Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

VEF sadarbosies ar LSPA pētnieciskās laboratorijas speciālistiem

VEF sadarbosies ar LSPA pētnieciskās laboratorijas speciālistiem
Jānis Timma
Publicitātes foto

Lai nodrošinātu basketbola kluba „VEF Rīga” komandas dalībnieku vispārējo fizisko sagatavošanu un traumu riska mazināšanu spēļu sezonas laikā, "VEF Rīga" uzsācis sadarbību ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) speciālistiem, īpaši ar Akadēmijas Funkcionālās diagnostikas un fizisko īpašību pētniecības laboratorijas speciālistu komandu.

Pieredzējuši LSPA pētnieki palīdz komandas basketbolistiem nostiprināt fiziskās darba spējas un uzlabot rezultātus, veicot sportistu individuālo testēšanu funkcionālo traucējumu novēršanā, diagnostikai izmantojot muskuļu pārbaudi dažādos darba režīmos. Tā tika veikta pirmssezonā un pēcsezonā, lai novērtētu uzlabojumus un izstrādātu turpmāko treniņu plānu komandai, kā arī nodrošinātu gūto traumu rehabilitāciju. Vēl sadarbības ietvaros basketbolisti veiks dažādas pētnieciskās un novērojumu procedūras, lai saprastu katra basketbolista stiprās un attīstāmās puses.

VEF komandas sportistus konsultē Funkcionālās diagnostikas un fizisko īpašību pētniecības laboratorijas profesors Leonīds Čupriks.

LSPA rektors, profesors Jānis Žīdens: “Šāds atbalsts „VEF Rīga” sportistu treniņu procesam ir laba sadarbības forma starp sporta zinātniekiem un praktiķiem, ko veiksmīgi izmanto arī citās valstīs. LSPA speciālisti no sirds priecājas, ka var likt lietā gadiem ilgi krātās profesionālās zināšanas un pieredzi, lai palīdzētu mūsu sportistiem gūt panākumus sacensībās.”

Basketbola kluba „VEF Rīga” galvenais treneris Nikolajs Mazurs: „LSPA speciālistu atbalsts komandas treniņu procesam ir labs veids, kā saglabāt un uzlabot komandas spēlētāju fizisko formu sezonas garumā. Turklāt jau tagad jūtams, ka sadarbība ar LSPA speciālistiem ļauj basketbolistiem drošāk izvērtēt savas fiziskās spējas, lai augtu un uzlabotu savu meistarību.”

"VEF Rīga" fiziskās sagatavotības treneris, LSPA lektors Jānis Petronis: “Latvijas profesionālajos sporta klubos līdz šim pienācīgā apjomā nav tikušas izmantotas sporta zinātnē piedāvātās iespējas. Ar "VEF Rīga" to mēģināsim labot, veidojot sadarbību ar LSPA, un izmantojot tās rīcībā esošo materiāli tehnisko bāzi. Veiksmīga kluba sadarbība ar LSPA profesionāļiem ir sekmējusi jau pirmssezonas sagatavošanas cikla efektivitāti. Plānojam veikt precīzu slodžu monitoringu un vispārējo fizisko sagatavotību sacensību režīmā, jo tās ir efektīvas metodes sportistu sagatavotības uzlabošanā un savainojumu novēršanā, kā arī ir profilaktiskas.”

Prieks, ka ir iespēja izmantot šādu unikālu un inovatīvu risinājumu, kur galvenie ieguvēji būs "VEF Rīga" spēlētāji un viņu veselība. Savukārt plānveidīgā treniņu procesa vērtētāji būs skatītāji, kurus ar savu sniegumu priecēs labi sagatavoti spēlētāji.”

Informāciju sagatavoja:
LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.