Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Jēkabpilī intriga par "Jūrmalu", Ogre eksaminēs Valmieru

Jēkabpilī intriga par "Jūrmalu", Ogre eksaminēs Valmieru
Mārtiņš Gulbis, Edgars Jeromanovs un Haralds Kārlis
Foto: Renārs Koris / BK Jūrmala

Šodien ar četrām spēlēm turpināsies jaunā "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezona. 18:30 pirmo spēli jaunizveidotā kluba vēsturē sāks "Jūrmala", kas viesos tiksies ar "Jēkabpili". Pusstundu vēlāk "Ventspils" uzņems "Latvijas Universitāti", bet 19:30 "Ogre" mājās tiksies ar "Valmieru/Ordo", savukārt VEF Salaspilī uzņems "Betsafe/Liepāju".

18:30 Jēkabpils - Jūrmala
Vakar oficiāli publika tika iepazīstināta ar no jauna izveidoto klubu "Jūrmala", kas turpinās kūrortpilsētā iesāktās augstākā ranga basketbola tradīcijas. Lai arī komanda izveidotā steidzamības kārtā pēdējā brīdī, tās galvenais treneris Mārtiņš Gulbis norādīja, ka komanda negrasās nevienam griezt ceļu: "Varu droši teikt, ka visi respektēs un cienīs Jūrmalas komandu."

Komandu izdevies nokomplektēt ar virkni LBL jau pieredzējušu spēlētāju, starp deviņiem latviešu spēlētājiem arī lietuviešu centrs Deniss Krestiņins, kurš Latvijas čempionātā spēlēja arī pagājušajā sezonā, bet kopumā te aizvadījis jau trīs sezonas (iepriekš arī "Jelgavas" rindās). Grūti prognozēt komandas gatavību pēc deviņu dienu gatavošanās, tomēr pārbaudes spēlē pārliecinoši izcīnītā uzvara Pērnavā pret vietējo komandu liek domāt, ka ieskriešanās posms varētu arī nebūt vajadzīgs pārāk garš.

Pirmā Jūrmalas pretiniece būs "Jēkabpils", kas sezonu, iztērējot daudz emociju, sākusi ar zaudējumu Ogrē (52:76). Arī jēkabpiliešiem noteikti būs nepieciešams laiks, lai atjauninātais sastāvs sadalītu lomas, saprastu reālo citu komandu spēku un līmeni un pielāgotos tam. Varbūt šī vakara cīņā to palīdzēs paveikt mājas sienas, kur "Jēkabpils" allaž rādījusi atzīstamu sniegumu.

19:00 Ventspils - Latvijas Universitāte
Mājas sienās grūti apspēlējama komanda ir arī "Ventspils", kas šovakar aizvadīs pirmo spēli savā laukumā, uzņemot "Latvijas Universitātes" studentus. Ventspilnieki iepriekš aizvadīja divas spēles divās dienās Vidzemē un izcīnīja divus panākumus (88:54 pret "Valku/Valgu", 101:81 pret "Valmieru/Ordo"). Ja pirmajā mačā Valgā intriga izpalika, tad dienu vēlāk, aizvadot otro spēli pēc kārtas, ventspilniekiem radās grūtības pret gados jauno Valmieras vienību (puslaikā - 49:51). Tomēr pieredzes un meistarības apkopojums ļāva otrajā spēles cēlienā nosvērt svaru kausus sev par labu.

Pasaules universiādē bronzas spožumu guvušie LU spēlētāji, klāt nākot arī vairākiem Taivānā nespēlējušajiem, pirmajā sezonas mačā izcīnīja uzvaru Valmierā (96:87). Par milzīgu pārsteigumu to saukt nevajadzētu, jo, lai arī studenti, komandā ir jau ar zināmu pieredzi LBL apauguši vīri. Izskatās, ka līdera lomas gatavi uzņemties Linards Jaunzems, Jānis Eiduks un Renārs Birkāns, bet jau sesto sezonu LBL aizvada Pēteris Rēķis.

19:30 VEF - Betsafe/Liepāja
Valsts čempione VEF sezonu iesāka miegaini - Ogrē tika piedzīvots zaudējums (80:85), un komanda noteikti nerādīja ne tuvu labāko iespējamo sniegumu. Klubs jau pēc pirmās oficiālās sezonas spēles noturēja preses konferenci, atklājot budžeta aprises un to, ka drīzumā komandai varētu pievienoties papildspēki. Tagad tas noticis. Pēc Grieķijas otrās līgas komandā izietā sagatavošanās posma par brīvo aģentu bija kļuvis Dāvis Rozītis, kurš parakstīja īstermiņa līgumu ar VEF. Tiesa, laukumā Dāvis vēl nedosies (debija plānota pirmdien VTB līgas mačā). Savukārt laukumā nāks Rolands Freimanis, kurš noslēdzis "atvērto" līgumu.

Liepājnieki, starpsezonā tikuši pie jauna galvenā atbalstītāja un līdz ar to arī nosaukuma, nolēmuši paļauties uz jaunības azartu. Komandā ir vairāki LBL debitanti, divi ārzemnieki, kas iepriekš nav spēlējuši nopietnā līmenī, un Agrim Galvanovskim būs liels izaicinājums nobriedināt šos spēlētājus nopietnām cīņām. Labā ziņa liepājniekiem ir tā, ka arī dažas citas komandas kļuvušas jaunākas, taču spēlēs pret valsts čempioniem atlaides neviens nedos.

Spēles tiešraidi piedāvās kanāls "Best4Sport".

