Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Ventspilij" jau šovakar iespēja atgriezties finālā

"Ventspilij" jau šovakar iespēja atgriezties finālā
Mareks Jurevičus un Juris Patmalnieks
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šovakar Latvijas Basketbola līgā (LBL) "Ventspils" spēlētājiem būs iespēja pielikt punktu pusfināla sērijai pret Rīgas VEF un kā pirmajiem pēc gada pārtraukuma iekļūt finālā. Šobrīd sērijā līdz trim uzvarām ventspilnieki vadībā ar 2:0. Spēles sākums 18:30 un tiešajā translācijā to būs iespēja vērot eSports.lv

Neredzi klātienē? Skaties tiešraidē!

Tiem basketbola mīļotājiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nevarēs noraudzīties maču klātienē, eSports.lv piedāvās iespēju vērot spēli tiešajā translācijā. Mača sākums 18:30. Tāpat eSports.lv būs iespēja vērot visas pārējās abu pusfinālsēriju spēles. Par to vairāk šeit: Visas LBL pusfināla spēles tiešraidēs eSports.lv

Pārkāpt slieksnim

Tieši pirms nedēļas abas komandas uzsāka sēriju, bet pastāv liela iespēja, ka jau šodien "Ventspils" pēc gada pārtraukuma atkal iekļūs Latvijas čempionāta finālā. Pirms sezonas ventspilnieki ar VEFu spēlēja "mazajā" finālā par trešo vietu un arī uzvarēja savus sāncenšus gana pārliecinoši. Arī šogad par gadu vecākais VEF īsti nespēj izrādīt pretestību Kurzemes spēcīgākajai komandai, neskatoties uz to, ka arī tā kļuvusi krietni jaunāka kā iepriekšējos gados.

Tam gan arī objektīvi izskaidrojumi – pirmkārt, VEF sezonas beigu daļā spēlējuši teju bez brīvdienām: Izaicinājuma kausā spēlēts līdz pēdējam, tāpat bijušas trīs smagas ceturtdaļfināla spēles pret principiālo "Valmieru", pie tam vēl pirmajā pusfināla spēlē nevarēja laukumā doties sasirgušais Koļesņikovs. Līdz ar to visu jau pirms nedēļas pirms pirmās spēles sērijā trenera Valtera balsī bija jaušama nolemtība cīņā par finālu.

Ventspilniekiem turpretī bija divu nedēļu garas brīvdienas no spēlēm, un pirmajā sērijas mačā bija labi redzams, ka spēlētāji ir nocietušies darīt to, ko vēlas visvairāk – spēlēt. Teicamu spēli aizvadīja Kings, kurš gan, iespējams, nebija tik efektīvs, cik citas reizes, bet efektīgs gan. "Ventspils" galvenais uzdevums bija noturēt aizsardzību, un tas mājiniekiem izdevās vairāk nekā labi – pirmajā ceturtdaļā šajā sērijā VEFiņš iemeta tikai piecus punktus. Rīgā spēle izvērtās līdzīgāka, taču pie uzvaras ventspilnieki tika un atvēra sev durvis uz finālu. Atlicis pārkāpt slieksnim.

Jahovičs atgriezies

Pirmās divas spēles sezonā tieši šajā pusfinālsērijā aizvadījis Gatis Jahovičs. Latvijas izlases uzbrucējs jau pirmajā spēlē veiksmīgi iesaistījās mačā no soliņa, nospēlēja 17 ar pusi minūtes, taču ar metieniem nesekmējās tik labi, kā gribētos – trāpīts viens no sešiem no spēles (trīspunktnieks). Savukārt otrajā mačā Jahoviča ieguldījums bija vēl lielāks – 22 minūtes, septiņi punkti (no spēles 2/8), bija agresīvāks uzbrukumā un izcīnīja septiņas bumbas, kas bija otrs labākais rādītājs komandā. Pie tam abās spēlēs kopā tikai viena kļūda. Jādomā, ka šodienas mačā Gata loma komandas spēlē varētu būt vēl lielāka un sērijā, visdrīzāk, par trešo vietu Jahovičs jau būs nopietns spēks, ar ko rēķināties pretiniekiem.

Piedalies arī basketbola fantasy spēlē

Ventspils - VEF šosezon

DatumsSpēleRezultāts
22.10.Ventspils - VEF73:66
19.03.VEF - Ventspils70:74
28.04.Ventspils – VEF73:58
2.05.VEF – Ventspils79:84

Sērijas kalendārs

DatumsSpēleLaiks
5.05.Ventspils - VEF18:30
7.05.VEF- Ventspils20:00*
9.05.Ventspils - VEF17:00*

