Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

"Ogre": Mačam pret VEF nebijām organizatoriski gatavi

"Ogre": Mačam pret VEF nebijām organizatoriski gatavi
Piepildītā tribīne "Ogres" un "VEF Rīga" mačā. Foto: Renārs Koris/estlatbl.com

Latvijas-Igaunijas līgas spēlei savā laukumā pret "VEF Rīga" basketbolistiem "Ogre" nebija organizatoriski gatava, bet ņems vērā pieļautās kļūdas un uz nākamajiem mačiem pārdos mazāk biļešu, portālam Sportacentrs.com norādīja kluba valdes loceklis Jānis Laganovskis.

Nedēļas nogalē sākās Latvijas un Igaunijas apvienotais čempionāts, un pagājušās sezonas divu vadošo pašmāju komandu duelī "VEF Rīga" viesos ar 81:63 uzvarēja "Ogri". Šī spēle ievērību izpelnījās ne tikai laukumā notiekošo cīņu dēļ, jo maču apmeklēja kupls skaits skatītāju, kuri galvenokārt pulcējās galvenajā tribīnē, ar savstarpējās distances neievērošanu acīmredzami pārkāpjot epidemioloģiskās drošības normas. Likums arī nosaka, ka iekštelpu sporta sacensībās skatītāju nedrīkst būt vairāk par 50% no telpas kopējās ietilpības. Oficiālajā spēles protokolā norādīti 350 skatītāji, un Laganovskis apstiprināja, ka Ogres 1. vidusskolas zālē var satilpināt maksimums ap 700 cilvēkiem. Formāli šis punkts tika izpildīts.

Tomēr Laganovskis nenoliedz, ka cilvēki tribīnē bija sasēdušies pārāk cieši, turklāt apmeklētāji diez ko neesot ņēmuši vērā vairākkārtējus rīkotāju lūgumus sēdēt balkonā vai zāles galos.

"Mēs nebijām gatavi tādam pavērsienam. Centāmies informēt, lai cilvēki izklīst un ievēro distanci. Piemēram, balkons bija pilnībā tukšs, tur uzgājuši bija varbūt desmit cilvēki. Abi zāles gali aiz groziem bija pilnībā tukši. Arī tas būtu paretinājis skatītāju rindas, un skats būtu pavisam citādāks. Diemžēl tā nenotika," Laganovskis uzsvēra, ka klubs uz nākamo spēli savā laukumā 10. oktobrī pret "Ventspili" izdarīs secinājumus. "Tirgosim vēl mazāk biļešu, brutāli norobežosim krēslus un liksim uz tiem norādes, ka tur nevar sēdēt. Retināsim cilvēkus."

"Ja spēlē pret "VEF Rīga" cilvēki būtu devušies sēdēt balkonā un zāles galos, galvenā tribīne būtu trīs reizes šķidrāka. Skaidrs, ka tā šoreiz bija pārāk pilna, bet mēs acīmredzot nebijām gatavi organizatoriski izkliedēt cilvēkus. Uz nākamo spēli būsim gatavāki. Šis bija pirmais mačs sezonā. Esam ļoti maza organizācija, un mums nav resursu, kādi ir veselības ministrei Ilzei Viņķelei, kad viņa var uzzvanīt vienam, otram, trešajam un visu sakārtot,” teica Ogres kluba valdes loceklis, kurš piebilda, ka cilvēki pilsētā ir izsalkuši pēc basketbola. To arī apliecināja lielā interese uz cīņu pret rīdziniekiem. "Domāju, mēs atteicām vēl tikpat cilvēkiem, kuri zvanīja un gribēja tikt pie biļetēm."

Tiesa, kā novēroja Sportacentrs.com, vēl aptuveni stundu pirms spēles sākuma biļetes bija iespējams iegādāties internetā.

