Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: BK Latvijas Universitāte

Intervija ar LU komandas karsējmeiteni Signi Sīpliņu

Lai arī basketbola spēlē primāro lomu ieņem paši spēlētāji, pavisam noteikti neatņemama vakara sastāvdaļa ir arī mājinieku komandas karsējmeitenes. Ar lepnumu varam atzīt, ka mūsu augstskolas basketbola komandai tādas ir, un kas vēl nozīmīgāk – viņas ir vienas no labākajām visā Baltijā. Tāpat kā basketbolisti, arī karsējmeitenes aizvada vairākus garus un intensīvus treniņus nedēļā, lai pēc iespējas labāk sagatavotos saviem iznācieniem publikas priekšā. Lai uzzinātu vairāk par karsējmeiteņu dzīvi, uz interviju aicinājām vienu no LU karsējmeiteņu komandas pamatsastāva dejotājām Signi Sīpliņu.

Signe LU basketbola komandas skatītāju priekšā dejo jau 3.sezonu, var teikt, ka ir arī piedalījusies LU karsējmeiteņu komandas dibināšanā. Kā atzīst pati dejotāja, iestāšanās LU Juridiskajā fakultātē viņu neatturēja no aktīvās dejošanas turpināšanas, jo kustēšanās mūzikas ritmos Signi aizrauj jau kopš 4 gadu vecuma. Pēc LU karsējmeiteņu komandas treneres Inetas Miškunas vārdiem Signe ir ļoti smaidīga un jauka meitene, kā arī ļoti interesanta personība. Loģiskā domāšana ir viņas stiprā puse, kā arī meitene ir apdāvināta ar labu gaumi un deju tēlu izpratni.

