Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Rihards Ginters: "Līdzjutēji finālos sarīkoja nenormālu troksni"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rihards Ginters: "Līdzjutēji finālos sarīkoja nenormālu troksni"
Fināla vērtīgākais spēlētājs Rihards Ginters saņēmis balvu no "VEF Rīgas" basketbolista Gata Jahoviča
Foto: Renārs Buivids

"Uzdevums bija nosegt pārējos Teikas vidusskolas spēlētājus, jo viens cilvēks spēli uzvarēt nevar. Beigās mūsu taktika nostrādāja," uzvarot VEF Rīgas skolu superlīgā teica Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas uzbrucējs Rihards Ginters (195/18.06.1993/BS Rīga), kurš tika atzīts par fināla vērtīgāko spēlētāju.

Latvijas basketbolā nav daudz centra spēlētāju, tāpēc komandas labprāt uzbrūk no distances.

Piektdienas cīņā Daugavas sporta namā konkurenti izmeta 62 tālmetienus. Par draudīgāku ieroci tie kļuva 3. ģimnāzijas spēlētaju rokās, kuri jau pirmajā puslaikā iemeta 10 no 19 trīspunktniekiem.

Puse no tiem bija Riharda Gintera rēķinā.

Līdz cīņas beigām viņš saglabāja piecdesmit procentu precizitāti metienos no distances, realizējot 7 no 14 mēģinājumiem.

Teikas basketbolisti kopā iespēja tikai par diviem trāpījumiem vairāk, iemetot 9 no 27 metieniem. Neveiksmes no distances viņi centās kompensēt ar Kristapa Gludīša līdera lomas uzņemšanos uzbrukumā.

Ģimnāzistu spars otrajā puslaikā noplaka, uzbrukumā pazuda enerģija. Teikas cīņasspars vēl nebija izsmelts, izdevās izcīnīt daudz atlēkušo bumbu uzbrukumā un konkurentiem sākās piezīmju problēmas.

“Lai gan Rihards Pāže daudz sēdēja malā, pēc piektās piezīmes saņemšanas mums kļuva grūtāk, jo groza apakšā viņš bija viens no mūsu balstiem”, atzina Rihards Ginters, kurš 2011. gada jūlijā spēlēja Eiropas U18 čempionātā Vroclavā, Polijā.

Galotnē ģimnāzistu labāk organizētā spēle guva virsroku. Par spīti tam, ka abu komandu spēlētāji aizmeta garām piecus soda metienus pēc kārtas, izšķirošajā brīdī roka nenotrīcēja Edgaram Lasenbergam.

“Kad viņš 11 sekundes pirms beigām iemeta soda metienus, jutāmies drošāk, jo tādu starpību ar vienu metienu vairs nevar atspēlēt.”

Daugavas sporta nama tribīnes ceturtdien bija pārpildītas. Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas, Imantas ģimnāzijas, 49. vidusskolas, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas, 3. ģimnāzijas un Teikas ģimnāzijas skolēni bez problēmām piepildīja veco pilsētas basketbola centru.

“Skaļums zālē bija nenormāls,” pēc apbalvošanas ceremonijas atcerējās Ginters. “Bija prieks spēlēt tādā atmosfērā.”

Gan zēnu, gan meiteņu finālos intriga bija līdz pēdējai minūtei.

Priekšā ir “Maija trakums” - Swedbank Latvijas jaunatnes basketbola līgas fināli.

Finālturnīrā Rihards kopā ar Armandu Ginteru un Rihardu Pāži pārstāvēs Ziedoņa Jansona un Daiņa Bertāna trenēto BJBS “Rīga U19” komandu (bilance 17-3, #2), kura regulārājā sezonā palikusi tikai aiz “Rīga/DSN” vienības (19-2, #1).

Izšķirošās spēles no 4. līdz 6. maijam notiks Rīgā.

Rihards Ginters par uzvaru VEF Rīgas skolu superlīgā

  -2 [+] [-]

, 2012-04-06 20:38, pirms 12 gadiem
Nu gandrīz jau tas viens pats spēlētājs arī vinnēja spēli

     [+] [-]

, 2012-04-09 02:30, pirms 12 gadiem
Noviks kā jau parasti izceļas ar savām ''profesionālajām'' intervijām. labi ka vēl nepajautāja vai negrib apskatīties video kā toreiz to pajautāja Žvīguram.