"Noteikti samazināsim biļešu skaitu. Tomēr nolikt blakus cilvēkus, kas pieskatīs un regulēs, nav reāli. Tā jau sports Latvijā ir pabērna lomā, tikai prasa, neko atpakaļ nedod. Bez skatītājiem sports ir nederīgs, ko labi pierāda NBA un citas līgas – nav atmosfēras. Mums žēl, ka radās pārpratums un daudzi ir neizpratnē. Izlieto sasmelt nevaram. Centīsimies neatkārtot šādu situāciju, kaut gan šķita, ka bijām nodrošinājušies," pauda Laganovskis.

"Ogres" pārstāvis arī uzskata, ka sanitārie protokoli radīti vairāk formalitātes pēc. "Tā ir mana personīgā sajūta. To veidotāji ne vienmēr iedziļinās visos apstākļos, un arī mēs tos ne vienmēr varam paredzēt. Nākotnē būsim gudrāki. Lepni neesam, bet nejūtamies tā, ka kaut ko speciāli būtu pārkāpuši un mudinājuši neievērot valstī noteiktās normas. Visiem cilvēkiem bija iespējas apsēsties arī citur, bet diemžēl viņi to nedarīja. Tas parāda cilvēku nostāju pret šo visu.”

Arī Latvijas Basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka situācija Ogrē nebija tā labākā un turpmāk sanitārais protokols būs jāievēro rūpīgāk.

"Daļa vainas ir jāuzņemas arī mums – savienībai un man kā līgu direktoram. Otra daļa vainas noteikti ir "Ogrei". To viņi arī atzīst. Tomēr bija sezonas pirmā spēle, kurā arī netika pārkāpti visi sanitārā protokola punkti. Pats biju šajā mačā un redzēju, ka lielā tribīne izskatījās traki, bet balkons un laukuma gali bija gandrīz tukši. Tos diemžēl televīzijā nerādīja," uzsvēra Janičenoks. ""Ogres" vadībai vajadzēja paredzēt šādu situāciju, turklāt bija tikai loģiski, ka skatītāji devās sēdēt uz labākajām vietām. Iespējams, sēdvietas bija jānumurē, lai varētu kārtīgi skatītājus izsēdināt."

Pirmdien valdības ārkārtas sēdē veselības ministre Ilze Viņķele atzina, ka šonedēļ varētu sākt diskutēt par pulcēšanās ierobežojumiem sporta pasākumos iekštelpās un pasākumos bez personificētām sēdvietām.


, 2020-10-05 19:39, pirms 3 gadiem
Visi taču pieauguši cilvēki - kas vēlas distancējas balkonā. Kas nevēlas, tie nedistancējas.
, 2020-10-05 22:14, pirms 3 gadiem
machss rakstīja: Visi taču pieauguši cilvēki - kas vēlas distancējas balkonā. Kas nevēlas, tie nedistancējas.
Tur jau tā bēda, ka pat pieauguši cilvēki pārāk bieži ir vieglprātīgi un bezatbildīgi. Varbūt skatītājiem par sevi ir vienalga (jo ir jauni un neatrodas riska grupā), taču pēc tam aplipināt viņi var arī cilvēkus, kuriem šī slimība var beigties slikti.
, 2020-10-06 14:58, pirms 3 gadiem
Magnijs rakstīja: Tur jau tā bēda, ka pat pieauguši cilvēki pārāk bieži ir vieglprātīgi un bezatbildīgi. Varbūt skatītājiem par sevi ir vienalga (jo ir jauni un neatrodas riska grupā), taču pēc tam aplipināt viņi var arī cilvēkus, kuriem šī slimība var beigties slikti.
Ar ko aplipināt? covididiotismu? tā ir garīga kaite..kas nelīp
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
4

Kauja par Rīgu un ''Ventspils'' pret Tartu - sāksies apvienotās līgas ''play-off''

Šodien plkst. 14:00 ar spēli starp ''VEF Rīga'' un Rīgas ''Zeļļiem'' un 17:00 ar maču starp ''Ventspili'' un ''Tartu Ulikool'' startēs apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas ceturtdaļfināla sērijas. Abas minētās spēles translēs portāls ''Sportacentrs.com'', VEF un ''Zeļļu'' mačam tiekot pārraidītam pilnībā arī kanālā TV4.
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.