Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: BK Latvijas Universitāte

BK LU rubrika ''Iepazīsti jaunos'' - valmierietis Visvaldis Bikše

BK LU rubrika  ''Iepazīsti jaunos'' - valmierietis Visvaldis Bikše
Visvaldis Bikše, Foto: Kristaps Ence, www.bk.lu.lv

Visvaldis Bikše ir valmierietis, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja savas pilsētas komandu BK Valmiera. Tagad spēlētājs ir nonācis Rīgā un gatavs aizstāvēt Latvijas Universitātes krāsas valsts spēcīgākajā basketbola čempionātā.

Pastāsti, no kuras Latvijas puses esi?

Esmu dzimis Valmierā, kur arī sāku nodarboties ar basketbolu. Esmu absolvējis Valmieras Valsts ģimnāziju, tācu Rīga man nav nekas jauns, jo 11. klasi pabeidzu pabeidzu tieši šeit.

Šobrīd esi uz profesionāla basketbolista ceļa. Vai bērnībā ir aizrāvuši arī kādi citi sporta veidi?

Bērnībā aizrāva futbols un joprojām tas tā ir, cītīgi sekoju līdzi visiem rezultātiem un jaunumiem, bet klusībā domāju, kā būtu, ja mamma mani būtu aizvedusi uz futbola treniņu, ne basketbola?

Par futbolu – interesē tikai Eiropas līmeņa čempionāti vai arī esi Latvijas futbola Virslīgas fans?

Interesējos galvenokārt par Eiropas līmeņa futbolu, bet esmu lietas kursā arī par notikumiem Latvijas Virslīgā, par kuru mana interese noteikti tikai palielināsies pateicoties FS METTA/Latvijas Universitāte komandai!

Tradicionālais jautājums kā visiem jaunajiem komandas spēlētājiem – kā nokļuvi līdz spēlēšanai BK LU?

Jūlijā saņēmu uzaicinājumu atnākt un atrādīties uz BK LU treniņu, pēc kura arī saņēmu piedāvājumu pievienoties BK LU komandai.

Kas ir Tavi hobiji?

Mans hobijs ir basketbols.

Un ja neskaita basketbolu?

Tad nav nekā. (smaida) Spēlēju basketbolu arī brīvajā laikā.

Pastāsti par savu ikdienu – būtu interesanti uzzināt LU basketbolista dienas režīmu no rīta līdz vakaram, protams, ja tā ir darba diena un pa vidu arī studijas.

Tātad: modinātājs skan 8:00, brokastis, ceļš uz treniņu, 9:30 esmu sporta zālē, iesildos, 10:00 sākas individuālais treniņš, 12:00 treniņš beidzas, pusdienas, 12:30 esmu skolas solā, ap 17:00 esmu mājās, ātrs launags un ceļš uz vakara treniņu, 18:30 atkal esmu zālē, 19:00 sākas komandas treniņš, 21:00 beidzas, pēc 22:00 esmu mājās, izmācos un eju gulēt ap pusnakti.

Oho, izklausās pat ļoti saspringts. Viegli bija iekāpt šādā ritmā?

Viegli nebija, bet atšķirībā no citiem jaunajiem komandas biedriem, jau biju izbaudījis, ko nozīmē profesionālais sports, kad spēlēju BK Valmiera.

Skaties Ugunsgrēku?

Ugunsgrēku neskatos, dodu priekšroku ārzemju seriāliem kā Two and a half men, bet par jaunumiem un intrigām esmu lietas kursā pateicoties komandas biedriem Mārcim Vītolam un Rihardam Zēbergam. (smejas)

Kā esi iejuties komandā? Esi iemantojis jau kādu iesauku?

Ar iejušanos komandā nebija problēmu, ar lielāko daļu no komandas jau biju pazīstams. Iesaukas man nav, bet vārda saīsinājumi ir visdažādākie, es dodu priekšroku iesaukai Visīts.

Vai esi apmierināts ar BK LU piedāvātajiem apstākļiem?

Par piedāvātajiem apstākļiem nevar sūdzēties. Mums ir viss, kas profesionālam sportistam ir nepieciešams, viss ir nodrošināts tā , lai mūsu domas būtu koncentrētas tikai darbam!

Ko Tu studē?

Studēju ekonomikas un vadību zinību fakultātē Starptautisko ekonomiku un komercdiplomātiju, Esmu vienā kursā ar komandas biedru Pēteri Rēķi.

Kādēļ tieši šāda izvēle?

Šo programmu izvēlējos, jo tā man šķita vissaistošākā, daudzas stundas notiek svešvalodā un studējot šeit pat Latvijā, sajūta kā studējot ārzemēs. Pozitīvi.

Līdzīgu lietu kā Latvijas Universitāte, proti, apvienot sportu ar studijām, piedāvā arī Vidzemes komanda, taču esi izvēlējies Rīgu. Kādēļ tā?

Bija liela interese no Vidzemes augstskolas, viņi grib sēkot LU piemēram un izveidot tādu pašu sistēmu, bet vairāk koncentrējoties uz Valmieras reģiona sportistiem, lai tiem nebūtu jābrauc prom – tā būtu iespēja spēlēt un mācīties savā reģionā. LU izvēlējos, jo šeit man ir iespēja spēlēt Latvijā augstākajā līmenī, kā arī augstskolas piedāvātās programmas bija daudz saistošākas.

Ko Tu ceri sagaidīt no šīs sezonas? Esi izvirzījis kādus konkrētus mērķus?

No šīs sezonas es ceru sagaidīt gandarījumu, lai pēc sezonas varu sev pateikt, jā, es izdarīju visu, ko varēju. Mērķis ir iekļūt izslēgšanas spēlēs un parādīt tādu spēli, lai paši no tā gūtu gandarījumu un skatītāji arī.

Kā zināms, BK LU var lepoties ar skaļiem un uzticamiem faniem. Ko Tu viņiem novēlētu?

Faniem novēlu daudz skaistu uzvaru un galvenais - gandarījumu un lepnumu par to, ka esat daļa no Latvijas Universitātes! Proud to be LU!
Paldies.

Izmantotie resursi:
Basketbola klubs "Latvijas Universitāte" -...


Kajs Hancberijs pret Aizeju Ozbornu. Foto: vgvia.lv
15

Valmieriešiem obligāti jāuzvar – "Zeļļu" pirmā iespēja tikt pusfinālā

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgā esam sagaidījuši sezonas pirmo izslēgšanas spēli, kurā kādai no komandām vairs nebūs atkāpšanās ceļa – lai turpinātu cīņu, "Valmiera Glass"/ViA savās mājās būs obligāti jāuzvar Rīgas "Zeļļi". Cīņas sākums paredzēts plkst. 19.00, tiešraide portālā Sportacentrs.com un no aptuveni plkst. 19.30 arī kanālā TV4.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.