Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala/Fēnikss" otrajā puslaikā salauž LU pretestību

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jūrmala/Fēnikss" otrajā puslaikā salauž LU pretestību
Arnis Vecvagars ar komandu
Foto: BK LU

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) pie astotās uzvaras izdevies tikt "Jūrmalas/Fēnikss" basketbolistiem. Jūrmalnieki savā laukumā uzņēma "Latvijas Universitāti", pēc lieliski aizvadīta otrā puslaika svinot uzvaru ar rezultātu 89:57.

"Jūrmala/Fēnikss" pašlaik ir viena no trīs komandām līdzās "VEF Rīgai" un "Ventspilij", kam ir pozitīva uzvarēto un zaudēto spēļu bilance, kamēr LU ar diviem panākumiem vēl joprojām ieņem pēdējo vietu turnīra tabulā. Arī šajā mačā favorīti bija jūrmalnieki, kuri abu komandu pirmajā tikšanās reizē svinēja uzvaru ar rezultātu 84:73.

Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Artūrs Strēlnieks, bet turpinājumā Linards Jaunzems atbildēja ar pieciem gūtiem punktiem pēc kārtas. LU turējās vadībā līdz ceturtdaļas vidum, kad mājinieki sāka atzīmēties ar precīziem tālmetieniem, divas ar pusi minūtes līdz ceturtdaļas beigām esot vadībā ar 18:12. Vēl minūti vēlāk Uģis Pinete trāpīja vēl vienu tālmetienu, dodot savai komandai jau deviņu punktu pārsvaru. Apmainoties ar rezultatīviem uzbrukumiem, komandas pirmo ceturtdaļu noslēdza tieši ar deviņu punktu starpību (26:17).

Otrās ceturtdaļas ievadā komandas apmainījās ar vairākiem rezultatīviem uzbrukumiem, pēc kā iestājās klusuma periods. Vairāku minūšu laikā pie diviem punktiem vien tika Jēkabs Rozītis, jūrmalniekiem saglabājot iekrāto 13 punktu pārsvaru (35:22). Ceturtdaļas turpinājumā LU basketbolisti punktus biežāk guva no soda metiena atzīmes, bet ar to pietika, lai līdz pirmā puslaika beigām sadeldētu deficītu līdz astoņiem punktiem - 35:43.

Pēc lielā pārtraukuma "Jūrmala/Fēnikss" izšķīra šī mača likteni. Jūrmalnieku aizsardzība pilnībā paralizēja LU spēli uzbrukumā, kas noveda pie tā, ka pretinieki vienkārši salūza. Mājinieki strauji audzēja pārsvaru, kamēr LU trešajā ceturtdaļā mazliet vairāk nekā piecas minūtes palika sausā, tad tālmetienu realizēja Pēteris Rēķis, bet turpinājumā Jānis Eiduks un Edgars Lasenbergs aizvilka komandu līdz deviņiem gūtiem punktiem. Tas gan neko nedeva, jo rezultāts jau bija 63:44 "Jūrmalas/Fēnikss" labā.

Ceturtajā ceturtdaļā jūrmalnieki turpināja dominēt laukumā, četrās minūtēs veicot jaunu 13:1 izrāvienu. Turpinājumā spēle izlīdzinājās, jūrmalniekiem pilnībā kontrolējot mača gaitu. LU neizbēga ne no 30 punktu deficīta, ne arī no 10. zaudējuma šajā sezonā. Mačs noslēdzās ar "Jūrmalas/Fēnikss" triumfu savā laukumā - 89:57.

Jūrmalas komandā rezultatīvākais ar 19 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Artūrs Dušelis, bet attiecīgi 16 un 14 punkti Uģa Pinetes un Artūra Strēlnieka kontā. LU labā pa 10 punktiem guva Renārs Birkāns un Jānis Eiduks.

"Olybet" LBL, 3. decembris

"Jūrmala/Fēnikss" - "Latvijas Universitāte" 89:57 (26:17, 17:18, 20:9, 26:13)

"Jūrmala/Fēnikss": Dušelis 19 (6 ab), Pinete 16, Strēlnieks 14 (6 ab), Jeromanovs 8 (12 rp), Rozītis 8 (6 ab), Saulītis 8, Vīksne 6, Iļjins 4 (7 ab), Feldmanis 4, Šterns-Stirne 2, Dilevka.
"Latvijas Universitāte": Birkāns 10 (5 rp), Eiduks 10, Lasenbergs 9, Rubenis 9 (6 ab), Rēķis 9 (9 ab), Jaunzems 7, Ginters 2, Gūtmanis 2, Krūmiņš, Leja.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  +1 [+] [-]

, 2016-12-04 10:26, pirms 7 gadiem
Rakstā nav ne vārda par diskvalificējošām piezīmēm (Dilevkam, Ginteram)!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-04 15:47, pirms 7 gadiem
Teorētiski šogad tādas 3šās komandas,kas ir pietiekami stipra,lai cīnītos ar VEF un VEN ,nemaz nav. Tapēc domāju,kapēc gan ,lai Jūrmala nevarētu pacīnīties par bronzu šogad?! Veiksmi