Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Ogre" pie pārpildītām tribīnēm izcīna LBL bronzu

"Ogre" pie pārpildītām tribīnēm izcīna LBL bronzu
BK "Ogre" kapteiņi Kristaps Dārgais un Rinalds Sirsniņš ar izcīnīto kausu. Foto: Ritvars Raits

Ar "Ogres" komandas triumfu noslēgusies "Olybet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērija. Ogrēnieši sērijas trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 83:78 pieveica "Jūrmalu/Betsafe", izcīnot kārotās medaļas.

"Ogre" uzvarēja abas iepriekšējās sērijas spēles, bet nu vajadzēja likt punktu tai savā laukumā. Jūrmalnieki noteikti vēlējās atgriezt sēriju savā laukumā un vēl nopietni pacīnīties par bronzas godalgām. Favorīti gan bija ogrēnieši, kuri sezonas izskaņā rādījuši ļoti labu sniegumu, teju tiekot pie medaļām Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā.

Komandas spēli sāka ar abpusēji nerealizētiem uzbrukumiem, bet otrajā minūtē Kristaps Dārgais ar tālmetienu atklāja mača rezultātu. Viesi ar precīziem soda metieniem panāca izlīdzinājumu, bet tad no tālās distances trāpīja Marts Ozolinkevičs, bet trīs punktu gājienu realizēja Rihards Zēbergs (9:3). Ceturtdaļas vidū Mārtiņš Gulbis bija spiests ņemt pārtraukumu, kad rezultāta starpība jau bija deviņi punkti. Sekoja piecu punktu izrāviens no jūrmalnieku puses, kad tālmetienu realizēja Uģis Pinete. Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, bet nelielā vadībā turējās mājinieki. Pirmās ceturtdaļas beigas daudz labāk padevās jūrmalniekiem, sadeldējot deficītu līdz minimumam - 20:21.

Otro ceturtdaļu viesi sāka ar neizteiksmīgu uzbrukumu, bet otrā laukuma galā precīzs no tālās distances bija Renārs Magone. Turpinājumā ogrēnieši trāpīja vēl divus tālmetienus, kamēr "Jūrmala/Betsafe" pirmajās trīs minūtēs palika tukšā (30:20). Sauso periodu pārtrauca Lauris Blaus, kurš saņēma bumbu groza apakšā un trieca to tajā no augšas. Tikmēr ogrēnieši turpināja uguņot no tālās distances, neļaujot pretiniekiem pietuvoties rezultātā. Ceturtdaļas otrajā pusē jūrmalnieki nedaudz atspēlējās, bet tikpat ātri ogrēnieši atjaunoja 11 punktu pārsvaru (38:27). Līdz pirmā puslaika beigām situācija īpaši nemainījās, spēles gaitu kontrolējot mājiniekiem. Lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 46:33.

Otro puslaiku labi saka Deniss Vikentjevs, bet citiem Jūrmalas komandas spēlētājiem ar punktu gūšanu nesekmējās. Tas ogrēniešiem ļāva iegūt lielāko pārsvaru līdz tam spēlē (53:37). Nākamajās minūtēs jūrmalnieki piespieda pretiniekus kļūdīties, paši realizēja savas iespējas un sadeldēja deficītu līdz 10 punktiem. Ceturtdaļas otrajā pusē viesiem bija vairākas labas iespējas samazināt deficītu, bet pietrūka precīzu metienu. "Ogres" komanda saņēma triecienu, kad tehniskā piezīme tika piešķirta Edgaram Lasenbergam. Tā kā pirmajā puslaikā viņam bija nesportiskā piezīme, tad mačs viņam noslēdzās priekšlaicīgi. Kad rezultāta starpība sadila līdz sešiem punktiem, Rinalds Sirsniņš trāpīja tālmetienu ar sodu, gūstot četrus punktus vienā uzbrukumā. Atlikušajā laikā jūrmalnieki pamazām deldēja deficītu, noslēdzot trešo ceturtdaļu ar rezultātu 57:65.

Ceturtajā ceturtdaļā komandas cīnījās ļoti līdzīgi un ne visai rezultatīvi. Pēc četrām nospēlētām minūtēm Jānis Pozņaks trāpīja tālu divpunktu metienu, atjaunojot deviņu punktu pārsvaru (71:62). Jūrmalnieki nedomāja padoties, turpinot darīt visu iespējamo, lai pagarinātu šo sēriju. Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Ogrei" bija sešu punktu pārsvars (76:70). Īsā laikā ar piecām piezīmēm laukumu pameta Jānis Pozņaks un Kaspars Vecvagars. Pateicoties Kristapa Medisa precīzajam tālmetienam, komandas vairs šķīra tikai viena precīza tālmetiena tiesa. Pēdējā minūtē jūrmalniekiem bija iespēja pat izvirzīties vadībā, bet samocītu tālmetienu netrāpīja Pinete. Zēbergs atbildēja ar diviem precīziem soda metieniem, bet otrā laukuma galā kļūdījās Jeromanovs. Tas šajā mačā un sērijā arī bija viss. "Ogre" atlikušajās sekundēs nepieļāva kļūdas, izcīnot uzvaru spēlē ar rezultātu 83:78 un triumfējot bronzas sērijā ar 3-0.

