Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Liepāja" papildina sastāvu ar Rihardu Kuksiku, VEF izbraukuma mačs Valgā

"Liepāja" papildina sastāvu ar Rihardu Kuksiku, VEF izbraukuma mačs Valgā
Rihards Kuksiks (#9) Foto: Kedaiņu "Nevežis"

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā izbraukuma spēli šodien pulksten 16:00 aizvadīs "Liepāja", kura savam pieteikumam pievienojusi bijušo Latvijas izlases basketbolistu Rihardu Kuksiku un amerikāņu saspēles vadītāju Džastinu Taksonu.

Kristapa Zeida ēra "Liepājā" sākusies ar graujošu 51 punkta sakāvi pret ventspilniekiem, tādēļ komanda šodien centīsies norīt kaklā iestrēgušo kamolu un reabilitēties izbraukuma spēlē Igaunijā pret "Avis Rapla". Pirms šīs spēles Kurzemes komanda pastiprinājusi savu sastāvu, iekļaujot komandas pieteikumā divus jaunus spēlētājus.

Par skaļu papildinājumu "Liepājas" rindām jāuzskata 31 gadu vecais uzbrucējs Rihards Kuksiks, kurš savulaik pārstāvējis Latvijas valstsvienību un spēlējis Eiropas vadošajās līgās. 198 cm garā uzbrucēja pēdējais pieraksts aizvadītajā sezonā bija Itālijas trešajā līgā, kur latviešu basketbolists sešās spēlēs guva 8,5 punktus vidēji mačā, sakrājot arī 3,8 atlēkušās bumbas zem groziem. Latvijas valstsvienībā Kuksiks spēlējis 2011. gada Eiropas čempionātā, kā arī palīdzējis vairākos sekojošajos kvalifikācijas turnīros. Pēc daudzsološa profesionālās karjeras sākuma Spānijas "Valencia" rindās, Kuksiks kļuva par Ukrainas čempionu Kijevas "Budevelnik" un vēlāk spēlējis Krievijas un Itālijas augstākajās līgās. Taču pēdējos gados tik spēcīgu komandu interesi latviešu uzbrucējam nav izdevies iegūt.

Tāpat Kristapa Zeida trenētās komandas sastāvā pieteikts 22 gadus vecais amerikāņu saspēles vadītājs Džastins Taksons. 185 cm garajam basketbolistam šī būs debija Eiropā. Pirms tam spēlētājs pārstāvējis Klejtonas Universitāti NCAA otrās divīzijas turnīrā, kur Taksonam aizvadītajā sezonā 8,9 punkti un 2,6 rezultatīvas piespēles vidēji mačā.

Liepājnieku pretiniece pirmajā sezonas izbraukuma spēlē būs "Avis Rapla", kas sezonu sākusi ar diviem panākumiem. Raplas komanda sezonas atklāšanas spēlē ar 84:76 pārspēja aizvadītās sezonas Igaunijas vicečempioni "Kalev/TLU", bet veterāns Svens Kaldre ar sarežģītu tālmetienu pēdējā spēles minūtē salauza valmieriešu sirdis, dodot Raplas vienībai uzvaru ar 73:68. Igaunijas komandā pirmajos mačos rezultatīvs bijis Indreks Kajupanks ar vidēji 19 punktiem, bet par puspunktu mazāk Montrē Glenam. Liepājnieku ļoti neveiksmīgajā pirmajā mačā Eduards Hāzners guva 13 punktus.

Pulksten 18:00 norisināsies otra dienas spēle. "Valga-Valka" savā laukumā tiksies ar "VEF Rīga", kura aizvada divdiennieku Igaunijā. Vakar saspringtā spēles galotnē rīdzinieki ar 99:96 apspēlēja "Kalev/TLU" komandu, tādējādi tiekot pie otrā panākuma šajā sezonā. Pierobežas komandai tikmēr sezonas sākums nav iekrāsojies rožainos toņos un komanda zaudējusi divos pirmajos mačos.

Jāņa Gailīša trenētajā vienībā sezonas ievadā ar vidēji 15,5 punktiem atzīmējies Jānis Blūms, bet viņa tuvākais sekotājs ar 13,5 punktiem VEF rindās ir horvātu garā gala spēlētājs Kristijans Kranja. Pierobežas komandā serbu saspēles vadītājam Branko Jereminovam vidēji 17,5 punkti un piecas rezultatīvas piespēles mačā.

6. oktobris

LaiksSpēleVietaTV
16:00Avis Rapla - LiepājaRaplas Sporta halleDelfi.ee
18:00Valga-Valka - VEF RīgaValgas Sporta halleDelfi.ee

, 2019-10-06 11:20, pirms 5 gadiem
Par Kuksiku kādreiz runāja pat kā par NBA spēlētāju, bet kaut kas karjerā pilnīgi greizi aizgāja.
, 2019-10-06 11:24, pirms 5 gadiem
maris777 rakstīja: Par Kuksiku kādreiz runāja pat kā par NBA spēlētāju, bet kaut kas karjerā pilnīgi greizi aizgāja.
Traumas..moš?!
, 2019-10-06 11:30, pirms 5 gadiem
Beidzot Liepājā kaut kas sāk notikt. Super! Prieks par to!
Domāju, ka Kuksiks ir labs papildinājums, ceru, ka šī sezona būs laba, un neaizmuks projām pēc pirmās iespējas, kad kāds uzmetīs labu līgumu galdā, sezonas laikā.
, 2019-10-06 11:40, pirms 5 gadiem
Neviens par Kuksiku nerunāja kā par NBA spēlētāju, izņemot viņu pašu. Gan Universitāte kopā ar Hardenu, gan arī Eiropā balstījās uz vienu trumpi - metienu, diemžēl aizsardzība nebija labs un tāpēc top līmenī īsti nenostiprinājās. Bet Liepājai super. Amerikānis gan izskatās švaks.
, 2019-10-06 11:43, pirms 5 gadiem
maris777 rakstīja: Par Kuksiku kādreiz runāja pat kā par NBA spēlētāju, bet kaut kas karjerā pilnīgi greizi aizgāja.
Nerunāja nopietni....Bija tikai metiens, ne normāls defs, ne caurgājiens, kāds nba vēl + darba ētika, ka vienā brīdī bija liekais svars vēl
, 2019-10-06 11:43, pirms 5 gadiem
Ja Kuksiks nemetīs pie 20 punktiem katru spēli, tad gan viņam, gan Liepājai nekāds ieguvums nebūs
, 2019-10-06 11:58, pirms 5 gadiem
lebron623 rakstīja: Beidzot Liepājā kaut kas sāk notikt. Super! Prieks par to!
Domāju, ka Kuksiks ir labs papildinājums, ceru, ka šī sezona būs laba, un neaizmuks projām pēc pirmās iespējas, kad kāds uzmetīs labu līgumu galdā, sezonas laikā.
Par NBA gan stipri pārspīlēti. Nav bijis viņš ne tas fiziskākais un atlētiskākais nekad. Tiesa Eiropā gan labu karjeru viņam prognozēja, jo metiens ir izcils! Un nevar jau teikt, ka nekas nav sanācis. Tomēr Valensijā, Gipuzkoa Basket (ACB), tajā pašā Itālijas A sērijā Varēsē labu sezonu aizvadījis. Arī pie Bagija Budivelnik un Niznija solidi spēlējis. Tā kā normāla karjera bijusi! Liepājai gan izcils papildinājums tas manuprāt. Ceru, ka manā favorīte Valmiera/Glass via arī šobrīd tiek strādāts pie papildinājumiem.
, 2019-10-06 12:30, pirms 5 gadiem
Kā parāda sezonas sākums tad vairāki lv klubi nav līdz galam nokomplektēti jo VEF trūkst SF bet BKV nav SG un C
, 2019-10-06 12:58, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Kā parāda sezonas sākums tad vairāki lv klubi nav līdz galam nokomplektēti jo VEF trūkst SF bet BKV nav SG un C
Ventspils vakar twitter konta rakstija, ka papildinājumi būs!
, 2019-10-06 13:11, pirms 5 gadiem
Nez kā izdevās noķeksēt Taxonu?...
, 2019-10-06 13:17, pirms 5 gadiem
Kad VEFam būs atpakaļ Kohs?
, 2019-10-06 14:03, pirms 5 gadiem
KaraLis rakstīja: Kad VEFam būs atpakaļ Kohs?
hren viņu zin. Nesaka. Kluba vadība cer, ka Hlebovicki redzēsim uz sezonas beigām
, 2019-10-06 14:11, pirms 5 gadiem
Man liekas, ka vecs pelmenis kuksiks, bet nu prove me wrong
, 2019-10-06 14:33, pirms 5 gadiem
Liepājai arī pagaidām eksperiments ar jaunajiem iespēlēšanu galvenajā būtu jāatliek lai spēlē LBL2 kur ar nesen atrāvās ar -42
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
34

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
17

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.