Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Čempione "Saldus" sāk ar uzvaru, Čavaram "triple-double" pret "Jelgavu"

Čempione "Saldus" sāk ar uzvaru, Čavaram "triple-double" pret "Jelgavu"
BK "Saldus"
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) jauno sezonu šovakar uzvarām iesāka pērnās sezonas čempioni „Saldus”, kā arī „Ķekavas” un „Jēkabpils” komandas.

„Saldus” basketbolisti savā laukumā ar 78:59 pieveica VEF skolas komandu. Uzvarētāju rindās ar 14 punktiem izcēlās Krists Volfmanis, bet 12 punktus guva Krists Baumanis. VEF skolā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Niks Kārlis Jansons, bet 14 punktus pievienoja Niks Līnis.

„Ķekava” savās mājās ar 97:78 pārliecinoši uzvarēja pērn LBL spēlējušo „Jelgavu”/BJSS. Rezultatīvākais ar 34 punktiem Ķekavas rindās bija Nauris Miezis, bet komandas kapteinis Agnis Čavars izcēlās ar iespaidīgu triple-double – 24 punkti, 15 bumbas zem groziem un desmit rezultatīvas piespēles. Jelgavas komandā ar 17 punktiem atzīmējās Andris Justovičs, bet 15 punkti bija Kalvja Krūmiņa kontā.

Tikmēr līdzīgākā cīņa bija Jēkabpilī, kur vietējā komanda ar 70:69 izrāva uzvaru pār BJBS „Rīga”. Uzvaras grozu 18 sekundes līdz mača beigām guva Edijs Stiebriņš, kurš visā mačā sakrāja 27 punktus un 14 atlēkušās bumbas. Rīdzinieku labā 15 punktus guva Mārcis Egle, bet desmit punktus pievienoja Ingus Lapāns.

LBL2 regulārā čempionāta pirmajā posmā piedalās 21 komanda, kas, ņemot vērā pērnā čempionāta rezultātus un ģeogrāfisko principu, sadalītas trīs apakšgrupās. Pa četrām labākajām komandām no katras apakšgrupas otrajā posmā cīnīsies par 1. līdz 12. vietu, bet pārējās – par 13. līdz 21. vietu. Izslēgšanas turnīram kvalificēsies 16 labākās komandas. Pērnās sezonas labākās komandas – „Saldus” un Mārupes SC – nav izmantojušas iespēju pievienoties LBL un atkal būs starp LBL2 favorītēm. Toties no LBL soli zemāk nokāpusi „Jelgavas” komanda. Ar VEF LJBL U19 grupas pirmās divīzijas dalībnieces tiesībām LBL2 spēlēs Madonas komanda un pie nopietnas basketbola piramīdas spices attīstības ķērusies Ķekava.

Izmantotie resursi:
basket.lv

     [+] [-]

, 2016-10-05 01:37, pirms 8 gadiem
Kekava panems,neapshaubami...Miezis ar Cavaru parbrauks pari
Jasak,krat budzhets LBL1 ?