Šajā mačā rezultatīvākais "Ogres" komandā ar 20 punktiem bija Rihards Zēbergs, bet 14 punkti un 10 atlēkušās bumbas Kristapam Dārgajam. "Jūrmalas/Betsafe" labā 15 punktus guva, 9 atlēkušās bumbas izcīnīja un piecas rezultatīvas piespēles atdeva Lauris Blaus, bet 14 punkti Kaspara Vecvagara kontā.

"Ogre" - "Jūrmala/Betsafe" 83:78 (21:20, 25:13, 19:24, 18:21)

"Ogre": Zēbergs 20, Dārgais 14 (10 ab), Sirsniņš 12, Magone 9, Apsītis 8, Lasenbergs 7 (8 rp), Iļjins 6, Ozolinkevičs 3, Pozņaks 2, Mizis 2
"Jūrmala/Betsafe": Blaus 15 (9 ab, 5 rp), Vecvagars 14, Pinete 10, Krastiņš 8, Jeromanovs 7, Mediss 7, Pļavnieks 7, Ziediņš 6 (6 ab), Vikentjevs 4, Montgomerijs.

LBL bronzas sērija

DatumsLaiksMājiniekiViesiVietaRezultāts
30.04.19:30Ogre-Jūrmala BetsafeOgres 1.vsk78:60
02.05.19:00Jūrmala Betsafe-OgreJūrmalas VĢ90:97
04.05.17:00Ogre-Jūrmala BetsafeOgres 1.vsk83:78

Iepriekšējās LBL bronzas sērijas

GadsUzvarētājsZaudētājsRezultātsTreneris
2019.OgreJūrmala/Betsafe3-0A.Visockis-Rubenis
2018.JūrmalaOgre3-0M.Gulbis
2017.Barons kvartālsValmiera/Ordo3-1M.Gulbis
2016.VentspilsLiepāja/Triobet3-2K.Muižnieks
2015.JēkabpilsLiepāja/Triobet3-1E.Valeiko
2014.JēkabpilsJūrmala/Fēnikss3-1I.Miglinieks
2013.ValmieraBarons kvartāls3-2V.Krūmiņš
2012.Liepājas LauvasLatvijas Universitāte3-0A.Galvanovskis
2011.Liepājas LauvasBarons/O!Karte3-0A.Galvanovskis
2010.VentspilsValmiera3-0G.Endzels

, 2019-05-04 19:21, pirms 5 gadiem
Buļa kārtējais pieskāriens!

