Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Rapla" meklē latviešus un piesaista groza apakšā Jonātu

Emils Ozerinskis

"Rapla" meklē latviešus un piesaista groza apakšā Jonātu
Ervīns Jonāts
Foto: BK "Jūrmala" Facebook lapa

Latviešu basketbolists Ervīns Jonāts karjeru turpinās Igaunijas komandā "Rapla", kura pēc šīs vasaras darījumiem pretendē uz Igaunijas otrās spēcīgākās basketbola komandas titulu.

27 gadus vecais un 203 cm garais spēka uzbrucējs Ervīns Jonāts pirmo reizi karjerā spēlēs ārpus Latvijas, veicot pēdējos gados vairākkārt Latvijas basketbolistu izvēlēto ceļu uz Igauniju. Jonāts pastiprinās "Raplas" groza apakšu, pievienojoties pērnā gada Igaunijas čempionāta bronzas medaļas ieguvējai. Tikai gadu iepriekš "Rapla" iekļuva arī finālā, apsteidzot "Tartu Ulikool", kurai jaunajā sezonā krietni kritušās finansiālās iespējas.

Pagājušajā sezonā Jonāts kļuva par Latvijas līgas bronzas medaļnieku un Baltijas līgas vicečempionu "Jūrmalas" sastāvā. LBL turnīrā spēka uzbrucējs aizvadīja 37 spēles, statistikā sakrājot deviņus punktus un 5,8 atlēkušās bumbas. Savukārt BBL turnīrā Jonāta rēķinā 11,6 punkti un 5,1 atlēkusī bumba 16 nospēlētos mačos. Pirms pievienošanās "Jūrmalai" Jonāts divas sezonas pavadīja "Valmieras/Ordo" sastāvā, kļūstot arī par Latvijas čempionu. Pirms tam Ogres basketbola skolas audzēknis pārstāvējis arī "Ventspili" un "Jūrmalu/Fēnikss".

"Raplas" menedžera Jāpa Karpa komentārs: "Mūsu sākotnējais mērķis bija vismaz divu Latvijas spēlētāju piesaistīšana komandai, taču, tuvāk aplūkojot viņu tirgu, zaudējām cerības, jo nebija spēlētāju kurus nolīgt. Kad radās iespēja tikt pie Jonāta, to uzreiz izmantojām, jo priekšējā līnijā mums vienmēr nepieciešams papildinājums. Viņš nav svešinieks Latvijas līgā un palīdzēs mums labāk sagatavoties cīņām ar mūsu dienvidu kaimiņiem."

"Raplas" komandā arī iepriekš spēlējuši Latvijas spēka uzbrucēji. Pagājušās sezonas pirmo pusi šīs Igaunijas komandas rindās pavadīja Māris Ziediņš, savukārt 2014. gadā pirms diskvalifikācijas saņemšanas "Raplas" rindās spēlēja nelaiķis Kristers Zeidaks.

Par līdz šim vienu no skaļākajiem darījumiem Igaunijas basketbolā šajā starpsezonā ir uzskatāma Igaunijas izlases kapteiņa Raina Veidemana pievienošanās komandai. Tāpat "Rapla" savās rindās noturējusi amerikāņu saspēles vadītāju Dominiku Houkinsu un vietējos spēlētājus Indreku Kajupanku, Svenu Kaldri, Mareku Rūtu un Gregotu Ilvesu.

  +7 [+] [-]

, 2018-09-06 16:49, pirms 6 gadiem
Jūrmalai vismaz divi būtiski zaudējumi sastāvā - Jonāts un Krestiņins.

  +5 [+] [-]

, 2018-09-06 16:53, pirms 6 gadiem
Nav slikti! Rapla nopietni bruņojas! Zinot, ka Tartu būs krietni vājāka kā iepriekš, tad mērķis skaidrs- Igaunijas fināls!

  +5 [+] [-]

, 2018-09-06 16:58, pirms 6 gadiem
Autors pareizi saka- pēc šīs vasaras darījumiem Rapla noteikti ir Igaunijas komandas nr.2 aiz Kaleva! Sastāvā amerikānis, kvalitatīvi vietējie ar Veidemanu sastāvā, kas man ir vislielākais pārsteigums, jo pirms pāris gadiem bija Kalev/Cramo līderis VTB līgā un ULEB eirokausā! Jonātam veiksmi, Jūrmalai tas ir liels zaudējums!

     [+] [-]

, 2018-09-06 16:59, pirms 6 gadiem
Ai ai ai, Jonāts! Ai ai ai, Jūrmala! Tiesa, baltkrievam un leitim vajadzētu aizstāt vismaz par 80% abus. Līz 100 nedavilks, jo Denisu aizstāt ir tik pat kā neiespējami.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-06 17:01, pirms 6 gadiem
Lai izdodas Ervīnam pirmā pieredze leģionāra statusā! Kaut tepat kaimiņos, bet tomēr. Rapla izskatās nopietna organizācija, tāpēc domāju būs laba sezonas gan pašam, gan komandai! P.s Smuks posteris!

  +2 [+] [-]

, 2018-09-06 17:12, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Ai ai ai, Jonāts! Ai ai ai, Jūrmala! Tiesa, baltkrievam un leitim vajadzētu aizstāt vismaz par 80% abus. Līz 100 nedavilks, jo Denisu aizstāt ir tik pat kā neiespējami.
Nu jā, ir citi nākuši vietā. Par baltkrievu neesmu pārliecināts, ka šis baigi vilks. Šmits varbūt kaut kādā ziņā līdzīgs Krestiņinam.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 17:43, pirms 6 gadiem
Bez Jonāta un Krestiņina Jūrmala garajā galā būs kliba ar abām kājām... Divus kārtīgus kapātājus nenoturēt... Žēl.