Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Jūrmala" noslēdzošajā ceturtdaļā salūst pret "Ventspili", zināmi "play-off" dalībnieki

"Jūrmala" noslēdzošajā ceturtdaļā salūst pret "Ventspili", zināmi "play-off" dalībnieki
Māris Gulbis
Foto: bkventspils.lv

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā "Jūrmala/Fēnikss" ar rezultātu 71:88 piekāpās turnīra līdervienībai "Ventspilij", zaudējot cerības uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Starta piecineki:
Jūrmala: Jeromanovs, Elksns, Dušelis, Dilevka, Iļjins
Ventspils: Dīns, Jakovičs, Kempbels, Gražulis, Zaķis

Spēles pirmās divas ar pusi minūtes rezultatīvi uzsāka ventspilnieku leģionāri, iegūstot piecu punktu pārsvaru savai komandai. Tomēr Edgara Jeromanova un Artūra Dušeļa precīzie uzbrukumi drīz vien ļāva spēles vadību pārņemt "Jūrmalai/Fēnikss". Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē Edmunds Elksnis guva grozus trīs uzbrukumos pēc kārtas, sasniedzot rezultātu 17:14 mājinieku labā. Pirmās ceturtdaļas noslēdzošajā minūtē Māris Gulbis ar pustālo metienu sadeldēja rezultāta starpību līdz minimumam, pirmajām desmit minūtēm noslēdzoties ar "Jūrmalas" vadību 20:19.

Otro ceturksni ar diviem precīziem metieniem iesāka Jēkabs Rozītis, bet pēc dažām minūtēm Rolands Zaķis izlīdzināja spēles rezultātu - 26:26. Divas ar pusi minūtes pirms puslaika noslēguma Vilijs Dīns sasniedza piecu punktu vadību "Ventspilij", bet jūrmalnieki atbildēja ar astoņu punktu izrāvienu, pārņemot vadību. Tomēr arī otro ceturtdaļu ar pecīzu metienu noslēdza Gulbis, ar trejaci izlīdzinot spēles rezultātu, kas ļāva komandām pārtraukumā doties pie neizšķirta 41:41.

Spēles otro puslaiku ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem iesāka Arņa Vecvagara padotie. Trešās ceturtdaļas laikā ventspilnieki vairākkārt pietuvojās līdz minimālam deficītam, tomēr allaž mājiniekiem izdevās palielināt rezultāta starpību. Pārsvaru beidzot turnīra līdervienībai izdevās iegūt ceturkšņa pēdējā minūtē, kad Tods O'Braiens pirmo reizi otrajā puslaikā panāca vadību kurzemniekiem. Pirms izšķirošās ceturtdaļas jūrmalniekiem minimāls deficīts - 55:56.

Izšķirošo spēles daļu ar precīzu trīs punktu metienu iesāka Gulbis, un "Ventspils" trīs minūšu laikā ar Kristapa Janičenoka pūlēm panāca desmit punktu pārsvaru. Jūrmalniekiem vairs nepietika spēka atspēlēties un "Ventspils" kapteinis līdz ceturtdaļas izskaņai pat panāca +15. Trīs ar pusi minūtes līdz mača beigām savu trešo tālmetienu spēlē realizēja Māris Ziediņš, salaužot mājinieku cerības uz atspēlēšanos un iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Mača izskaņā "Ventspils" sasniedza pat 22 punktu pārsvaru, noturot drošu uzvaru līdz spēles beigām. Ar beigu rezultātu 71:88 "Jūrmala/Fēnikss", piedzīvojot zaudējumu, atvadījās no cerībām uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, jo "Barons kvartāls" basketbolisti ar 91:89 uzvarēja Ogrē, kļūstot neaizsniedzami tuvākajiem sekotājiem.

Rezultatīvākais šajā spēlē uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Kristaps Janičenoks, desmit no saviem punktiem gūstot ar soda metieniem. Mājiniekus no neveiksmes neglāba Edmunda Elkšņa 17 gūtie punkti. Ar šīs dienas LBL spēļu rezultātiem noskaidrotas arī visas sešas komandas, kuras cīnīsies šīs sezonas izslēgšanas spēlēs. "Jūrmalai/Fēnikss" un "Ogrei/Kumho Tyre" labāko sešinieks kļuvis neaizsniedzams.