Ogre malači - lieliska sezona, atklāti jauni stāri. Respekts un uvažuha!
, 2019-05-04 19:21, pirms 5 gadiem
Malači Ogres puikas! Un lielākā daļa bronzas komandas cauri Valmierai savu karjeru veidojuši, par to man īpašs prieks. Bravo, Viktor, Kristap, Rini, Kārli, Edgar, Jāni, Lauri! Jūs to bijāt pelnījuši!
Šēnhof, kā ar tavām prognozēm? Neredzēju šodien tos jaunos Jūrmalas talantus, Liepājas pelmenis taču neskaitās, vai ne?
, 2019-05-04 19:24, pirms 5 gadiem
Bija gaidāms jo stabils sastāvs sezonā un Jūrmalas likme sezonas gaitā piesaistīt daudzus jaunus spēlētājus neattaisnojās.
, 2019-05-04 19:28, pirms 5 gadiem
Divu pirmo maču varonis Lasenbergs šodien nedaudz pārdedzis bija (to es pieminu tiem, kuri Edgaru jau LR izlases formā redz), iziešana no spėles komandai radīja papildus problēmas, taču Ogrei bija RINIS!!! Vīrs ar vagonu pieredzes un dzelzs nerviem, tieši Sirsniņam vislielākie nopelni, ka izdevās galotni noturēt. Īsts dzelzs vīrs šodien bija Dārgais, neko daudz neatpalika arī Zēbergs. Malači!
, 2019-05-04 20:10, pirms 5 gadiem
Wolmar tu esi viens pretîgs komentètájs,jo tu nevis komentè ,bet centies ar savu žulti apliet citus.Kas tev devis cilvèku saukt par pelmeni.Vecs vírs,bûtu nokaunèjies vai nomazgájies,lai vairs nesmirdètu
, 2019-05-04 20:25, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Divu pirmo maču varonis Lasenbergs šodien nedaudz pārdedzis bija (to es pieminu tiem, kuri Edgaru jau LR izlases formā redz), iziešana no spėles komandai radīja papildus problēmas, taču Ogrei bija RINIS!!! Vīrs ar vagonu pieredzes un dzelzs nerviem, tieši Sirsniņam vislielākie nopelni, ka izdevās galotni noturēt. Īsts dzelzs vīrs šodien bija Dārgais, neko daudz neatpalika arī Zēbergs. Malači!
Bravo Ogrei! Liels prieks, ka bronza tika tieši viņiem! Par Lasenbergu! Jāteic, ka pat pārdedzis Lasenbergs bija labāks par Vecvagaru, kas itin bieži bijis izlases formā iepriekšējā atlases ciklā. Šodien varējām redzēt, cik liela Edgara nozīme Ogres komandā, jo viņam laukumā esot komanda tomēr aizgāja atrāvienā lielā mērā pateicoties viņa prasmīgi organizētai saspēlei (8 r.p.), pēc tam Jūrmala gandrīz tika klāt un būtu arī tikusi, ja ne Sirsniņš, kas bija izcils mača galotnē! (Protams, jau arī Dārgais, Magone, Zēbergs). Bet tomēr domāju, ka bez Lasenberga pienesuma iepriekšējās spēlēs rezultāts visticamāk pirms šīs spēles sērijā būtu Jūrmalas labā!
, 2019-05-04 21:10, pirms 5 gadiem
Lasenberga 50 punkti divās pirmajās spēlēs bija ļoti būtisks, taču izlases kandidāts laikam viņš vēl nav. Protams, par Vecvagaru šajā 3:0 sērijā viņš bija galvastiesu pārāks savā pienesumā komandai.
, 2019-05-04 21:50, pirms 5 gadiem
Ogre, supermenji,izdraazaJurmalu ,kuri pielietoja,Barona negodiigo taktiku,nopirka speeleetaajuus ,kuri netiek taaaak un palika pie koka medaljasm.....
Teisaahana ,smagi viduveeja,TOPS Gulbis censhas tiesneshiem ,komisaaram ,galdinjam teikt,ka Losenbergam jaaatstaj zaale,kur veel taalaak un reakcija ,laikam njemot Gulbja nepieskaitaamiibu ,kriminaala....
Briizziem tiesneshu leemumi nesaprotami,iet skatiities normaalu pieziimi,bet atziist nesportiska , utttttt.uudens
Sirsninhs laikam nekad nav speeleejis LV IZLASEE,bet izskataas ,ka ir otrs labaakais peec VALTERA....
Gulbja fenomens ir sagrauts,nozzelojams klauns laukuma malaa,nav au avmaaksla nopirk peeleetaajus peedejaa meenesii,tieshii kaa to darija Barons ,bet shoreiz aplauzaas....
Wolmaar vai arii tagad TU domaa,ka vinhs ir labs treneris...
Man liekas ,ka vinja vieta irbuut par komenteetaaju,taa ir vinja vieta,bet treneris taa ir iluuzija par ne ko ....
, 2019-05-04 21:53, pirms 5 gadiem
Ja, piermēram, Lasenberga sencis tiks norīkots vadīt LV izlasi, tad izlasē viņš būs 100%... Lasenberga faniem jācer uz LBS
, 2019-05-04 22:01, pirms 5 gadiem
jaa Wolmaar ,tur Tev tainiiba Losembergs Shoreiez bija
galvastiesu paaraaks par Vecvagaru,vieniigi ka buus aalak ,to laiks raadiis...?.,lai jau abi buutu ialases cieniigi,to arii noveelu.
, 2019-05-04 22:22, pirms 5 gadiem
Laba komanda Jūrmala vadība un menedžments izcils,bet problēmas ar selekciju,sponsori diletanti izvēlas spēlētājus un ir rezultāts 0:3. Un vēl Gulbis bez Krestinina ir 0!
, 2019-05-05 10:20, pirms 5 gadiem
Pelnīti!
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
18

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.
Mats Juciks. Foto: Jānis Martels
6

Ķilpa 30 punkti nekavē "Ogres" ceļu pretī ceturtdaļfināla otrajai uzvarai

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā uzvaras turpina krāt mājinieku komandas. Otrdienas vakarā "Ogre" savā laukumā ar 94:79 uzveica liepājniekus, ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām panākot 2-1.