Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: BK Latvijas Universitāte

BK LU uzsāk gatavošanos 2012./2013. gada sezonai

BK LU uzsāk gatavošanos 2012./2013. gada sezonai
Komandas pirmais treniņš, gatavojoties 2012./2013. gada LBL sezonai. (Foto: bk.lu.lv)

Šīs nedēļas sākuma BK ,,Latvijas Universitāte’’ vīriešu komanda uzsāka kopīgos treniņus, lai sagatavotos gaidāmajai Latvijas Basketbola līgas 1.divīzijas sezonai. Pēc treniņa aprunājāmies ar komandas galveno treneri Artūru Visocki-Rubeni, kurš pastāstīja par šī brīža situāciju komandā, kā arī dalījās ar turpmākajiem plāniem līdz pat sezonas sākumam.

Ierodoties Latvijas Universitātes treniņu bāzē Grebenščikova ielā 1, bija jūtama iedvesmas un motivācijas pilna gaisotne, jo kopā ar pērnā gada pamatsastāva spēlētājiem treniņus uzsāka vairāki jauni basketbolisti, kuri visi kā viens cenšas sevi apliecināt kā cienīgus pārstāvēt BK LU Latvijas augstākā līmeņa basketbola čempionātā.

Pēc treniņa par esošo situāciju komandā un vasaras perioda plāniem pastāstīja BK ,,Latvijas Universitāte’’ galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

Cik ilga atpūta pēc garās sezonas tika piešķirta spēlētājiem?

-Ja ņemam pēc kalendāra, tad atpūta bija sākot no pēdējās play-off spēles līdz 2.jūlijam, bet visiem spēlētājiem tika iedotas individuālās programmas, pēc kurām jūnijā vīri darbojās gan svaru zālē, gan arī tika izstrādātas nostiprinoši rehabilitējošas programmas. Šobrīd treniņos piedalās 16-20 spēlētāji, no kuriem lielākā daļa ir jauni spēlētāji.

Jā, ,,jauno’’ treniņā bija daudz. Cik no viņiem ir plānots iesaistīt 1.komandas sastāvā un ko daries tie, kuri vēl sastāvā nebūs izcīnījuši vietu?

-Šogad plāns ir piesaistīt 2-4 jaunus spēlētājus 1.komandai. Ar diviem spēlētājiem jau esam vienojušies, bet vēl 1-2 vietas ir vakantas. Mēs skatāmies ne tikai šīs sezonas kontekstā, bet arī tālākā nākotnē. Šis būs pēdējais studiju gads Žanim Peineram un Kristapam Dārgajam, līdz ar to gada laikā mums ir jācenšas izaudzināt jaunus komandas līderus. Tāds arī ir galvenais uzdevums, tāpēc šogad īpaši rūpīgi pieejam atlasei arī uz otro komandu ar mērķi, ka gada laikā arī no tās var ,,izlīst’’ kāds potenciāls LBL 1.divīzijas līmeņa spēlētājs. No šiem spēlētājiem, kas tagad ir treniņos un netiks uzreiz 1.komandā, tiks runāts un, ja viņi studēs Latvijas Universitātē, viņiem tiks piedāvāta iespēja startēt ,,Latvijas Universitāte-2’’ komandā.

Vai vari atklāt spēlētāju vārdus, kuri jau ir sevi pierādījuši un nākošsezon redzēsim LU formās LBL 1.divīzijā?
-Ir vairāki tiešām interesanti spēlētāji no dažādām Latvijas pilsētām un sporta skolām, kas kādā laika posmā var izveidoties par tiešām labiem spēlētājiem. To laiks rādīs. Kā jau iepriekš esmu teicis – daudz ko nosaka rakstus un darba spējas, nevis talants.

Kādas sastāva izmaiņas skar komandu salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu?
-Komandu ir skārušas nelielas izmaiņas, bet tas ir tikai normāli. Svarīgakais ir, ka lielais kodos ir saglabāts un turpinās strādāt kopā ar jaunajiem. Lūk atklājas arī viens no citiem mērķiem – pārmantojamības princips, kad ,,vecie’’ nodod savas zināšanas, prasmes un pieredzi tālāk jaunajiem, kas pēc kāda laika atkal dalīsies ar jaunajiem. Te pat nav runa, vai ar šo kodolu varēsim turpināt cīnīties par lielām uzvarām, bet tas, ka komandai joprojām būs progress.

Kad tiks noteikts 1.komandas jaunās sezonas sastāvs?
-Galējais komandas variants sāks strādāt un trenēties kopā no 1.augusta. Tad sāksim tā pa īstam gatavoties – ar divien treniņiem dienā, nomenti un pārbaudes spēlēm. Uz šo laiku galējam sastāvam vajadzētu būt skaidram par 98% noteikti.

Skatos, ka šobrīd kopīgajā treniņā nav vairums pagājušās sezonas spēlētāju (treniņā piedalījās Straudovskis, Brigmanis, Zēbergs, Saknītis un Kravalis). Tiem vēl līdz kādam laikam ir brīvdienas vai arī norit individuālais darbs?

-Daļa no viņiem sakārto savu veselību, bet daļa pieslēgsies jau šo dienu laikā, kad strādājam uz fizisko sagatavotību. Mārcis Vītols šobrīd ir Latvijas nacionālajā U-20 izlases treniņnometnē un ceram, ka viņš tiks arī iekļauts izlases sastāvā. Ingars Aizpurs startēs nedēļas nogalē Latvijas Olimpiādē, tādēļ vēl trenējas kopā ar gulbeniešiem.

Uzreiz pēc sezonas noslēguma BK LU rīkoja tā sauktos ,,Try-out’’ treniņus. Vai kādi no potenciālajiem kandidātiem ir izraudzīti no šo treniņu dalībniekiem?

-Jā, try-out laikā mēs atlasījām vairākus interesantus spēlētājus, kurus joprojām vērojam un vērtējam treniņos, lai saprastu, kurā no komandām attiecīgajiem spēlētājiem būtu labāk startēt. Kopumā varu teikt, ka šie izmēģinājuma treniņi ir devuši būtisku ieguvu.

Novēlam visiem jaunajiem spēlētājiem veiksmi un izturību treniņos, kā arī sevi pierādīt no labākās puses dotajā iespējā startēt BK ,,Latvijas Universitāte’’ komandas sastāvā. Jāpiebilst, ka BK LU dāmu komanda galvenā trenera Rūdolfa Rozīša vadībā aktīvo gatavošanos sezonai uzsāks 30.jūlijā.

Vairāk par BK LU uzzini sekojot twitterī vai portālā draugiem.lv.

Informāciju sagatavoja BK LU


Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
13

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
10

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
4

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.