Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Dārgais: "Riebjas teikt, ka skaists zaudējums. Nav skaists, ir vienkārši zaudējums"

Rolands Eliņš

Dārgais: "Riebjas teikt, ka skaists zaudējums. Nav skaists, ir vienkārši zaudējums"
Kristaps Dārgais. Foto: Hendrik Osula/Estlatbl.com

„Ogres” basketbola komandas spēlētājs Kristaps Dārgais pēc sīvā cīņā piedzīvotā zaudējuma Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas bronzas mačā sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka ir liela vilšanās par ne līdz galam veiksmīgi nospēlēto galotni, kā arī izteica cerību, ka Viktoram Iļjinam šīs divas spēles Tallinā palīdzēs lieliski nospēlēt arī Latvijas līgas izslēgšanas mačos.

„Grūti tā objektīvi pateikt šobrīd,” Kristaps Dārgais norādīja par savu vērtējumu šodienas spēlei. „Šobrīd ir milzīga vilšanās. Joprojām ir nepadarīta darba sajūta. Tāpat arī riebjas jau atkal teikt – skaistais zaudējums. Nav nekāds skaists zaudējums, ir vienkārši zaudējums. Atkal nespējām spēli novest līdz galam. Pavisam maz pietrūka, taču sportā ir tā, ka arī reizēs, kad pietrūkst pavisam maz, tas tomēr ir zaudējums.”

„Par pēdējo aizsardzības pozīciju... negribas īpaši analizēt un meklēt kādu vainīgo,” teica Dārgais. „Visi kopā spēlējām, visi kopā bijām laukumā. Droši vien kaut ko neizdarījām, kāds pussolīti paspēra nevietā, un viņiem sanāca ļoti laba piespēle, iedeva bumbu metējam, kurš arī trāpīja. Trāpīja grūtu un smagu metienu, bet trāpīja – tādus viņš mēdz mest iekšā.

„Ogrei” rezultāta ziņā šī bija pārliecinoši labākā spēle pret „Kalev/Cramo”, jo pirmajās divās Tallinas komandai tika zaudēts daudz pārliecinošāk. „Pirmajā savstarpējā spēlē „Kalev” mums iedeva nokdaunu, jo paši vēl tikko bijām sanākuši kopā un vēl nezinājām, ko varam izdarīt. Kad apmēram sapratām savas lomas, rezultāts bija jau 0:15. Pēc tam jau bija līdzīgi. Bet otrajā spēlē bijām savas aizsardzības meklējumos. Nesen bija pievienojies Viktors Iļjins mūsu komandai un izmēģinājām dažādus variantus, un „Kalev” toreiz mūs nenormāli sodīja par to.”

„Uz papīra un tā, kā ir dzīvē, ir divas dažādas lietas,” Dārgais teica par „Kalev” favorītu statusu. „Mēs tiešām esam īsta komanda. Esam 11 čaļi, kas visi var iznākt laukumā un dot savu pienesumu komandai. Katram ir svarīga loma, kādam ar lielāku spēles laiku, kādam ar mazāku. Visi esam tās pieņēmuši un uzticamies cits citam, kā arī trenerim, kas arī ir mūsu panākumu iemesls.”

Dārgais tika iekļauts simboliskajā pieciniekā, taču pats atzina, ka, rēķinot tikai „Final Four”, viņš šādu atzinību nebūtu pelnījis: „Finālspēlēs Edgars Lasenbergs un Viktors Iļjins nospēlēja daudz labāk, tas ir pavisam vienkārši. Viktors treniņos jau ilgstoši spēlēja ļoti labi, tas bija mums redzams. Spēlēs kaut kā nenāca uz āru, iespējams, tas ir pārliecības jautājums, taču apvienotās līgas finālmačos viņš parādīja savu labāko sniegumu. Domāju, ka tas viņam iedos milzīgu pārliecības uzrāvienu, un „Ogre” ar šādu Viktoru Iļjinu sastāvā ir pavisam cita „Ogre”.”

„Pats grūtākais būs tikt galā ar emocijām un atjaunot tās,” par pavisam drīz gaidāmo Latvijas čempionāta „play-off” teica Dārgais. „Taču tajā pašā laikā mēs divreiz sāpīgi zaudējām, un, kad sāp, tad tomēr noskaņojies dubultā. Varbūt nedaudz stulbi tas skan, bet tā ir. Ja būtu ieguvuši medaļas, tad noskaņoties LBL ceturtdaļfinālam būtu grūtāk. Taču labi, ka Tallinas komanda spēlē līdzīgi kā Valmiera, abas komandas daudz izmanto spēli divi pret divi, daudz lieto „pick&roll” kombinācijas, tāpēc domāju, ka šī bija laba sagatavošanās mačiem ar Valmieru.”

„Prieks, ka mums šodien līdzi juta arī „Ventspils” un VEF fani – esam taču visi latvieši. Protams, būtu bijis daudz labāk, ja visas medaļas būtu tikušas Latvijai,” norādīja Dārgais. „Bet mūsu pilsētas faniem – milzīgs viņiem paldies. Neesmu spēlējis ļoti daudzās komandās, taču dažās tomēr esmu, un ar šādu lokālpatriotismu tomēr pavisam citas emocijas. Kā jau treneris teica, aiz mums stāv visa pilsēta. Cilvēki arī nebrauc šeit teātri skatīties, bet gan skaļi dzen mūs uz priekšu, un mēs arī spēlējam kā „Ogre”, kā pilsēta-komanda, cīnoties ar labākajiem.”

     [+] [-]

, 2019-04-06 23:58, pirms 5 gadiem
Dārgais pats riktīgi pielicis skilā, jau agrāk nebija tikai dankeris, tagad pilnvērtīgi valsts top 4 komandas starta piecinieka spēlētājs. Vajadzētu būt starp Izlases kandidātiem.