19:30 Ogre - Valmiera/Ordo
Par vienu no turnīra tabulas līderēm šobrīd kļuvusi "Ogre", kas šodien šīs pozīcijas mēģinās nostiprināt, tiekoties ar "Valmieru/Ordo". Ogrēnieši, lai arī budžeta ziņā nav kļuvuši spējīgāki, kopējos apstākļos no vidusmēra klubiem noorientējušies vislabāk - izdevies piesaistīt vairākus citos LBL klubos pieredzējušus Ogres sporta skolas audzēkņus, kas, ņemot vērā kopējo situāciju līgā, ļauj virzīt pagaidām gan joprojām piesardzīgi klusas ambīcijas uz kādu no cēlmetāliem sezonas izskaņā. Jebkurā gadījumā - vietu izslēgšanas turnīrā, kur, objektīvi vērtējot komandu sastāvus, Ogrei noteikti jāatrodas vietai.

Pagaidām gan komanda nav pilnā sastāvā, jo zināmu laiku nevarēja trenēties Rinalds Sirsniņš, kurš gan pamazām atgūstas, un vēl kādu laiku kontakta cīņās nepiedalīsies Kristaps Dārgais. Šovakar ogrēnieši aizvadīs trešo sezonas spēli un trešo - arī savās mājās. Kalendārs sastādīts pateicīgs, lai nostiprinātos tabulas galvgalī. Tā noteikti nedomā valmierieši, kas aizvadīs savu pirmo sezonas cīņu izbraukumā un ir izsalkuši pēc uzvarām.

Arī pagājušās sezonas ievadā Valmiera spēlēja Ogrē un toreiz piedzīvoja zaudējumu, lai gan uz papīra noteikti bija uzskatāma par favorīti. Starp citu, tas ir līdz šim vienīgais Ogres panākums pār Valmieru LBL turnīros astoņos aizvadītos mačos. Šobrīd situācija mainījusies un pēc uzvārdiem drīzāk Ogres sastāvu jāsauc par sabalansētāku. Tomēr Kristapa Valtera vadītā komanda var likt pretī azartu un atraisītu uzbrukumu, kas pirmajos mačos ļāvis samest vismaz pa 80 punktiem. Šovakar pirmo reizi Valmieras pieaugušo komandas rindās dosies vietējais talants Anrijs Miška, kurš tiek īrēts no Madrides "Fuenlabrada".

"Olybet" LBL turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils20100%
2.Ogre20100%
3.LU10100%
4.Betsafe/Liepāja000%
5.Jūrmala000%
6.VEF Rīga010%
7.Jēkabpils010%
8.Valmiera/Ordo020%
9.Valka/Valga010%

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


, 2017-10-04 11:26, pirms 7 gadiem
Un atkal rāda VEFu, lol. Kvetīni, nekas vairāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-04 11:38, pirms 7 gadiem
Par Jūrmalas un Valmieras pirmo uzvaru 🎉🎉🎉
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-04 11:49, pirms 7 gadiem
Diez vai Jēkabpilī būs intriga, Jūrmalas sastāvs ir gana pārliecinošs, lai tie puikas savāktos dūrē jau pirmajā mačā. Baidos, ka ar Valmieras pirmo uzvaru vēl vajadzēs pagaidīt... Protams, būšu gandarīts, ja kļūdos, bet... Šobrīd komplektācijas ziņā uz cita plaukta ir Ventspils, VEF, Ogre un Jūrmala, pārējiem - nu tā...
, 2017-10-04 12:02, pirms 7 gadiem
Vefs jau pret ogri parādija ka nevienmēr uzvar tas kuram pēc uzvardiem jauzvar. Tā kā domāju ka pirms spēles nevienu nevar pasludināt par uzvarētāju.. būs intresanta sezona
, 2017-10-04 12:08, pirms 7 gadiem
Par Liepājas Pirmo Uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-04 14:00, pirms 7 gadiem
Kepka96 par ko tu runā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-04 14:32, pirms 7 gadiem
Ir nu gan ko redzēt, VEF pret Liepājas A grupu... Varbūt varētu paskatīties spēles Jēkabpilī un Ogrē, bet ka nu reiz LBL sakarā viss ir tādā pēcpusē, tad skatīsies labu basketbolu no kaimiņiem. Šovakar LKL Štālbergs un Žanis pret Neptunas - vo tā būs cīņa! Un pie reizes pa telefonu palaidīs palūrēt, kā Ausējs ar Šelīti izpildās.
, 2017-10-04 18:10, pirms 7 gadiem
jbk rakstīja: Ir nu gan ko redzēt, VEF pret Liepājas A grupu... Varbūt varētu paskatīties spēles Jēkabpilī un Ogrē, bet ka nu reiz LBL sakarā viss ir tādā pēcpusē, tad skatīsies labu basketbolu no kaimiņiem. Šovakar LKL Štālbergs un Žanis pret Neptunas - vo tā būs cīņa! Un pie reizes pa telefonu palaidīs palūrēt, kā Ausējs ar Šelīti izpildās.
pa lielam tā ir daudz maz centrālā spēlē + neviens citām komandām neliedz savas spēles translēt
, 2017-10-04 18:10, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: Vefs jau pret ogri parādija ka nevienmēr uzvar tas kuram pēc uzvardiem jauzvar. Tā kā domāju ka pirms spēles nevienu nevar pasludināt par uzvarētāju.. būs intresanta sezona
jokdaris
, 2017-10-05 01:26, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: + neviens citām komandām neliedz savas spēles translēt
un ko tad tavs VEF netranslē savas spēles? ak jā, VEF spēles translē LBS, kam viņiem pašiem censties.
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
29

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.