Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Šnipke flirtē ar "triple double", "LU/Rīga" revanšējas "Rīgai/DSN"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Šnipke flirtē ar "triple double", "LU/Rīga" revanšējas "Rīgai/DSN"
Adrians Šnipke
Foto: BK LU

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) šodien aizvadīta viena spēle, kurā sacentās divas Rīgas komandas. "Latvijas Universitāte/BS "Rīga"" savā laukumā centās revanšēties "Rīgai/DSN/Sporta Bode", ko paveica ar rezultātu 77:73.

Lai arī "LU/Rīga" basketbolisti bija favorīti pirmajā savstarpējā spēlē pret "Rīga/DSN/Sporta bode" vienību, tie cieta neveiksmi izbraukumā, sīvā cīņā piekāpjoties ar rezultātu 76:78. "Rīga/DSN/Sporta bode" basketbolistiem tā līdz šim bijusi tikai viena no divām izcīnītajām uzvarām, kamēr "LU/Rīga" šodien vēlējās tikt pie piektā panākuma, gūstot revanšu savā laukumā.

Mača sākums bija pagalam nerezultatīvs, pirmajās trīs ar pusi minūtēs komandām gūstot pa diviem punktiem. Tad lēnām ieskrējās mājinieki, kuriem izdevās panākt 8:2. Vēl viens izrāviens izdevās pirmās ceturtdaļas pēdējās trīs minūtēs, kas ļāva noslēgt pirmo desmitminūti savā labā ar rezultātu 21:10. Otro ceturtdaļu ar 7:0 izrāvienu sāka Kristaps Salmiņš, pietuvinot viesus trīs punktu atstatumā. Brīdi vēlāk viņš trāpīja vēl vienu tālmetienu, sadeldējot deficītu līdz diviem punktiem, bet Edgars Barbejs atjaunoja līdzsvaru uz tablo (23:23). Ceturtdaļas turpinājums bija gana līdzīgs un rezultatīvs, nelielu vadību pēc pirmā puslaika tomēr saglabājot laukuma saimniekiem - 38:37.

Otrais puslaiks principā sākās no nulles atzīmes, jo pēc pusotras spēlētas minūtes rezultāta tablo vēstīja 40:40. "Rīga/DSN/Sporta bode" spēja pārņemt vadību un pēc četrām spēlētām minūtēm iegūt četru punktu pārsvaru. Tas gan tāds palika tika minūti, kad "LU/Rīga" atjaunoja līdzsvaru. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē rezultativitāte saruka, turpinoties līdzīgai cīņai. Ceturto ceturtdaļu vadībā varēja sākt mājinieki, pateicoties Adriana Šnipkes precīzajam tālmetienam - 54:51.

Spēles izšķirošo nogriezni ar 8:3 izrāvienu sāka "LU/Rīga" basketbolisti, bet pēc četrām spēlētām minūtēm atradās vadībā ar 64:56. Ceturtdaļas vidū mājinieki atjaunoja 11 punktu pārsvaru, bet prieki bija īsi, jo pretinieki atbildēja ar īsā laikā gūtiem pieciem punktiem. Viesi turpināja savu izrāvienu, nepilnas trīs minūtes līdz pamatlaika beigām esot iedzinējos vairs tikai ar minimālu deficītu (71:72). Mača galotnē viesi nespēja realizēt savas iespējas, kas "LU/Rīga" basketbolistiem ļāva gūt revanšu ar rezultātu 77:73.

Uzvarētāju labā 18 punktus guva Alberts Putāns, bet 15 punkti, 11 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles Adrianam Šnipkem. Viesu rindās ar 33 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Kristaps Salmiņš.

LBL2, B grupa, 3. decembris

"Latvijas Universitāte/BS "Rīga"" - "BJBS "Rīga"/DSN/Sporta bode" 77:73 (21:10, 17:27, 16:14, 23:22)

"LU/Rīga": Putāns 18, Šnipke 15 (11 ab, 7 rp), Klegeris 12, Dembskis 11 (8 ab), Mežulis 8 (6 ab), Žunda 6, Dambenieks 4, D.Ozoliņš 3 (6 ab).
"Rīga/DSN/Sporta bode": Salmiņš 33 (6 ab), Barbejs 16 (10 rp), Bērziņš 6 (12 ab), Miķelsons 6, Tipāns 5, Mugurēevičs 3, Kirkils 2, R.Ozoliņš 2, E.Ozoliņš, Vītols, Frīdrihsons.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība