Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL 2012. gadā atsākas ar cīņām Dubultos un Liepājā

Andrejs Siliņš

LBL 2012. gadā atsākas ar cīņām Dubultos un Liepājā
Ingus Jakovičs un Mārtiņš Kravčenko
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šodien tiks aizvadītas Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas pirmās spēles 2012. gadā. Pulksten 19:00 "Jūrmala/Fēnikss" uzņems "Jelgavu", savukārt pusstundu vēlāk sāksies cīņa Liepājā, kur vietējās "Lauvas" tiksies ar "Turību". Otrā mača tiešraide būs vērojama Sportacentrs.com!

Neklātienes cīņa par 4. un 7. vietu

Šodien notiks cīņa par septīto vietu turnīra tabulā, taču – neklātienes. Proti, gan Jūrmalai, gan "Turībai" ir pa četrām uzvarām 13 spēlēs. Arī savstarpējos mačos uzvaras dalītas uz pusēm, taču kopējā punktu attiecība nedaudz labāka "Turībai". Tieši tāpēc arī biznesa studenti šobrīd atrodas vietu augstāk tabulā.

Teorētiski labākas izredzes šovakar pacelties uz augšu tabulā ir jūrmalniekiem, kuriem jātiekas ar Jelgavas komandu. Pie tam savā laukumā, bet Jelgava izbraukumos līdz šim uzvarējusi tikai vienā no sešām spēlēm. Abu komandu līdzšinējās divās spēlēs uzvaras dalītas uz pusēm. Pie tam abi mači bija krasi atšķirīgi.

Ja pirmajā spēlē Dubultos "Jūrmala/Fēnikss" uzvarēja gandrīz ar 30 punktiem (98:70), tad otrajā mačā "Jelgava" savā laukumā uzvarēja ar vēl lielāku pārsvaru (98:65). Otrajā spēlē jūrmalnieki trāpīja vien divus no 21 tālmetiena, zaudēja cīņā par atlēkušajām bumbām un pieļāva 22 kļūdas...

Pēdējo uzvaru "Jūrmala/Fēnikss" izcīnīja 7. decembrī, kad viesos negaidīti uzveica "Lauvas" (90:79), bet pēcāk sekoja divas neveiksmes pret "Turību" (82:91) un jau pieminēto "Jelgavu" (65:98). Lai apsteigtu "Turību" turnīra tabulā, jūrmalniekiem šovakar jāpārtrauc neilgā zaudējumu sērija.

Tiesa, lai paceltos uz 7. vietu, Jūrmalai nepietiks vien ar savu uzvaru, būs jācer arī uz "Turības" zaudējumu Liepājā. "Lauvas" gadu noslēdza ar trīs uzvaru sēriju, pēdējā no uzvarām tieši pret "Turību" Daugavas Sporta namā (83:75). Tas ļāva pagājušās sezonas bronzas ieguvējai pacelties uz ceturto vietu tabulā, lai gan kopējā bilance joporjām ir negatīva (6-7).

Tāda pati bilance ir arī "Jelgavai", tāpēc, lai saglabātu vietu, liepājniekiem šodien jāizcīna uzvara. Pretējā gadījumā nāksies cerēt arī uz jelgavnieku zaudējumu, lai nenoslīdētu uz piekto vietu.

Gadu mijā "Lauvas" papildināja sastāvu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Džavanu Beiliju, kurš gan pagaidām pievienojies komandai uz pārbaudes laiku. Tieši šovakar būs pirmā Beilija spēle liepājnieku rindās, un ikviens varēs novērtēt, cik vērtīgs ir jaunais papildinājums. Līdz ar amerikāņa iesaistīšanos jādomā, ka Jānim Timmam vairs nebūs jāveic ceturtā numura pienākumi, un basketbolists varēs koncentrēties savas pamata pozīcijas pienākumu nosegšanai.

Spēli no Liepājas tiešraidē rādīs Sportacentrs.com! Tāpat maču būs iespējams vērot Lattelecom Interaktīvajā TV kanālā Sportacentrs.com TV (411. kanāls).

     [+] [-]

, 2012-01-04 12:18, pirms 12 gadiem
7.vieta play-off netiek.

     [+] [-]

, 2012-01-04 12:38, pirms 12 gadiem
Liepājai jāņem - nav citu domu, bet Jūrmalā būs kapiņš ne pa jokam! Sezonas sākumā abas (Liepāja un Jūrmala) noteikti šķita, kā stabilas TOP 6 komandas, bet pagaidām kā pa viļniem!

     [+] [-]

, 2012-01-04 14:56, pirms 12 gadiem
Lauvas, viennozīmīgi!

     [+] [-]

, 2012-01-04 17:36, pirms 12 gadiem
Atskaitot cīņu par LBL finālu, šī, ja godīgi, liekas viena no interesantākajām sezonām LBL pēdējos gados!