Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LBL2 bronzas sērija sākas ar valmieriešu uzvaru papildlaikā Gulbenē

LBL2 bronzas sērija sākas ar valmieriešu uzvaru papildlaikā Gulbenē
Oto Grīnbergs un Mārtiņš Vīņauds
Foto: Jānis Lārmanis

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā aizvadīts pirmais mačs bronzas sērijā, kas norisināsies līdz vienas komandas divām uzvarām. Spēlē starp „Gulbenes Buki/BJSS” un „Valmiera Glass/Vidzemes augstskola” bija nepieciešams papildlaiks, kurā ar 89:86 pārāki izrādījās valmierieši.

Gulbenes sporta centrā aizvadītā spēle praktiski visu laiku noritēja līdzvērtīgā cīņā, kurā neviena komanda ne uz brīdi neieguva vadību lielāku par desmit punktiem. Valmieras komanda bija izteikti pārāka cīņā par atlēkušajām bumbām, uzbrukumā tiekot pie veselām 22 atlēkušajām bumbām, kas bija divreiz vairāk nekā pretiniekiem. Tāpat Valmieras komanda daudz labāk uzbruka no tālās distances, trāpot 12 tālmetienus, kamēr Gulbene tikai piecus.

Taču Gulbene ar Robertu Medni un Ingaru Aizpuru, kurš laukumā pavadīja 40:35 minūtes, priekšgalā tāpat bija tuvu uzvarai, 50 sekundes pirms beigām pēc Sanda Bēta soda metieniem izvirzoties vadībā ar 76:75. Taču valmieriešiem ar precīzu tālmetienu atbildēja Oto Grīnbergs, bet Aizpurs ātri panāca neizšķirtu 78:78. Valmierai vēl palika laiks uzbrukumam, bet tas nebija veiksmīgs, un nācās spēlēt papildlaiku.

Arī papildlaikā viss izšķīrās pēdējā minūtē. 15 sekundes pirms beigām Valmierai Reinis Ermansons trāpīja tikai vienu no diviem sodiņiem, taču jau atkal izpaudās Valmieras pārsvars cīņā zem groza, un bumba nonāca pie Toma Kohanova. Arī viņš trāpīja tikai vienu no diviem soda metieniem (89:86), sniedzot Gulbenei iespēju izraut neizšķirtu, bet Aizpuram pēdējo sekunžu tālmetiens nebija veiksmīgs, un Valmieras komanda nosargāja uzvaru.

Uzvarētāju sastāvā ar 18 punktiem labākais bija Mārtiņš Vīņauds, bet pa 15 iemeta Valters Vēveris un Jānis Engers, kurš piezīmju normas dēļ nospēlēja tikai 19 minūtes. 14 atlēkušās bumbas tikmēr Grīnberga rēķinā. Gulbenes komandā 19 punkti Mednim, un viņam arī 11 atlēkušās bumbas, kamēr Aizpurs tika pie 18 punktiem.

Arī nākamā sērijas spēle, kas paredzēta astotajā maijā, būs pieejama Sportacentrs.com tiešraidē.

LBL2 bronzas sērija

DatumsLaiksVietaSpēleRezultāts
5.05.14:00Gulbenes SCGulbenes Buki - Valmiera Glass/ViA86:89 P
8.05.20:00Valmieras 5.vsk.Valmiera Glass/ViA - Gulbenes Buki
10.05.*20:00Gulbenes SCGulbenes Buki - Valmiera Glass/ViA

* - ja nepieciešams.


, 2018-05-04 22:20, pirms 6 gadiem
Kā tie trīs jefiņi pelēkos kreklos vilka bukus aiz ausīm!
, 2018-05-07 12:09, pirms 6 gadiem
tiesneši nevilka nevienu no komandām.. tiesāja vienkārši briesmīgi!
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
25

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.