Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepājas" saspēli divus gadus vadīs LU absolvējušais Birkāns

Emils Ozerinskis

"Liepājas" saspēli divus gadus vadīs LU absolvējušais Birkāns
Renārs Birkāns. Foto: Māris Greidāns

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas komanda "Liepāja" paziņojusi par divu gadu vienošanās panākšanu ar vietējo saspēles vadītāju Renāru Birkānu, kurš iepriekšējās četras sezonas pavadīja "Latvijas Universitātē".

Jau iepriekš ziņots, ka par "Liepājas" komandas galveno treneri apstiprināts Artūrs Visockis-Rubenis, noslēdzot vairāku gadu līgumu, kas tādējādi ļauj plānot Kurzemes komandas ilgtermiņa attīstību. Par "Liepājas" vienības pirmo šajā starpsezonā piesaistīto spēlētāju kļuvis 23 gadus vecais saspēles vadītājs Renārs Birkāns, kurš iepriekšējās sezonās veda cīņā "Latvijas Universitāti". 186 cm garais basketbolists ar "Liepāju" panācis vienošanos uz divām sezonām.

Aizvadītajā sezonā LU rindās Latvijas - Igaunijas basketbola līgā Birkāns aizvadīja visus 26 mačus līdz pandēmijas sākumam, kad sezona tika pārtraukta. Saspēles vadītājs nepabeigtajā sezonā statistikā atzīmējās ar 12,2 punktiem, 4,5 atlēkušajām bumbām un 5,8 rezultatīvām piespēlēm vidēji mačā.

Renāra Birkāna komentārs: “Ar nepacietību gaidu savu pirmo profesionālo basketbola sezonu, kuru aizvadīšu Liepājas komandā. Zinu, ka šajā pilsētā ir attīstījušies daudzi labi spēlētāji un tas ir bijis labs solis karjerā uz priekšu. Esmu priecīgs par iespēju sastrādāties ar galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni un ticu, ka izdosies sasniegt gan komandas, gan individuālos mērķus!”

Artūrs Visockis-Rubenis: "Renārs bija viens no mūsu prioritātēm, sākot komandas komplektāciju, jo noteikti gribējām saspēli uzticēt vietējam (latviešu) spēlētajam. Renārs ir ļoti ātrs spēlētājs, kurš prot bumbu kontrolēt spiediena apstākļos, tieši to ļoti augsti vērtējam. Ticu, ka Renārs, lai gan aizvadījis sekmīgas pēdējās sezonas LU rindās, var progresēt un spert nākamos soļus savā karjerā tieši Liepājas sastāvā.

Pirms pāriešanas uz "Latvijas Universitāti" Birkāns spēlēja pie trenera Mārtiņa Gulbja "Jelgavā". Visās LU pavadītajās sezonās Birkāns bija viens no komandas stūrakmeņiem, bet pagājušajā sezonā saspēles vadītājs pilnībā pārņēma komandas līdera lomu, pēc tam, kad Linards Jaunzems atstāja studentu rindas un uzsāka profesionālo karjeru.

.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-06 13:27, pirms 4 gadiem
Malacis! Veiksmi jaunajā karjerā! Tikai pozitīvi, ka iegūst izglītību un paralēli trenējas basītī!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-06 13:42, pirms 4 gadiem
Priekš Liepājas ceru sākums būs labs.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-06 14:05, pirms 4 gadiem
Loti labs papildinajums Liepajai!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-06 14:56, pirms 4 gadiem
Patiešām patīkami, ka ir cilvēki kas māk un var apvienot studijas un basketbola spēlēšanu daudz maz labā līmenī.Žēl ka Latvijā tādas iespējas ir minimālas.

     [+] [-]

, 2020-07-06 15:01, pirms 4 gadiem
Bujumbura rakstīja: Patiešām patīkami, ka ir cilvēki kas māk un var apvienot studijas un basketbola spēlēšanu daudz maz labā līmenī.Žēl ka Latvijā tādas iespējas ir minimālas.
RSU , RTU un Turība spēlē LBL2 kas priekš viņiem labs līmenis domāju.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-06 21:20, pirms 4 gadiem
Viens no labākajiem Latvijas saspēlniekiem. Ja Birkānam gadās melnā diena, bet tas gan reti, tad todien komandai grūti klājas.

     [+] [-]

, 2020-07-07 00:00, pirms 4 gadiem
Izskatās ka Liepājai nopietns budžets, ja var Visocki, Rubeni un Birkānu parakstīt
Nav jau Timmas vai Strēlnieka cenniks, bet priekš LV- dārgais gals