Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Lomažs: "Visu sezonu mani dēvē par līderi, tagad tas bija jāapliecina"

Rolands Eliņš

Lomažs: "Visu sezonu mani dēvē par līderi, tagad tas bija jāapliecina"
Foto: Hendrik Osula/Estlatbl.com

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas čempionvienības „Ventspils” galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc uzvaras pār VEF atzīmēja, ka šodien viņa komandai viss gājis no rokas, taču tālmetienu precizitāte bija tik augsta labās saspēles dēļ. Savukārt finālsērijas MVP Rihards Lomažs izteicās, ka jutis, ka šodien viņam jāuzņemas iniciatīva uzbrukumā, citādi būtu to nožēlojis visu savu dzīvi.

„Liels prieks,” par iegūto titulu izteicās Roberts Štelmahers. „Vai šosezon būs vēl viens? Noteikti, ka iesim uz to, katrs profesionālos tā darītu. Nekad neapnīk būt par čempionu.”

„Tā nebija, ka VEF nebija izredžu uz uzvaru, mums pašiem vienkārši paveicās ar metieniem. Šodien mums bija ļoti labvēlīgi grozi. Mūsdienu basketbolā jau tā ir, ka, ja ir augsts realizācijas procents metieniem no tālās distances, tad pretiniekiem ir grūti. Mums šoreiz viss padevās kā no rokas.”

„Mejera nespēlēšana traumas dēļ tieši taktiski mums nepalīdzēja. Skaidrs, ka viņš ir labs basketbolists, un viņa nepiedalīšanās šajā mačā mums nāca par labu. Viņš ir spēcīgs zem groziem, labi vāc atlēkušās bumbas, protams, ka pretiniekiem viņa pietrūka,” teica Štelmahers.

„Apsveicu Rihardu Lomažu ar finālsērijas MVP titulu, bet man MVP ir visa mana komanda,” sacīja „Ventspils” galvenais treneris. „Domāju, ka Rihards man piekrīt. Protams, kādam bija jāiedod šī balva, un Lomažs ļoti labi nospēlēja, taču MVP ir visa komanda.”

Štelmahers norādīja, ka nav bijis pārsteigts par savas vienības augsto precizitāti tālmetienos: „Protams, lieliska sajūta, kad viss iet no rokas. Tagad neesmu vēl apskatījies, cik tad mums beigās bija (15 no 25 jeb 60% - aut.p.). Pēc pirmā puslaika bija 80% precizitāte, kas ir nenormāli augsta, taču mēs jau arī labi izspēlējām uz brīviem metieniem.”

Savukārt Rihards Lomažs pēc spēles izteicās, ka MVP titulu neuzskata par savas karjeras lielāko panākumu: „Lielākais panākums ir komandas zelts – viss pārējais ir otršķirīgi. Šodienas spēlē iemetu dažus pirmos metienus, sajutu spēli, domāju, ka līdz ar to arī pavilku pārējos uz priekšu.”

„Redzēju sākumā, ka nedaudz buksējam, tāpēc arī ar tādu domu sāku ņemt uz sevīm, sak, kad tad vēl, ja ne tagad uzņemties to nastu,” par izrādīto iniciatīvu uzbrukumā teica Lomažs. „Visu sezonu mani dēvē par līderi, tad nu tagad bija tas jādara un jāapliecina. Ja nebūtu to izdarījis, droši vien visu savu dzīvi to nožēlotu.”

Uz jautājumu, kurā brīdī viņš sapratis, ka VEF vairs šodienas uzvaru neapdraudēs, Lomažs norādīja, ka tās bijušas spēles pēdējās trīs minūtes: „Varēja redzēt, ka viņiem jau nedaudz nolaidās rokas. Tas ir tikai normāli, bet nu tobrīd jau jutām, ka viss būs labi. Taču īstais signāls bija finālsirēna – tad sapratām, ka esam čempioni.”
„Par līgu kopumā grūti izteikties,” Lomažs sacīja. „Teikšu, kā ir, ir grūti no Ventspils ar autobusu braukt izbraukumā uz Igauniju. Taču tajā pašā laikā ir interesanti, jāspēlē gan ar igauņu komandām, gan Latvijas klubiem. Žēl nedaudz, ka zaudējām pirmajā spēlē, taču tas ir sīkums – svarīgāk, ka uzvarējām pēdējā spēlē.”

„Lielā pauze līdz LBL izslēgšanas spēlēm mūs noteikti neizsitīs no ierindas. Pasvinēsim, atpūtīsimies, gatavosimies,” teica Lomažs. „Kurš rīkos komandas svinības? Pieļauju, ka arī tur es būšu viens no motoriem (smejas). Bet nu nav mums tā, ka viens izteikts tāds cilvēks ir, visi kopā darām, kas ir lieliski.”

     [+] [-]

, 2019-04-07 19:26, pirms 5 gadiem
Būtu labi šo līdera statusu redzēt arī REGULĀRI Latvijas izlases sastāvā. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2019-04-08 16:24, pirms 5 gadiem
22 gadu jaunietim veel pieredze jaapakraaj. Kursh mums shaadaa vecumaa ir bijis jau stabils liideris izlasee? Vienaa chempii KP, bet pa lielam paskatoties apkaart, nav jau iisti jauno ar shaafu motoru un paarlieciibu. Taa kaa viss buus, lai tik turpina speeleet augstaa liimenii un arii izlase tikai ieguus.
wolmar rakstīja: Būtu labi šo līdera statusu redzēt arī REGULĀRI Latvijas izlases sastāvā. Lai veicas!