* - ja nepieciešams


, 2009-05-05 09:12, pirms 15 gadiem
Tā tam būs būt!!!SARAUJ VENTSPILS!!!
, 2009-05-05 09:22, pirms 15 gadiem
Cerams, ka tas ta ari notiks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Brencis88
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-05 11:43, pirms 15 gadiem
Ventspils - FINĀLĀ!!!
, 2009-05-05 11:53, pirms 15 gadiem
Kad beidzot būs Ventspils fantasy game pirmo divu spēļu rezultāti?
, 2009-05-05 12:04, pirms 15 gadiem
Ventspils The best.!
Slēpts komentārs: noka
Slēpts komentārs: noka
, 2009-05-05 12:24, pirms 15 gadiem
noka rakstīja: Ja turpināsies tik nenormāli kļūdainā tiersāšana kā līdz''sim,tad zinu finālā būs Ventspils un Barons,priekš kam vispār turpināāt šo farsu ar tiesnešu lobēšanu attiecīgajai komandai,vai varbūt es kļūdos un ir pieņemts lēmums LUCI diskvlificēt vismaz uz šā gada spēļu turpinājumiem????
ko tu murgo?! ieteiktu kkur kādu ierakstu velreiz apsktīt!!!!
, 2009-05-05 12:30, pirms 15 gadiem
nu protams ka buus finālā.
par skaistu spēli ar daudziem dankiem un blokiem
Sarauj Ventspils
, 2009-05-05 12:33, pirms 15 gadiem
noka rakstīja: Ja turpināsies tik nenormāli kļūdainā tiersāšana kā līdz''sim,tad zinu finālā būs Ventspils un Barons,priekš kam vispār turpināāt šo farsu ar tiesnešu lobēšanu attiecīgajai komandai,vai varbūt es kļūdos un ir pieņemts lēmums LUCI diskvlificēt vismaz uz šā gada spēļu turpinājumiem????
Sliktam dejotājam olas arī traucē.
, 2009-05-05 12:33, pirms 15 gadiem
reinisz, piedod ,laikam esmu akls ,labi par Vef spēles brīnumiem nerunāsim tur visi laida baigo ūdeni,bet tā viena svilpe Miledžam ,kas viņš tīri atņēma bumbu un Lucis nosvilpa visstulbāko sodu Pasaulē un kas i9zsķīra spēles rezultātu ir neviss murgs .bet noziegums,tā lūk gudrīti un to momentu esmu un esam vairākkārt skatijušiem un loēmums ir viens -noziegums un vainīgs tāl lemj ASV temīda,bet mūsu temīda ir sāmī humannī sud mire...
, 2009-05-05 12:38, pirms 15 gadiem
Vispār es godīguman šajā jautājumā noticēšu tikai tad .ja redzēšu ,ka šajās divās spēlēs tiesās latiševs Ozols kokainis,neviss kaut kādi pasūtīti diletanti ar apšaubāmu kvalifikāciju!!!!
, 2009-05-05 12:40, pirms 15 gadiem
Ventspils finālā ar Baronu
, 2009-05-05 13:42, pirms 15 gadiem
Ventspils paņems
, 2009-05-05 13:57, pirms 15 gadiem
Andrejs Siliņš rakstīja: Pirms sezonas ventspilnieki ar VEFu spēlēja "mazajā" finālā par trešo vietu...
Kas tas par tekstu?? Izklausās pēc kaut kādām pirms sezonas pārbaudes spēlēm, ja domātas pagājušās sezonas spēles par LBL bronzu, tad tā arī jāraksta - pagājušosezon vai pērn...
, 2009-05-05 14:19, pirms 15 gadiem
Domāju, Ventspilij problēmu nebūs.
, 2009-05-05 14:26, pirms 15 gadiem
noka rakstīja: Vispār es godīguman šajā jautājumā noticēšu tikai tad .ja redzēšu ,ka šajās divās spēlēs tiesās latiševs Ozols kokainis,neviss kaut kādi pasūtīti diletanti ar apšaubāmu kvalifikāciju!!!!
tavai zināšanai - vpils spēli arī tiesā gandrīz šitā brigāde, izņemot ozolu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-05 15:20, pirms 15 gadiem
Lucis ir labs tiesnesis. Viņš tiesās gan vēl pusfinālus, gan finālu, gan spēles par 3.vietu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-05 17:13, pirms 15 gadiem
Tiko noskatījos atkārtojumu LTV7 finālsērijas pirmo spēli ASK:Ventspils nu bljin secināju, ka šobrīd LBL līmenis ir vnk tādā dir*ā...tā spēle tik dinamiska , ātra, cieša aizsardzība danki! vairāk melnie arī uz laukuma pilnas tribīnes atbalsts arī skaļš! īsta cīņa un skaists augstas kvalitātes basis ! bljin tagad skatoties šitās spēles pusfināla sērijās abās, nu bljin vnk salīdzinot to gadu un tagad kas ir - diena pret nakti - /// žēl....gan jau kāds vēl redzēja un secināju ko līdzīgu.
, 2009-05-05 17:19, pirms 15 gadiem
reinisz rakstīja: tavai zināšanai - vpils spēli arī tiesā gandrīz šitā brigāde, izņemot ozolu !
Kurš trešais?
Bens Šungu ventspilnieku ielenkumā. Foto: Marita Brigitta Mones

Igaunijas galvaspilsētā "Ventspils" meklēs iespēju atgriezties apvienotās līgas finālā

Basketbola klubs "Ventspils" otrdienas vakarā aizvadīs trešo un izšķirošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas pusfināla sērijā pret regulārās sezonas labāko turnīra komandu Tallinas "Kalev/Cramo". Kurzemnieku cīņu par iekļūšanu finālā varēs vērtēt kanāla TV4 skatītāji un portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.
Rihards Zēbergs uzbrukumā pret Kristapu Ķilpu. Foto: Jānis Martels
1

"Ogre" lūkos nosargāt savu laukumu un atgūt sērijas vadības grožus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas trešā ceturtdaļfināla spēle sērijā starp "Ogri" un "Liepāju" norisināsies "Arēnā Ogre" šovakar pulksten 19:00. Cīņu par sērijas iniciatīvas iegūšanu tiešraidē varēs lūkoties portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.
Mārtiņš Meiers. Foto: Andris Grīnbergs
19

"Rīgas Zeļļi" atkal dominē DSN zālē un nonāk uzvaras attālumā no pusfināla

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā viena panākuma atstatumā no pusfināla sasniegšanas nonākusi "Rīgas Zeļļu" vienība, kas ar 90:67 uzveica "Valmiera Glass/ViA" basketbolistus, sērijā panākot 2-1.