Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pēc piecu ar pusi gadu pārtraukuma Apsītis atgriežas Valmierā

Emils Ozerinskis

Pēc piecu ar pusi gadu pārtraukuma Apsītis atgriežas Valmierā
Kārlis Apsītis. Foto: Jānis Lārmanis

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas komanda "Valmiera Glass/ViA" savām rindām piesaistījusi vieglo uzbrucēju Kārli Apsīti, kurš sezonas ievadā pārstāvēja dzimtās pilsētas komandu BK "Saldus".

28 gadus vecais un 201 cm garais Kārlis Apsītis šīs sezonas sākumā paspēja aizvadīt trīs spēles "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas (iepriekš LBL2) vienā no favorītkomandām BK "Saldus". Dzimtās pilsētas vienībā Apsītis izcēlās ar 17 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām vidēji mačā. Taču pandēmijas dēļ turnīrs jau oktobra vidū tika apturēts.

"Valmiera Glass/ViA" komandai, kura pirms sezonas uzstādīja mērķi cīnīties par Latvijas čempionāta medaļām, šis sezonas rezultāti nav veduši pa cerētajām sliedēm, komandai gūstot vien divas uzvaras 15 aizvadītajās spēlēs. No Latvijas grupā ceturto vietu ieņemošās "Liepājas" vidzemnieki atpaliek par sešām uzvarām. Apsīša piesaistīšana valmieriešiem gan saistīta ar cerībām palielināt komandas potenciālu līdz pavasara spēlēm.

2010. gadā Eiropas U18 čempionātā Kauņā broznas medaļu ieguvušais saldenieks Apsītis sporta skolas gaitas pabeidza Ventspils basketbola sistēmā. LBL līmenī spēlētājs debitēja 2011. gadā BA "Turība" rindās, pēcāk spēlējot "Baronā", "Valmierā" un "Ogrē". 2017./2018. gada sezonā basketbolists starp spēlēšanu Lietuvas klubos Prieņu "Vytautas" un Kedaiņu "Nevežis" pamanījās nedaudz uzspēlēt arī "Liepājas" rindās. Iepriekšējās divās sezonās Apsītis "Ogres" sastāvā tika pie LBL bronzas un sudraba medaļām. Pagājušajā, nepabeigtajā sezonā vieglais uzbrucējs ogrēniešu rindās nospēlēja 26 spēles, atzīmējoties ar 5,7 punktiem vidēji mačā.

Kārļa Apsīša komentārs: "Sazvanījāmies ar treneri Robertu Zeili - parunājam par komandas mērķiem, par situāciju līgā un spēlētājiem. Norunājām, ka ceturtdien jau esmu šeit, treniņā. Valmiera piedāvāja iespēju pievienoties komandai, lai kopā varētu cīnīties par medaļām. Mērķi domāju, ir nostādīti pareizi un skaidri. Tagad mūsu laiks ieguldīt darbu treniņos un sagatavoties pēc iespējas kvalitatīvāk izšķirošajām play-off cīņām."

Šodien vidzemniekiem bija paredzēta "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas spēle izbraukumā ar "Liepāju", taču Covid-19 apstākļu dēļ šī spēle ir atcelta, tāpat kā nākamtrešdien paredzētā valmieriešu tikšanās mājās ar "Ogri". Tuvākā spēlē vidzemnieku kalendārā ir 14. februārī Ventspilī.

Izmantotie resursi:
https://vgvia.lv/