"OlyBet" Latvijas Basketbola līga, 5. aprīlis

"Jūrmala/Fēnikss" - BK "Ventspils" 71:88 (20:19, 21:22, 14:15, 16:32)
Jūrmala: Elksnis 17, Rozītis 13, Dušelis 12, Iļjins 7, Vīksne 7, Jeromanovs 6. Dilevka 5, Gūtmanis 3, Strēlnieks 1, Saulītis
Ventspils: Janičenoks 18, Dīns 15, Gulbis 14, Zaķis 10, Ziediņš 9, Kempbels 5, Jakovičs 5, O'Braiens 4, Ate 4, Gražulis 2, Šķēle 2, Leimanis

"OlyBet" LBL turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils26389.7%
2.VEF Rīga12475.0%
3.Valmiera/Ordo191065.5%
4.Jēkabpils161355.2%
5.Barons kvartāls151451.7%
6.Liepāja/Triobet151550.0%
7.Jūrmala/Fēnikss121840.0%
8.Ogre/Kumho Tyre121840.0%
9.Latvijas Universitāte52516.7%
10.Valka/Valga31516.6%

, 2017-04-05 21:24, pirms 7 gadiem
Žēl Leimani. Pagaišgad tīri labi gāzēja pie Liepājas,bet tagad atkal deldē beņķi Ventogradā. Atceros kad pagaišgaid Pleinics teica ka šosezin nopietni iesaistis Leimani rotācija. Te tev nu bija. Žēl skatīties uz tādu slīcināšanu.
, 2017-04-05 21:59, pirms 7 gadiem
Pirmkārt, pirmā spēle pēc traumas.
Otkārt, Dīns, Šķēle un Jakovičs nav sliktāki par Leimani.
Treškārt, Pleinics nav galvenais treneris.
, 2017-04-05 22:07, pirms 7 gadiem
jarka100 rakstīja: Žēl Leimani. Pagaišgad tīri labi gāzēja pie Liepājas,bet tagad atkal deldē beņķi Ventogradā. Atceros kad pagaišgaid Pleinics teica ka šosezin nopietni iesaistis Leimani rotācija. Te tev nu bija. Žēl skatīties uz tādu slīcināšanu.
Tur tev jāpiekrīt, pat viņu neizīrēja + Paņemot Jakoviču, bija jau skaidrs, ka niecīgās minūtes vēl mazākas būs
, 2017-04-05 22:58, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tur tev jāpiekrīt, pat viņu neizīrēja + Paņemot Jakoviču, bija jau skaidrs, ka niecīgās minūtes vēl mazākas būs
Vai tiešām neviens klubs LV neizrādīja interesi par šo spēlētāju? no V-pils puses neredzu zaudējumus attīstīt savu jauno izīrējot, atvieglojot algu lauciņu. Nākam sezon atpakaļ, visi priecīgi.
, 2017-04-05 23:18, pirms 7 gadiem
pinkainis rakstīja: Vai tiešām neviens klubs LV neizrādīja interesi par šo spēlētāju? no V-pils puses neredzu zaudējumus attīstīt savu jauno izīrējot, atvieglojot algu lauciņu. Nākam sezon atpakaļ, visi priecīgi.
Varbut kadam ir info uz cik sezonam vinam vel ligums?Kā free agents butu tiri noderigs gan LBL tirgū,gan arī kādā zemāka līmeņa klubā ārzemēs!
, 2017-04-05 23:35, pirms 7 gadiem
jarka100 rakstīja: Varbut kadam ir info uz cik sezonam vinam vel ligums?Kā free agents butu tiri noderigs gan LBL tirgū,gan arī kādā zemāka līmeņa klubā ārzemēs!
Vēl divi gadi, taču šīs sezonas vidū gribēja doties uz Liepāju. Liepāja piekrita,bet kā jau Pleinics, protams ka nepalaida. Pirms kāda laika radio bija intervija ar Pleinicu. Viņš teica, ka Leimanis ir nākotnes pirmais saspēles vadītājs, taču šaubos, ka Leimanis pats paliks tajā BKV
, 2017-04-06 00:04, pirms 7 gadiem
Leimanim līgums beidzas pēc šīs sezonas un jā, viņu gribēja īrēt citi klubi.
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.