopietnas spēles ar stipriem pretiniekiem jauno spēlētāju izaugsmi sekmēs daudz labāk, nekā līdzdalība tikai jauniešu sacensībās.

Spēles tiešraide plkst. 18:30 Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV

Jūrmala - LU

Otrajā šīvakara mačā tiksies „Jūrmala” un „Latvijas Universitāte”. Jūrmalnieki četrās spēlēs tikuši pie divām uzvarām, bet studentiem tikpat mačos pagaidām viens panākums. Šai spēlei izšķirošs raksturs varētu būt pavasarī, kad komandas noslēgs regulāro turnīru un cīņas par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Atis Ozols, Ervīns Jonāts un Jevgēņijs Kosūškins ir „Jūrmalas” uzbrukuma līderi, uz kuriem spēle, visticamāk, tiks balstīta arī šodien. Labs palīgs var būt arī Raimonds Vaikulis, taču viņš savu potenciālo sniegumu pagaidām nespēj demonstrēt. LU līderi šosezon ir Žanis Peiners, Kristaps Dārgais un Harijs Rubenis.

Šī mača sākums jau pulksten 17.00.


, 2011-11-06 12:48, pirms 12 gadiem
Kur Dubultos notiek spēles?
, 2011-11-06 15:17, pirms 12 gadiem
Kalve izdrāzīs U-18 gurķus
, 2011-11-06 17:30, pirms 12 gadiem
LU 2/4 vidū pret Jūrmalas/Fēniksu ir vadībā ar +8
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.