Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" pret "Liepāju/Triobet" - kura komanda izcīnīs pirmo uzvaru?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Jēkabpils" pret "Liepāju/Triobet" - kura komanda izcīnīs pirmo uzvaru?
Ingars Aizpurs
Foto: Ģirts Gertsons, liepajaslauvas.lv

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā šovakar tiks aizvadītas trīs spēles, un savā laukumā maču aizvadīs divas komandas, kas vēl nav izjutušas zaudējuma rūgtumu – "Ventspils" un "Jūrmala/Fēnikss". Tāpat viena spēle norisināsies Jēkabpilī, kur viesosies "Liepāja/Triobet" jeb tiksies divas komandas ar diviem zaudējumiem.

Pagājušās sezonas bronzas medaļniece "Ventspils" sezonas ievadā izcīnījusi divas drošas uzvaras – ar plus 21 mājās pieveikta "Jēkabpils", kam pirms četrām dienām sekoja plus 31 izbraukumā pret "Ogri/Kumho Tyre". Komandas rezultatīvākais spēlētājs Rihards Lomažs, kurš aizvadītajā vasarā bija starp Latvijas U20 izlases līderiem, trāpījiis sešus no astoņiem tālmetieniem.

"Mums noteikti nemaz nebūs tik viegli, kā varbūt šķiet," sezonas turpinājumu uz veiksmīgā starta fona komentēja ventspilnieku galvenais treneris Kārlis Muižnieks. "Pagaidām grūti pateikt komandu spēka samērus, jo daudzām sniegums noteikti uzlabosies." Divas uzvaras divās spēlēs bez kurzemniekiem ir tikai Rīgas VEF un "Jūrmala/Fēnikss" komandām. Bez panākumiem joprojām cīnās "Liepāja/Triobet", kamēr čempione "Valmiera/Ordo" sezonu sāka ar pārsteidzošu neveiksmi Ogrē.

Šovakar pulksten 19:00 "Ventspilij" pretī stāsies "Barons kvartāls", kas svētdien izcīnīja pirmo uzvaru, izbraukumā ar 95:72 pārspējot "Latvijas Universitāti". Pieciem basketbolistiem izdevās aizsniegties līdz desmit punktu atzīmei, bet rezultatīvākais ar 17 bija Kristaps Mediss, kurš trāpīja pusi tālmetienu un pievienoja piecas atlēkušās bumbas. Savukārt Dāvim Gekam izdevās trāpīt tikai divus no septiņiem trīspunktniekiem.

Arī pulksten 19:00 laukumā dosies "Jūrmala/Fēnikss" un "Ogre/Kumho Tyre", kas uzvarēja valmieriešus, bet zaudēja ventspilniekiem. Tikmēr sāncenši pēdējā mačā iemeta 106 punktus un pagarinājumā uzvarēja "Liepāju/Triobet", lai gan pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar desmit punktu deficītu.

Atspēlēties palīdzēja Edgara Jeromanova, kurš laukumā pavadīja nepilnas 42 minūtes, 27 punkti un septiņas rezultatīvās piespēles, bet viņam piebalsoja Viktors Iļjins ar 21 punktu. Ogrēniešu rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji spēlē gūtajiem 10,5 punktiem ir Gints Antrops, bet desmit punkti ir Kārlim Apsītim un Kristapam Pļavniekam.

Pulksten 18:30 laukumā dosies divas komandas, kuras zaudējušas abas spēles – "Jēkabpils" uzņems "Liepāju/Triobet". Laukuma saimniekus kalendārs nav lolojis, pirmajos mačos pretī piespēlējot lielos vaļus "Ventspili" un VEF, un pret šīm komandām 19 punktus iemetis Andrejs Šeļakovs, bet ar 17 izcēlies Rinalds Sirsniņš.

Vēju pilsētā pārliecinošs līderis ir 26 gadus vecais saspēles vadītājs Latīfs Makmalans, kurš vidēji mačā iemetis 20 punktus, savācis piecas atlēkušās bumbas un izdarījis piecas piespēles. Amerikānis pagājušo sezonu izlaida, bet pirms tam cīnījās Kolumbijas čempionātā.

LBL regulārais čempionāts, 5. oktobris

LaiksSpēle
18:30Jēkabpils - Liepāja/Triobet
19:00Jūrmala/Fēnikss - Ogre/Kumho Tyre
19:00Ventspils - Barons kvartāls

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2016-10-05 11:07, pirms 8 gadiem
Visi mājinieki uzvarēs!

     [+] [-]

, 2016-10-05 11:09, pirms 8 gadiem
Liepājai jau spēlēs jaunais garais?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-05 12:15, pirms 8 gadiem
Neskatoties uz Liepājas zaudējumu jūrmalniekiem, un ņemot vērā pieredzējušu spēlētāju izvēles opcijas starp Liepāju un Jūrmalas komandām, man Liepājas spēle patika un vieš cerību optimismam uz sezonas beigām. Vēl jau jāņem vērā, ka otrā puslaikā pret Jūrmalu traumas dēļ nespēlēja Butjankovs un spēlei nebija pieteikts jaunais liepājnieku leģionārs.

     [+] [-]

, 2016-10-05 12:45, pirms 8 gadiem
Nevar zinat vai speles...ta jau butu spelejis pret Jurmalu bet no ASV ieradās ar varžaci uz pedas !