Tu esi un viena no tām meitenēm, kura LU karsējmeiteņu komandā dejo jau 3.sezonu. Pastāsti, kas ir tas būtiskākais, kas pa šiem gadiem ir mainījies. Vai atceries savu pirmo atlasi?
Jā, Latvijas Universitātes karsējmeiteņu komanda izveidojās 2009.g. septembrī, kad uz pirmo atlasi ierados arī es. Atceros, cik ļoti biju uztraukusies, jo noteikumi bija bargi- pirms tam bija jānosūta dejošanas CV un Motivācijas vēstule kā pamatojumu, kāpēc vēlos pārstāvēt tieši LU. Tad nāca atlases diena, kad vajadzēja visu CV un Motivācijas vēstulē sarakstīto pierādīt arī realitātē. Tā nu dejot komandā tikām visas gribētājas - katra ar savu deju pieredzi, ar savu deju stilu. Diemžēl ar laiku palikām arvien mazāk un mazāk. Pirmo „karsēšanas” sezonu aizvadījām atbalsot LU komandu SEB Basketbola līgā. Uz spēlēm savākt vairāk par 6 meitenēm bija gandrīz nereāli, bet kā jau saka- ar kaut ko vienmēr ir jāsāk. Jau 1.gadā nolēmām izmēģināt spēkus 2.Latvijas Karsējmeiteņu čempionātā un ieguvām simpātiju balvu no ,,Streetfighters.lv’’ un pēc tā mums bija iespēju kļūt arī par viņu karsējmeitenēm. Jāpiebilst, ka sadarbība ar viņiem turpinās vēl joprojām. Nākamajā atlasē mums pievienojās 5 jaunas un ideju pārpilnas meitenes. Reizē, kad BK LU sāka spēlēt LBL, arī mēs sākām tai lietai pieiet pavisam nopietni. Šeit es vēlētos teikt lielu paldies Lindai, Kristai un Ilutai par deju klāsta būtisku paplašināšanu.
Būtiskākais, kas mainījies no 1.sezonas, noteikti ir priekšnesumu kvalitāte un daudzveidība. Pateicoties fiziskajiem treniņiem un lielajām ambīcijām, arī mūsu fiziskā izturība un prasmes akrobātikā ir augušas kopā ar mums. Protams, arī zināšanas basketbolā. (smejas)
Pastāsti nedaudz par šīs sezonas atlases norisi. Kādā veidā tā risinājās un cik meitenes šoreiz centās iekļūt LU karsējmeiteņu komandā?
Tāpat kā pirmajā un otrajā atlasē, arī šoreiz noteikumi bija gana stingri – meitenēm bija jādemonstrē piruetes, akrobātikas triki un citi elementi. Šogad atlase norisinājās septembra beigās, lai dotu iespēju jaunajām meitenēm vispirms iejusties universitātes ritmā un tad saprast, vai ir iespējas mācības apvienot ar treniņiem (treniņi notiek 3 reizes nedēļā pa 3 stundām). Atlasei pieteicās 8 meitenes, no kurām ieradās 7. Konkurence bija diezgan liela- meitenes bija spēcīgas, kā arī lielākā daļa bija ar dejošanas pieredzi. Spriedze bija pamatīga, un kā jau tas mēdz notikt, arī tehnika reizēm pieviļ, - vairākām meitenēm nācās savu priekšnesumu demonstrēt pie citas mūzikas.
Žūrija (karsējmeiteņu trenere Ineta Miškuna, 3 deju pasniedzējas, LU SSC direktors Uģis Bisenieks un BK LU kapteinis Žanis Peiners) lēma, ka šosezon pamatsastāvam pievienosies četras jaunas dejotājas un divas paliks rezervē.
Kā LU karsējmeitenēm aizritēja šī vasara? Atpūtāties baudot vasaras priekus, vai tomēr karstajā svelmē dejošana netika likta pie malas?
Nē, vasara mums aizritēja notikumiem bagāta. Mūsu sezona nebeidzās līdz ar BK LU sezonas beigām. Pirmais lielāka mēroga pasākums, kurā piedalījāmies bija 2. Baltijas Karsējmeiteņu čempionāts, kurā ieguvām godpilno 3.vietu pus profesionālajā grupā un Simpātiju balvas no Olimpiskā Sporta centra un AVON. Arī beidzoties šim čempionātam nebraucām uz jūru sauļoties, bet gan cītīgi apmeklējām treniņus un „slīpējām” priekšnesumus, lai jau 5. jūlija rītā būtu Arēnā uz basketbola laukuma kā oficiālās FIBA U19 Pasaules čempionāta karsējmeitenes un ar savām dejām priecētu skatītājus. Tālāk jau sekoja Krastu Mačs un Ghetto Games superfināli. Visas vasaras garumā turpinājām arī iepriekš aizsākto sadarbību ar Sportland un Nike, kā arī turpinājām atbalstīt moto apvienību „Streetfighters.lv”. Vasaru noslēdzām ar piedalīšanos Nike Riga Run palīdzot tiem, kas palīdzēja ”mazajām sirsniņām”.
Tagad pārdomājot sanāk, ka atpūta mums sanāca tikai divas nedēļas pirms jaunās sezonas sākuma.
Būt FIBA U-19 Pasaules čempionāta oficiālajām karsējmeitenēm noteikti nebija viegli. Pastāsti, kāda bija Jūsu ikdiena čempionāta laikā, kā arī kādi spilgtākie notikumi Tev ir palikuši atmiņā par šo pavadīto laiku?
Vispirms jau jāmin tas, ka dejojām 6 spēlēs dienā (pirmā spēle sākās 10.00, bet pēdējā 21.15). Sanāca, ka Arēna šajā nedēļā bija mūsu 2. mājas - nezinājām kas notiek „ārpasaulē”. Uz mājām aizbraucām tikai lai izgulētos. Pēc tam rēķinājām, ka laukumā izgājām aptuveni 250 reizes. Neiztikām arī bez traumām, kas gan vairāk izpaudās kāju sāpēs, jo pie tik lielas slodzes nebijām pieradušas.
Otrs, kas visvairāk palicis atmiņā, ir fantastiskie Lietuvas komandas fani. Fināla spēlē vienu no dejām dejojām pie dziesmas ,,Volare’’ un visi Arēnā klātesošie dziedāja līdzi - tās emocijas nav aprakstāmas! Tā bija neatsverama pieredze un pārbaudījums kā katrai meitenei atsevišķi, tā visai komandai kopā.
Vai Jums ir jau jauni piedāvājumi arī šosezon uzstāties vēl citos projektos papildus LU basketbola komandas spēlēm?
Jāsaka, ka sezonu sākām jau 22.oktobrī, kad piedalījāmies vēl vienā pasaules mēroga pasākumā- Pasaules čempionātā motofrīstailā „Night of the jumps”.
Vēl šobrīd ir nācis piedāvājums no kompānijas ,,Krown Baltic’’ sadarboties ar viņiem 19.novembrī, kad Arēnā Rīga risināsies Spēkavīru sacensības. Plānojam šo sadarbību realizēt.
Vēl strādājam pie neliela projekta kopā ar ,,Greentrials.lv’’ velotriālistu Jāni Lāci, ar kuru sarunas par sadarbības iespējām uzsākām iepriekš minētā motofrīstaila laikā.
Atklāj mums, kā karsējmeitenēm aizrit gatavošanās basketbola spēlei?
Treniņi notiek 3 reizes nedēļā LU Ekonomikas un Vadības zinību fakultātē. Ja nedēļas nogalē ir paredzēta mājas spēle, tad treniņu aizvadām arī sestdienā. Parasti uz spēli ierodamies 2 stundas iepriekš - „saliekam zīmējumus”, vismaz 2 reizes izdejojam katru deju un tad dodamies saposties, lai jau plkst. 17.30 ar „tunelīti” sagaidītu mūsu komandu laukumā.
Vai vari pastāstīt, ar ko jaunu karsējmeitenes šosezon pārsteigs LU komandas līdzjutējus?
Mums būs jauni tērpi, jauni priekšnesumi un, protams, centīsimies pārsteigt skatītājus ar jauniem akrobātikas trikiem. No skatītājiem ceram sagaidīt skaļas balsis atbalstot mūsu puišus, kā arī mūs pašas. (smaida)
Visbeidzot ko Tu novēlētu LU basketbolistiem, kā arī komandas atbalstītājiem?
Basketbolistiem novēlu noticēt tam, ka viņi var - atliek tik iet un cīnīties! Noteikti arī saglabāt mieru un uzmanību tur, kur tas vajadzīgs, nezaudēt cīņassparu un degsmi nevienā brīdī, lai arī kāds būtu rezultāts.
Atbalstītājiem novēlu fanot par savējiem tā, lai nevienu brīdi zālē neiestātos klusums, jo ir taču tik forši just citu atbalstu. Fani nedrīkst komandu nosodīt par zaudējumiem, bet gan ikvienam ir jātic uzvarām.
Paldies Signei par atvēlēto laiku intervijai. Novēlam visām LU karsējmeiteņu komandas dalībniecēm izturību, skaļu fanu atbalstu, pozitīvas emocijās, kā arī viņu atbalstītajai komandai daudz uzvaras.

Informāciju sagatavoja Kārlis Dārznieks


, 2011-11-04 14:18, pirms 12 gadiem
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.