Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Aiz mums stāv vesela pilsēta"

Rolands Eliņš

Visockis-Rubenis: "Aiz mums stāv vesela pilsēta"
Artūrs Visockis-Rubenis. Foto: Hendrik Osula/Estlatbl.com

Pēc dramatiskā zaudējuma Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas bronzas mačā "Ogres" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis sarunā ar latviešu žurnālistiem norādīja, ka pēdējā aizsardzības pozīcijā viņa komanda nospēlējusi precīzi un panākusi savu - nesagatavotu metienu pretinieku izpildījumā, kas gan tāpat izrādījās precīzs. Treneris arī atzīmēja savu spēlētāju pašatdevi, uzsverot to kā iemeslu, kādēļ iespējams līdzvērtīgi sacensties ar tomēr objektīvi meistarīgāku komandu.

„Atkal laba spēle, bet atkal galotne tāda...” pēc mača izteicās Artūrs Visockis-Rubenis. „Ko šeit daudz piebilst. Jūs redzējāt spēli, visu izšķīra viens metiens. Viena komanda iemeta, otra nē.”

„Pēdējā „Kalev” uzbrukumā, manuprāt, aizsardzībā tika nospēlēts ļoti labi,” treneris raksturoja mača izšķirošo momentu. „Iespējams, nedaudz par daudz aizgājām palīgā, kad pretinieki nesavaldīja bumbu, bet tas arī viss. Viss jau tika izdarīts, tika panākts, ka pretiniekiem viss bija izjaukts. Viņi vienkārši iegrūda bumbu kādam rokās, un uzreiz tika mests.

„Iespējams, mūsu konkurentiem tā ir ikdiena, doties izbraukumos un dzīvot viesnīcās, bet mēs šo izbraukumu izbaudījām pilnā apjomā,” teica treneris. „Izbaudījām, ka mūsu komanda atrodas elitē, ka esam starp četrām labākajām Latvijas un Igaunijas komandām. Mēs arī šodien izgājām laukumā kā uz finālu, kamēr pretiniekiem varēja just, ka viņi bija noskaņojušies uz finālmaču un šodien neparādīja maksimālo intensitātes līmeni. Mūsu komanda cenšas katrā spēlē – citreiz sanāk, citreiz nē. Tā arī ir lielākā atšķirība. Aiz mums stāv vesela pilsēta. Uz šo maču atbraukuši bija kādi 200 līdzjutēju, divreiz vairāk nekā citām komandām uz mājas spēlēm. Mūsu spēlētāji iet laukumā un cīnās no sirds. Taktika vai kas cits? Nē, mēs cīnāmies viens par otru un savu pilsētu.”

Visockim-Rubenim arī tika vaicāts, kā viņš sportiskajā līmenī salīdzinātu savu komandu ar trim pārējām finālčetrinieka komandām: „Es jau tikko apmēram to teicu. Meistarības atšķirība gan jau ir visai augsta, bet to vienmēr var kompensēt ar pašatdevi un agresīvu spēli. Iepriekš vaicājāt, vai pret Tallinu spēlēsim agresīvi – mēs taču tā vienmēr spēlējam! Cenšoties iestāties cits par citu, aktīvi kustinot bumbu, tas ir veids, kā varam cīnīties pret šādām komandām.”

„Ogres” spēlētājs Kristaps Dārgais tika iekļauts līgas simboliskajā pieciniekā, un treneris atzīmēja sava spēlētāju atgūšanos no smagās traumas: „Kristapam atgūšanās no krustenisko saišu savainojuma nebija viegls process, viņš centās atgriezties iepriekšējā līmenī, kas neizdevās. Taču vasarā viņš ieguldīja milzīgu darbu savā fiziskajā sagatavotībā un atgriezās jaunā līmenī. Tagad viņš kopā ar Rinaldu Sirsniņu kā mūsu kapteiņi ar šādām emocijām arī ved pārējos uz priekšu, protams, arī ar savu sniegumu. Dārgā paveiktā summa ir liela, viņš palīdz mūsu komandai daudzos dažādos veidos.”

„Ogrei” jau pēc pāris dienām sāksies Latvijas čempionāta izslēgšanas spēles, un Visockis-Rubenis piekrita, ka viņa komanda ir vienīgā ar šādu grafiku, taču tāda nu ir situācija, kuru viņa komanda izcīnījusi: „Vēl priekšā gara sezona, vēl būs izšķirošas spēles, un ticu, ka Tallinā gūtā pieredze mums palīdzēs sezonas turpinājumā.”

Savukārt uz jautājumu, vai Kaspars Bērziņš komandas sastāvā atgriezīsies jau pirmajā Latvijas līgas „play-off” kārtā, treneris atbildēja lakoniski, sakot, ka tas ir jautājums ārstiem.