Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Pavlovskis

"Ventspils" met ar apbrīnojamu precizitāti un bez problēmām pieveic LU

"Ventspils" met ar apbrīnojamu precizitāti un bez problēmām pieveic LU
Ārons Džonsons. Foto: Aivars Ķesteris/F64

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas spēlē "Ventspils" izbraukumā pārliecinoši pārspēja "Latvijas Universitātes" komandu ar rezultātu 89:61. Rezultatīvākais basketbolists šajā cīņā bija Linards Jaunzems ar 23 punktiem, kurš pārstāvēja LU vienību, kamēr no uzvarētājiem ar visvairāk punktiem izcēlās Entonijs Bīns - 17.

Starta sastāvi:
Latvijas Universitāte: Feikners, Birkāns, Žunda, Jaunzems, Mežulis.
Ventspils: Džonsons, Jakovičs, Lomažs, Arledžs, Zaķis.

Rīgā pie “Latvijas Universitātes” komandas viesojās Latvijas-Igaunijas basketbola līgas līdere “Ventspils” komanda, kura iepriekš LU komandai nekad nebija zaudējusi. Vienību iepriekšējā tikšanās reizē labu cīņu rādīja studenti, tomēr tie tāpat atzina Latvijas čempionu pārākumu ar rezultātu 60:78.

Spēle iesākās ar vairākām nesekmīgām darbībām no “Ventspils” komandas spēlētājiem, kas ļāva rezultātu atklāt mājiniekiem. Ventspilnieku basketbolisti Ronalds Zaķis un Džonatans Arledžs prasmīgi izmantoja auguma pārsvaru zem groza, tiekot pie viegliem metieniem un izprovocējot piezīmes metienā. Studenti centās turēties līdzi rezultātā ar tālmetieniem, taču gandrīz visi mēģinājumi lidoja secen. Veiksmīgi spēlē iesaistījās “Ventspils” rezervisti nogādājot pēc pirmās ceturtdaļas savu komandu 12 punktu vadībā (24:12). LU vienībai tikai katrs trešais metiens ievadošajā ceturksnī nebija trīspunktu (deviņi izmesti), taču no tiem izdevās trāpīt tikai vienu.

Jau spēles 11. minūtē piezīmju problēmas sākās mājiniekiem, kad Kārlis Žunda tika nomainīts ar trīs personīgajām piezīmēm, taču Edvardam Mežulim un Linardam Jaunzemam bija divas. “Latvijas Universitātes” basketbolistu aizsardzība un precizitāte uzbrukumā sāka uzlaboties, kā arī izdevās izprovocēt Arlidžam trešo pārkāpumu. Viesi un spēles favorīti gan neļāva ilgi LU saglabāt iniciatīvu un ar vairākiem precīziem metieniem atgrieza divciparu vadību. Tiesneši turpināja tiesāt šo cīņu ļoti strikti, fiksējot noteikumu pārkāpumus daudzās epizodēs, un ceturtdaļas vidū abām vienībām bija jau savākta piezīmju norma. “Ventspils” basketbolisti ne brīdi nezaudēja kontroli par šajā cīņā notiekošo un puslaika pārtraukumā varēja doties ar drošu 16 punktu pārsvaru. (45:29). Labu spēles pirmo daļu aizvadīja Osmans Dramē, kurš meta nekļūdīgi un guva deviņus punktus, kā arī lielu artavu vadības iegūšanā ielika Zaķis, izceļoties ar 10 punktiem.

Trešajā ceturtdaļā komandas uzlaboja metienu precizitāti, un spēles rezultāts sāka augt ātrāk, taču nevienai no komandām neizdevās šajā uzbrūkošajā basketbolā gūt sev lielas priekšrocības. Apbrīnojamu divpunktu metienu precizitāti turpināja rādīt “Ventspils” spēlētāji, brīžiem pārsniedzot 80% precīzo metienu robežu. Roberts Štelmahers daudz rotēja viesu komandas sastāvu, nevienam spēlētājam neatrodoties laukumā ļoti ilgi. Apšaudi no distances turpināja LU basketbolisti, izdarot vidēji trīs minūtēs divus mēģinājumus, no kuriem retais bija precīzs. Ceturkšņa noslēgumā ventspilniekiem izdevās veikt izrāvienu, pēc 30 minūtēm atrodoties vadībā ar rezultātu 69:43.

Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā abu komandu basketbolisti spēlēja bez liela spiediena, apzinoties šīs cīņas beigu iznākumu. Bija vērojams aizraujošs basketbols ar daudz ātrajiem uzbrukumiem, taču tas neļāva studentiem pietuvoties uz rezultāta tablo, turpretī tieši ventspilnieki neapstājās sava pārsvara audzēšanā. Arī Gunta Endzela vairākkārt pieprasītie minūtes pārtraukumi nepalīdzēja mājiniekiem saņemties. “Ventspils” iespēju robežās spēlēja ar basketbolistiem, kuriem parasti ir mazāk dotas iespēju, apzinoties, ka pēc četrām dienām ir jāaizvada tāla izbraukuma spēle Turcijā pret “Banvit”. Mača liktenis jau sen bija izšķirts, tāpēc komandas treniņa režīmā noslēdza šo spēli ar pārliecinošu “Ventspils” uzvaru (89:61).

”Latvijas Universitāte” – ”Ventspils” 61:89 (12:24, 17:21, 14:24, 18:20)
”Latvijas Universitāte”: Jaunzems 23, Birkāns 10, Mežulis 5, Feikners 5, Žunda 5, Gertners 4, Kampuss 3, Salenieks 2, Dambenieks 2, Lemanis 2.
”Ventspils”: Bīns 17, Dramē 16, Lomažs 12, Zaķis 10, Gulbis 10, Arledžs 9, Krūmiņš 6, Jakovičs 3, Džonsons 3, Grīnbergs 3.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-01-05 19:55, pirms 5 gadiem
Jaunzems atkal rullē. Taču - viens pats...
Išmaels El-Amins. Foto: Romāns Kokšarovs

''Ventspils'' apvienotās līgas regulāro sezonu noslēgs viesos pret līderi

Šodien noslēdzošo apvienotās Latvijas - Igaunijas līgas regulārās sezonas spēli aizvadīs BK ''Ventspils'', kas izbraukumā plkst. 19:00 spēkosies pret čempionāta līderi ''Kalev''/''Cramo''.
Slobožanskes "Prometey" basketbolisti un galvenais treneris Ronens Ginzburgs. Foto: BC Prometey
2

"Prometey" iesāk ar 27:3 un pārbrauc pāri Keilas komandai

Pirmo Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas spēli kopš 2. marta aizvadīja Slobožanskes "Prometey", kura ar 113:59 sakāva latvieša Kārļa Žundas pārstāvēto "Keilu".
Kamaka Hepa. Foto: Andris Grīnbergs
12

"Tartu" nemēģina izraut pagarinājumu, "Rīgas Zeļļi" pārtrauc četru zaudējumu sēriju

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas turnīrā četru zaudējumu virknei sestdienas vakarā punktu pielika "Rīgas Zeļļi", kuri Daugavas sporta namā ar 59:56 tika pie panākuma pār "Tartu Universitāti".