Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Galvanovskis un Valters sola cīnīties

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Galvanovskis un Valters sola cīnīties
Agris Galvanovskis
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Pēc "VEF" un "Ventspils" trešās pusfinālspēles, kas beidzās ar ventspilnieku uzvaru un iekļūšanu finālā, abu komandu treneri atzina, ka nu ir pietiekoši daudz laika gatavoties mačiem par medaļām - Valdim Valteram un "VEF" par bronzu, Agrim Galvanovskim un BK "Ventspils" par zeltu.

"Nospēlējām tā, kā vajadzēja spēlēt, bijā tā koncentrējušies, kādiem vajadzēja būt arī mačā Rīgā. Tā mums bija tāda bēdīga mācībā, tieši attieksmes ziņā. Šodien jau noskaņojums bija cits, ko arī varēja just, tāpēc, ja vien nebūtu Koļesņikova tālmetienu, jau no sākumā pārsvars būt lielāks. Dominējām zem groziem, sevišķi pirmajā puslaikā. Otrajā nedaudz atlaidām, bet izdarījām visu, kas bija jāizdara," Galvanovskis slavēja savu komandu. Pēdējā ceturtdaļā sāpīgu kritienu piedzīvoja Ventspils amerikānis Bernards Kings, tomēr jau pēc mača spēlētājs bijis pārliecināts, ka ar kāju viss būs kārtībā.

"Vispirms jāapsveic "Ventspils" ar iekļūšanu finālā, ko viņi arī bija pelnījuši. Pagājušajā gadā tas viņiem neizdevās, bet tagad gribu novērtēt veiksmi. Personīgi man šī komanda ir ļoti simpātiska gan sastāvas ziņā, gan koncepcija. Darba tur tiešām vēl jāieliek daudz, bet komanda ir tiešām simpātiska," Valters sāka ar sāncenšu slavēšanu. Izvērtējot pēdējo maču, treneris atzina, ka izšķirošie notikumi risinājās otrajā ceturtdaļā, kad komandu iegāza maiņas: "Mums bija viens kritiens, kad laukumā sūtīju vairākus svaigus spēlētājus, un no -6 nonācām līdz -15. Tas ir bija izšķirošais, un mēs vairs nevarējām tikt klāt."

"Spēlētāji nav gatavi spēlēt tādā līmenī, jo tādas šosezon pietrūkušas. Spēlēt ar "Ventspili" un spēlēt BBL2 ir divas dažādas lietas. Tomēr kaut kāds progress ir bijis, bet šajā sērijā pietrūka dažas lietas. Jeromanovs nospēlēja savā līmenī, bet spēlētāju, kas var aizņemt šo vietu, mums nav. Gulbis vīrusa dēļ nav spēlējis divus mačus, bet pirmo kaut cik savās spējās nospēlēja Koļesņikovs. Nevaram atļauties, ka mums kāds spēlētājs "krīt ārā", jo rezervisti tomēr ir nedaudz cita līmeņa. Tā kā iznākums ir likumsakarīgs un jautājumu par to nav," Valters ir paškritisks.

"VEF" treneris gan izteica arī kādu pārmetumu sāncenšiem. "Nezinu, kāpēc, bet, kad lūdzām par divām vai trim stundām pārcelt otro spēli, lai nebūtu vienlaicīgi ar hokeju, Ventspils treneri nepiekritu. Man tas bija nesaprotams lēmums. Mums tomēr kopā jācīnās par katru līdzjutēju, bet tagad nevarēja atnākt tie, kas varbūt to būtu darījuši, bet izšķīrās par labu hokejam. Nesaprotu, no kā viņi nobijās." Situāciju skaidroja arī Galvanovskis: "Man arī patīk hokejs, un esmu redzējis visas spēles, izņemot šo maču ar Franciju. Ja spēli pārceltu par divām stundām vēlāk, spēlētāji uz to nāktu pēc hokeja, izlādējušies, un es nezinu, kas tur laukumā notiktu. Man jau ir piemērs vēl ar "Bukiem", kad mājās pirmo spēli vinnējām, tad piekritām otro spēli pārcelt un zaudējam gan to, gan nākamo. Tāpēc strikti turējāmies pie sava, ka spēle nav jāpārceļ, Var jau kaut ko pārmest LBL vadībai, bet mums tomēr ir jādara savs darbs un jāsasniedz savu mērķi."

Valters atklāj, ka pirms sezonas par komandas mērķi tika izvirzīta bronzas medaļas izcīnīšana, un tas ir reāli. "Otrā pusfinālā kritušais būs daudz vājāks, nekā "Ventspils". Mums būs nedēļa laika, lai sagatavoties un tas ir pietiekoši. Vienalga, vai pretī būs "Barons" vai "ASK", bet esam priecīgi, ka vairs nebūs izbraucienu un spēlēsim Rīgā," rīdzinieku treneris pirms gaidāmās sērijas par bronzas medaļām ir pārliecināts, ka viņa komandai ir labas izredzes uz trešo vietu. Galvanovskis atzina, ka nav domājis, ar kuru komandu finālā spēlēt būtu parocīgāk – kuru nāks, cīņai ar to arī gatavosies. "Skaidrs, ka "ASK" būs grūti tagad uzvarēt trīs mačus pēc kārtas, taču nesteigsimies. Ja nāks pretī "Barons", skaidrs, ka šajā komandā ir izteikti līderi Šķēle un Bērziņš, bet nedrīkst pieļaut, ka izvēršas pārējie. Abas Rīgas komandas ir pieredzējušākas, tāpēc cenšamies vairāk iespēlēt Umbraško, jo viņa pieredzei var būt liela nozīme, kad jaunie gribēs skriet pārāk traki."

  -3 [+] [-]

, 2009-05-05 23:44, pirms 15 gadiem
kā jau iepriekš teicu tad varētu nespēlēt par 3.vietu un sākt klubu apvienošanu! ko valdi??

     [+] [-]

, 2009-05-05 23:52, pirms 15 gadiem
Presenes video varat skatīties bkventspils.lv: BK "Ventspils" iesoļo finālā :: BK...

     [+] [-]

, 2009-05-06 14:06, pirms 15 gadiem
tu kādreiz savus rakstus arī pārlasi? tā tīri kļūdu labošanas nolūkos..